شناسهٔ خبر: 70070037 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

کدام مواد غذایی به بهبود درد مفاصل کمک می‌کند؟

مصرف دانه‌ها و آجیل، توت‌ها، سبزیجات، روغن زیتون و شکلات تلخ به بهبود درد مفاصل کمک می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، درد مفاصل به‌طور معمول در دست‌ها، ستون فقرات، زانوها و پاها احساس می‌‏شود، برخی افراد احساس درد، درد ضربان‌دار یا احساس سوزش در نواحی مفصلی دارند که با فعالیت زیاد تشدید پیدا‬ می‌کند، آرتریت، بیماری‌های مزمن، افسردگی، اضطراب، استرس و اضافه وزن خطر بروز درد مفاصل را افزایش می‌دهد. نتایج بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که ورزش و تغذیه مناسب به بهبود سلامت مفاصل کمک می‌کند، در ادامه به بررسی مواد غذایی مفید برای بهبود درد مفاصل می‌پردازیم:

دانه‌ها و آجیل

دانه‌ها و آجیل همچون بادام، فندق، گردو و بادام‌زمینی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و خواص ضدالتهابی دارند، این مواد غذایی دارای فیبر، کلسیم، منیزیم، روی، ویتامین E و منابع مناسبی از چربی‌های اشباع‌نشده و تک‌غیراشباع بوده که برای مفاصل و قلب مفید است.

توت‌ها

انواع توت‌ها همچون زغال‌اخته، شاه‌توت، توت‌فرنگی و تمشک سرشار از آنتی‌اکسیدان است که از بدن و مفاصل در برابر رادیکال‌های آزاد و التهاب محافظت می‌کند.

سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپایی همچون کلم بروکلی و گل‌کلم حاوی سولفورافان بوده که یک ترکیب شیمیایی برای مهار التهاب مفاصل است، البته لازم است افراد پیش از مصرف این نوع سبزیجات، به‌درستی آن‌ها را بشویند تا آفت‌کش‌ها و کودهایی که در طول کشت استفاده می‌شود، پیش از مصرف به‌صورت کامل از بین برود.

روغن زیتون

روغن زیتون یکی از مواد غذایی سالم برای مفاصل و قلب انسان بوده و توصیه شده است، برای داشتن مفاصل سالم‌تر، روغن زیتون به رژیم غذایی اضافه شود، این روغن سالم می‌تواند خطرات مرتبط با التهاب را کاهش دهد.

شکلات تلخ

شکلات تلخ یک غذای سالم و دارای خاصیت ضدالتهابی است، التهاب مزمن منجر به بروز دیابت، آرتریت و حتی سرطان می‌شود، خواص ضدالتهابی موجود در شکلات تلخ به محافظت از بدن در برابر اثرات مخرب التهاب کمک می‌کند.

دیگر مواد غذایی مفید برای مفاصل

مواد غذایی دیگری نیز وجود دارد که می‌توان آن‌ها را به غذا اضافه کرد و از مزایای آن برای مفاصل بهره برد، این مواد غذایی شامل فلفل قرمز، زردچوبه، سیر، زنجبیل، اسفناج و انگور می‌شود، البته لازم است افراد پیش از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی با پزشک مشورت کنند.