شناسهٔ خبر: 64599409 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

بهترین روغن های پخت و پز و خواص آنها + 6 سوال مهم

انواع روغن‌ها و چربی‌های مورد استفاده در پخت و پز، دامنه‌ای گسترده از مواردی را که بر اساس روندهای مختلف سلامتی و طعم‌ها به ما عرضه می‌شوند، شامل می‌شوند. این متن به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود: دسته کلاسیک و دسته‌های دیگری که هرکدام توسط راهنماهای مخصوص به خود شناخته می‌شوند.

صاحب‌خبر -

جی پلاس؛ انواع روغن را در این مقاله بشناسید. از روغن‌های گیاهی گرفته تا روغن‌های خوراکی و آرایشی، در اینجا با ویژگی‌ها و کاربردهای مختلف هر نوع روغن آشنا خواهید شد. 

 

انواع روغن ها

انواع روغن‌ها و چربی‌های مورد استفاده در پخت و پز، دامنه‌ای گسترده از مواردی را که بر اساس روندهای مختلف سلامتی و طعم‌ها به ما عرضه می‌شوند، شامل می‌شوند. این متن به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود: دسته کلاسیک و دسته‌های دیگری که هرکدام توسط راهنماهای مخصوص به خود شناخته می‌شوند.

 

در مواجهه با این تنوع، انتخاب بهترین روغن برای پخت و پز غذا به چه نحوی امکان‌پذیر است؟ پاسخ به این سوال با دو واژه خلاصه می‌شود: نقطه دود. این پارامتر حیاتی برای تشخیص اینکه یک روغن قابلیت تحمل گرما را دارد یا خیر، بسیار اهمیت دارد.

 

بعضی از روغن‌ها توانایی حفظ استحکام در حرارت بالا را دارند، در حالی که برخی دیگر تنها برای زمان کوتاهی در حرارت قابل تحمل هستند. همچنین، روغن‌های دیگر از نظر تحمل حرارت محدودیت دارند و استفاده از آنها در پخت با حرارت بالا ممکن است به سرعت طعم غذای شما را تغییر دهد.

 

در این متن، راهنمایی سریع درباره انواع مختلف روغن‌ها برای پخت و پز، شناخت روایح، طعم‌ها، نقاط دود، و فواید بهداشتی آنها، همچنین ترکیبات مناسب با انواع غذا و روش‌های آشپزی ایمن ارائه شده است. 

 

(روغن زیتون فوق بکر) برای ریختن روی سوپ و سالاد و فرو بردن نان در آن. 

 

روغن کنجد برای اکثر سس های آسیایی و آشپزی. این یک عنصر در دستور العمل های متعدد، به ویژه آسیای جنوب شرقی است، و طعم منحصر به فردی دارد که تکرار آن سخت است! 

 

روغن نارگیل برای تهیه خوراکی‌های شیرین، مانند میله‌ها و توپ‌ها، فراستینگ گیاهی و شکلاتی که می‌خواهیم وقتی داخل یخچال می‌رود، جامد شوند.  و در کنار هم نگه داشتن مواد و دادن قوام و طعم خوب به آن بسیار خوب است. به علاوه، برای مرطوب کردن و سلامت پوست بسیار  مفید است.

 

روغن آووکادو، به خاطر طعم خنثی اما خوبش در سس‌های ترکیبی. گاهی اوقات طعم روغن زیتون فوق بکر خیلی قوی است. نقطه دود فوق العاده بالای آن نیز برای هر پخت و پز با حرارت بالاتر مفید است.

 

مقداری روغن گیاهی یا کانولا خنثی برای چرب کردن قالب‌ها و ماهیتابه‌های مافین و سرخ کردن. 

 

اگر فقط یک روغن در آشپزخانه خود می خواهید…

 لیست بالا ممکن است برای افرادی که خیلی زیاد آشپزی نمی کنند بسیار شدید باشد. اگر به دنبال تنها یک روغن انعطاف پذیر برای همه نیازهای آشپزی خود هستید، در اینجا سه ​​رقیب برتر آورده شده است: 

 

 روغن آفتابگردان مزه ای خنثی دارد، بنابراین طعم سایر مواد شما به دست می آید، همه کاره است و نقطه دود نسبتاً بالای آن باعث می شود تقریباً برای هر نوع پخت و پز که می خواهید انجام دهید قابل استفاده باشد.

