شناسهٔ خبر: 70294409 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مزایای مصرف روزانه تخم کتان چیست؟

مصرف تخم کتان موجب بهبود سلامت قلب، تقویت عملکرد دستگاه گوارش، کمک به کاهش وزن، ارتقای سلامت پوست و مو، کنترل قند خون، تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت استخوان‌ها می‌‏شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تخم کتان سرشار از مواد مغذی ضروری برای سلامتی است، به‌طوری که یک قاشق غذاخوری از این ماده غذایی حاوی حدود ۳۷ کالری، ۱.۳ گرم پروتئین، دو گرم فیبر، سه گرم چربی مفید و ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون منیزیم، فسفر و تیامین است، همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان قابل‌توجهی است. در ادامه به مزایای مصرف روزانه تخم کتان می‌پردازیم:

بهبود سلامت قلب

اسیدهای چرب امگا ۳ و لیگنان‌های موجود در تخم کتان سطح کلسترول مضر را کاهش می‌دهد و موجب افزایش میزان کلسترول مفید خون می‌شود، همچنین فشار خون را کاهش می‌دهد و مانع تشکیل پلاک در شریان‌ها می‏‌شود، بنابراین مصرف پودر تخم کتان سلامت قلب را تضمین می‌کند و احتمال بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

تقویت عملکرد دستگاه گوارش

تخم کتان منبع مناسبی از فیبر محلول و نامحلول است که به تنظیم سطح قند خون و کاهش کلسترول کمک می‌کند، در حالی که فیبر موجود در آن برای عملکرد روده نیز بسیار مفید است؛ مصرف روزانه یک قاشق پودر تخم کتان می‌تواند به درمان یبوست کمک کند و برای سلامت دستگاه گوارش مفید واقع شود.

کمک به کاهش وزن

پودر تخم کتان حاوی فیبر بالایی است که موجب ایجاد احساس سیری می‌‏شود و میل به پرخوری و مصرف غذاهای ناسالم را کاهش می‌دهد، چربی‌های سالم موجود در آن انرژی طولانی‌مدت را تأمین می‌کند و موجب کاهش اشتها می‌‏شود؛ افزودن تخم کتان به رژیم غذایی روزانه می‌تواند با افزایش احساس سیری به کاهش وزن کمک کند.

ارتقای سلامت پوست و مو

اسیدهای چرب امگا ۳، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های موجود در تخم کتان باعث درخشندگی پوست و مو می‏‌شود، همچنین موجب درمان خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست می‏‌شود، آنتی‌اکسیدان‌های آن نیز با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کند و علائم پیری را به تأخیر می‌اندازد، مواد مغذی تخم کتان فولیکول‌های مو را تقویت می‌کند، شکستگی آن‌ها را کاهش می‌دهد و موجب بهبود سلامت پوست سر می‏‌شود، در نتیجه با مصرف روزانه تخم کتان موهای درخشان‌تر و سالم‌تری خواهید داشت.

کنترل قند خون

فیبر محلول موجود در تخم کتان هضم و جذب کربوهیدرات‌ها را کند می‌کند و به تثبیت سطح قند خون کمک می‌کند، این امر باعث می‏‌شود تخم کتان برای افراد مبتلا به دیابت یا افرادی که در معرض ابتلاء به این بیماری هستند، مفید باشد؛ مصرف منظم تخم کتان می‌تواند حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد و مانع افزایش یا کاهش ناگهانی قند خون شود.

تقویت سیستم ایمنی

تخم کتان سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، لیگنان‌ها و دیگر مواد مغذی است که سیستم ایمنی را تقویت می‌کند، این ترکیبات استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهد، با التهاب مقابله می‌کند و از بدن در برابر عفونت‌ها و بیماری‌های مزمن محافظت می‌کند.

بهبود سلامت استخوان‌ها

تخم کتان حاوی مواد معدنی ضروری همچون کلسیم، منیزیم و فسفر است که برای سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از کاهش تراکم استخوان ضروری است، علاوه بر این، ماهیت ضدالتهابی تخم کتان احتمال بروز مشکلاتی مانند پوکی استخوان را کاهش می‌دهد، بنابراین مصرف روزانه یک قاشق پودر تخم کتان می‌تواند موجب بهبود سلامت استخوان‌ها شود.