 

بالاترین نقطه دود: روغن آووکادو بالاترین نقطه دود را در بین روغن‌های دیگر دارد، بنابراین در مورد اینکه آیا برای روش پخت شما مفید است یا خیر، فکری لازم نیست. همچنین، طعم کره ای ماهرانه آن بر ظروف شما غلبه نمی کند و مواد مغذی خوبی برای بو کردن دارد! 

 

گزینه اقتصادی: روغن نباتی استاندارد جایگزین ارزان‌تری برای روغن آفتابگردان است. این اغلب ترکیبی از روغن های گیاهی تصفیه شده مانند ذرت، سویا و کانولا است، بنابراین ترکیب خاص شما متفاوت خواهد بود. نقطه دود آن کمی کمتر از دو گزینه دیگر است (باز هم بسته به ترکیب دقیقی که بدست می آورید)، بنابراین باید مراقب دمای بالای طیف پخت باشید. اما قیمت پایین و طعم خنثی آن را به محبوبیت بسیاری از خانواده ها تبدیل کرده است! 

 

محبوب ترین روغن ها

به این که اهل کجا هستید و چه می خورید! بستگی دارد. روغن ها به طور گسترده ای استفاده می شود مانند روغن زیتون، به ویژه در اروپا. روغن‌های گیاهی و بادام‌زمینی/کنجد در چین و برخی از کشورهای آسیای جنوب شرقی برجسته هستند و دانه های روغنی یکی از مواد اصلی در غذاهای هندی است.  

 

سالم ترین چربی ها و روغن ها

سالم ترین چربی ها و روغن های پخت و پز آنهایی هستند که تصفیه نشده و سرشار از اسیدهای چرب مونو و چند غیراشباع هستند. برخی از نمونه ها عبارتند از: روغن زیتون فوق بکر، روغن آووکادو، روغن دانه شاهدانه و روغن دانه کتان. هر نوع چربی که تا حدی هیدروژنه/ترانس یا اشباع شده باشد، سالم محسوب نمی شود.

 

فهرست نهایی از انواع روغن های پخت و پز 

 

روغن بادام

روغن بادام برای پخت و پز نیز ممکن است به عنوان روغن بادام شیرین برچسب زده شود.

 

سرشار از چربی های سالم و ویتامین E است و می توان از آن برای پوست و همچنین در غذا استفاده کرد!

 

طعم ملایم و آجیلی ملایمی دارد که هم در غذاهای شیرین و هم در غذاهای شور به خوبی کار می کند.

 

بهترین جایگزین: روغن گردو برای طعم آجیل. 

 

 

روغن هسته زردآلو

این روغن که از دانه های زردآلو استخراج می شود، هم به عنوان ماده غذایی و هم به عنوان ماده موضعی استفاده می شود. 

 

رنگ طلایی زیبا و طعمی قوی دارد. 

 

با غذاهای میوه ای و دسرها یا مارینادهای آسیایی به خوبی هماهنگ می شود.

 

بهترین جایگزین: روغن بادام به دلیل داشتن نیمرخ مغزی در هر دو. 

 

روغن آووکادو 

یکی از سالم ترین روغن های پخت و پز موجود است!

 

طعم بسیار ملایم و لطیفی دارد، تقریباً کره ای. 

 

این روغن دارای نقطه دود بالاتری نسبت به بسیاری از روغن های گیاهی دیگر است، بنابراین برای سرخ کردنیها، سرخ کردن در ماهیتابه و پخت و همچنین به صورت خام در سس ها عالی است. 

 

بهترین جایگزین: در حالی که روغن گیاهی سالم نیست، اما به دلیل طعم خنثی. روغن ماکادمیا برای نت های کره ای نیز به خوبی کار می کند، اگرچه نقطه دود آن چندان بالا نیست.

 

روغن کانولا

روغن فشرده شده از گیاه کلزا، گاهی اوقات به عنوان روغن کلزا برچسب گذاری می شود. 

طعم خنثی دارد، بنابراین برای سرخ کردن و پخت و پز در مواقعی که نمی خواهید طعم خاصی را به ظرف خود وارد کنید، مناسب است.

 

بهترین جایگزین: روغن نباتی است، اما بسیاری از مردم کانولا را ترجیح می دهند زیرا دقیقا می دانند از کجا آمده است، به جای مواد نامشخص در روغن نباتی.

 

روغن بادام هندی

آجیل، غنی، و واقعا با شکلات خوب است!

 

مخصوصاً برای غذاهای به سبک آسیایی مانند کاری تایلندی یا دال های هندی عالی است.

 

بهترین جایگزین: روغن بادام. این روغن دارای خواص مشابه با روغن بادام هندی است و می تواند فواید مشابهی برای پوست، مو و سلامتی و همچنین طعم مشابه در دستور العمل ها داشته باشد. 

 

روغن بادام زمینی

روغن بادام زمینی دارای طعم شیرین و آجیلی است که کالری بالایی دارد اما چربی اشباع کمی دارد. این عمدتا از محتوای اسیدهای چرب تک غیراشباع تشکیل شده است که در واقع به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب کمک می کند.

 

با این حال، این روغن پخت و پز را خیلی سنگین نکنید. سرشار از امگا 6 است و می تواند نسبت امگا 3:6 را به هم بزند و باعث مشکلات سلامتی شود. بر خلاف روغن‌های بادام‌زمینی تجاری که معمولاً در خواربارفروشی‌ها و فست‌فودهای تصفیه‌شده، سفید شده و خوش‌بو می‌شوند، از نسخه‌های تصفیه‌نشده و پرس سرد استفاده کنید. قیمت ممکن است بالاتر باشد .

 

نحوه طبخ با آن: این روغن بادام زمینی که معمولا در غذاهای آسیایی استفاده می شود، می تواند به روش های مختلف پخته شود. در حالی که نقطه پر دود آن برای سرخ کردن بهترین است، پیشنهاد می کنیم به مرغ هم بزنید یا به جای آن مقداری از سبزیجات مورد علاقه خود را کمی تفت دهید.

 

روغن نارگیل، ویرجین/تصفیه نشده

روغن نارگیل همچنین دارای محتوای چربی اشباع بالایی است که در دمای اتاق جامد می شود. بنابراین، برای سس های سالاد یا غذاهای سرد عالی نیست، مگر اینکه از آن به عنوان یک عامل سفت کننده استفاده کنید. 

 

با طعم متمایز خود شیرینی نارگیلی را به غذاها اضافه می کند. آن را در برنج سفید هم  می  توانید بزنید و مزه  آن  به  صورتی  است که انگار با غذاهای آسیایی یک طرف برنج نارگیل می خورید. انصافاً بسیار همه کاره است و کاربردهای زیادی دارد.

 

بهترین جایگزین: روغن نارگیل تصفیه شده ، که نقطه دود بالاتر و طعم کمتری دارد. 

 

روغن نارگیل، تصفیه شده

به دلیل نقطه دود بالاتر برای پخت و پز و پخت عالی است. اگر واقعاً طعم نارگیل قوی را دوست ندارید، روغن نارگیل تصفیه شده جایگزین خوبی برای روغن نارگیل تصفیه نشده است. 

 

بهترین جایگزین: روغن نارگیل تصفیه نشده، اما می توانید روغن آووکادو را نیز در نظر بگیرید، به خصوص اگر از آن برای پخت و پز با حرارت استفاده کنید. 

 

 

روغن ذرت

روغن ذرت تصفیه شده نقطه دود بالایی دارد، بنابراین اغلب برای سرخ کردن در آشپزخانه های تجاری استفاده می شود، همچنین به دلیل طعم خنثی تر آن. 

 

یکی از مقرون به صرفه ترین روغن های موجود در بازار است. 

 

بهترین جایگزین: هر نوع روغن گیاهی خنثی دیگری مانند روغن کانولا یا آفتابگردان. 

 

روغن پنبه دانه

روغن پنبه دانه نوعی روغن گیاهی از دانه های گیاه پنبه است. طعم ملایم و آجیلی دارد و اغلب برای پخت و پز استفاده می شود زیرا نقطه دود بالایی دارد.

 

روغن پنبه دانه نیز مصارف صنعتی مختلفی مانند ساخت روان کننده ها و پلاستیک ها دارد.

 

همچنین در تولید مارگارین و شورتنینگ( روغن صاف یا قنادی) و همچنین پایه در بسیاری از محصولات غذایی فرآوری شده استفاده می شود.

 

بهترین جایگزین: روغن نباتی، روغن کانولا، روغن آفتابگردان یا روغن زیتون تصفیه شده.

 

روغن بذر کتان 

روغن بذر کتان سرشار از امگا 3 است و افزودنی عالی برای رژیم غذایی شماست. 

 

این عطر و طعم قوی دارد، اما برخی افراد در صورت استفاده بیش از حد، طعم ماهی را گزارش می دهند. 

 

به سرعت اکسید می شود و باید در یک بطری تیره در یخچال نگهداری شود. به همین دلیل، بهتر است در سس های سالاد، اسموتی ها و دیپ ها استفادهشود. 

 

بهترین جایگزین: روغن دانه شاهدانه برای ارزش غذایی و طعم. 

 

روغن هسته انگور

روغن هسته انگور نسبت به روغن زیتون فرابکر روغن ارزان تری است. اغلب در آشپزخانه ها برای سس سالاد و پخت و پز استفاده می شود، زیرا با سایر مواد به خوبی کار می کند و طعم آن زیاد نیست. 

 

بله، روغن هسته انگور در واقع از دانه های انگور به عنوان محصول جانبی صنعت شراب سازی تهیه می شود.

 

روغن هسته انگور در اکثر دستور العمل ها به خوبی عمل می کند زیرا توانایی آن را دارد که به خوبی با سایر مواد ترکیب شود. 

 

بهترین جایگزین: روغن کانولا مشابه ترین جایگزین است. 

 

روغن فندق

مشخصات طعم روغن فندق لطیف اما آجیلی است و آن را به سس سالاد یا سبزیجاتی که بیش از حد پخته شده اضافه می کند، تبدیل می کند و به طرز شگفت انگیزی با ماهی همخوانی دارد!

 

روغن فندق به دلیل طعم شیرین آن اغلب در شیرینی ها و دسرها استفاده می شود.

سرشار از چربی های خوب است و برخی مطالعات نشان داده اند که ممکن است پیشرفت بیماری کبد چرب غیر الکلی را کاهش دهد!

 

بهترین جایگزین: اگر فندق ندارید روغن بادام و گردو بهترین جایگزین هستند. 

 

روغن کنف/روغن دانه کنف

مانند روغن کتان، این روغنی نیست که بخواهید گرم کنید، زیرا بسیار حساس است و اکسید می شود. حتما آن را در یخچال نگهداری کنید. 

 

بهتر است به عنوان روغن تکمیلی برای سوپ ها و کاسه های اسموتی استفاده شود یا به سالاد، دیپ و سس اضافه شود.

 

طعم علف و آجیلی دارد که می‌تواند بسیار شدید باشد، بنابراین اگر دستور پخت شما نیاز به روغن زیادی دارد، آن را با روغن دیگری مانند زیتون خنثی‌تر کنید. 

 

بهترین جایگزین: بهترین جایگزین برای روغن شاهدانه، روغن بذر کتان است. 

 

روغن بذر شاهدانه

همچنین به عنوان روغن شاهدانه شناخته می شود، دارای خواصی است که به کاهش کلسترول، التیام پوست و کنترل متابولیسم کمک می کند. شما می توانید این روغن را در هزاران محصولات مراقبت از بدن طبیعی پیدا کنید، اما در مواد غذایی نیز از آن استفاده می شود. طعم لطیف است و یک عنصر عالی به بسیاری از دستور العمل ها اضافه می کند.

 

نحوه آشپزی با آن: برای  پخت وپز استفاده  نکنید. روغن دانه کنف تمام مواد مغذی خود را از دست می دهد و پس از رسیدن به دمای بالا دیگر طعم خود را ندارد و بهتر است به عنوان روغن تکمیلی استفاده شود. در عوض، آن را به هوموس، اسموتی‌های کاهش وزن و ساندویچ‌های خود اضافه کنید تا حداکثر فواید را ببرید!

 

روغن ماکادمیا

صاف، کره ای، طعم عالی! این روغن را می توان در موارد مختلفی استفاده کرد، از ماریناد گرفته تا غذاهای سرخ شده. 

 

هم در غذاهای خوش طعم (به غذاهای سبک آسیایی فکر کنید) و هم به عنوان جایگزینی برای کره در خوراکی های شیرین عالی است.

 

سرشار از اسیدهای چرب خوب و غیر التهابی!

 

بهترین جایگزین: روغن آووکادو برای نقطه دود و طعم کره ای. 

 

روغن زیتون (فرا بکر) 

از خرد کردن زیتون در نوعی پرس و استخراج روغن تهیه می شود. 

 

بسته به محل رشد و فرآوری زیتون، طعم آن متفاوت است، اما طعم آن معمولاً قوی و علف است. 

بهتر است به عنوان روغن تکمیلی روی سالاد، سوپ، دیپ و سس یا به عنوان یک روغن به تنهایی با نان استفاده شود. 

 

بهترین جایگزین: روغن زیتون بکر یا روغن زیتون معمولی

 

روغن زیتون (سبک / خالص / معمولی)

معمولا از ترکیبی از روغن زیتون فوق بکر و روغن زیتون تصفیه شده تهیه می شود و مواد مغذی زیادی ندارد.

 

نقطه دود بسته به مخلوط و مارک متفاوت است، اما معمولاً بالاتر از روغن زیتون فرابکر است. 

 

می توان از آن برای پخت و تفت دادن با حرارت کمتر و در سس ها و سس ها استفاده کرد. 

 

بهترین جایگزین: روغن زیتون تصفیه شده یا روغن زیتون فوق بکر. 

 

روغن زیتون (روغن بکر)

اگر روغن زیتون بدون عیب، میوه ای و دارای اسیدیته آزاد تا 0.8 باشد، فوق بکر است. اگر دارای حداقل نقص و درجه اسیدی آزاد بین 0.8 و 2.0 باشد، بکر است.

 

بهتر است به عنوان روغن تکمیلی برای سس ها و سوپ ها و به عنوان ماریناد استفاده شود، اما همچنین یک کیک چای لیمو و روغن زیتون خوشمزه را درست می کند!

 

بهترین جایگزین: روغن زیتون فوق بکر یا روغن زیتون معمولی. 

 

روغن تفاله زیتون

تفاله نامی است که به پوست و گوشت زیتون های باقی مانده پس از استخراج روغن داده می شود. 

 

روغن باقی مانده در تفاله حداقل است، بنابراین از مواد شیمیایی و استخراج حرارتی اغلب برای حذف آن استفاده می شود، بنابراین الزامات شورای بین المللی زیتون برای در نظر گرفتن «روغن زیتون» تصویب نمی شود. 

 

این بدون طعم، تصفیه شده است و می تواند برای پخت و پز با حرارت بالا استفاده شود، اگرچه در برخی کشورها با ممنوعیت ها و هشدارهایی مواجه شده است. 

 

بهترین جایگزین: روغن زیتون تصفیه شده، روغن زیتون معمولی یا روغن های گیاهی. 

 

روغن هسته خرما 

روغن هسته خرما از دانه میوه روغن خرما استخراج می شود. این مربوط به روغن پالم (همانطور که از نام‌ها پیداست، از گوشت همان میوه استخراج می‌شوند) و روغن نارگیل مربوط به مناطق گرمسیری است.

 

مارک های پایدار و غیرپایدار و انواع روغن هسته خرما و روغن پالم وجود دارد که انواع پایدار به جنگل زدایی کمک نمی کند. 

 

این رنگ زرد کم رنگ، با طعم ملایم و کمی آجیل است که می تواند در دستور العمل های مختلف استفاده شود.

 

بهترین جایگزین: روغن نارگیل محبوب ترین جایگزین برای مصارف پخت و پز و آرایشی است.

 

روغن پالم/روغن پالم قرمز

روغن پالم قرمز از میوه درخت نخل روغنی به جای دانه بدست می آید. 

 

رنگ آن نارنجی مایل به قرمز است و اغلب به عنوان جایگزینی برای کره و در غذاهای آفریقای غربی استفاده می شود و طعم دودی و گلی به آن اضافه می کند. 

 

با خرید محصولی که برهنه به عنوان پایدار است، مراقب محیط زیست باشید. 

 

بهترین جایگزین: بسته به این که از آن برای چه چیزی استفاده می کنید، بهترین جایگزین ها روغن هسته خرما، روغن نارگیل یا کره / روغنی است.

 

روغن پکان

روغن پکان روغنی با دود زیاد است که برای پخت و پز با حرارت بالا عالی است و بله، طعمی شبیه به پکان با طعمی شیرین و آجیلی دارد.

 

روغن پکان نسبت به روغن زیتون چربی اشباع کمتری دارد و سالم به حساب می آید.

 

این بسیار همه کاره است و در سبزیجات سرخ شده در فر، مرغ و گوشت خوک و در سالادها یا دسرها میل می شود.

 

بهترین جایگزین: نزدیکترین طعم به روغن پکان روغن گردو است. 

 

روغن پسته

روغن پسته، روغنی با رنگ سبز و طعم قوی، با فشار دادن مغز پسته استخراج می شود.

این روغن به عنوان یک روغن تکمیلی برای افزایش طعم عالی است اما به دلیل نقطه دود پایین آن برای پخت و پز حرارتی خوب نیست. 

 

این یک روغن محبوب در فرانسه است که روی سالاد و سبزیجات می‌پاشند. 

 

بهترین جایگزین: روغن پسته به سختی جایگزین می شود زیرا طعم بی نظیری دارد. با این حال، روغن بادام ممکن است بتواند آجیل بودن را تقلید کند و روغن زیتون فوق بکر می تواند رنگ و تن های چوبی/کاج را تقلید کند. ممکن است سعی کنید این دو را با هم مخلوط کنید!

 

روغن دانه کدو تنبل

روغن دانه کدو تنبل یک روغن غنی و آجیلی پر از چربی های سالم و آنتی اکسیدان ها است. 

 

سس های سالاد و مارینادهای عالی برای گوشت درست می کند. نقطه دود پایین تری دارد، بنابراین به عنوان روغن خام/تمامی بهترین عملکرد را دارد. 

 

اگر گندیده شود طعم آن تلخ است پس آن را در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید.

 

بهترین جایگزین: روغن گردو یا روغن کنجد بهترین جایگزین برای طعم هستند. 

 

روغن سبوس برنج

روغن سبوس برنج همه کاره و طعم سبکی دارد و به دلیل نقطه دود بالا، یک روغن پخت و پز محبوب است. 

 

برای پخت و پز با حرارت بالا، مانند غذاهای آسیایی سرخ شده و سرخ کردنی مناسب است.

 

بهترین جایگزین: سایر روغن های خنثی با نقطه دود بالا، مانند کانولا. 

 

روغن گلرنگ

این روغن معمولاً بی طعم و بی رنگ است و به عنوان یک روغن خنثی برای پخت و پز مناسب است. 

 

این روغن نوعی روغن گیاهی کشت شده تجاری در نظر گرفته می شود. 

 

برای غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده خوب است و اغلب در لوازم آرایشی به عنوان یک عامل مرطوب کننده استفاده می شود!

 

بهترین جایگزین: بهترین جایگزین روغن تخمه آفتابگردان است که نقطه دود بالایی دارد و عطر و طعم آن زیاد نیست (مردم اغلب این دو را با یکدیگر اشتباه می گیرند!).

 

روغن کنجد

روغن کنجد تصفیه نشده دارای طعمی آجیلی و غنی است و طعمی شبیه دانه کنجد دارد. کمی راه طولانی را طی می کند!

 

همچنین می توانید روغن کنجد تصفیه شده با نقطه دود بالاتر و طعم خنثی تری دریافت کنید. 

 

روغن کنجد برشته شده یا تیره طعم قوی تری دارد. من از آن در اکثر مارینادهای آسیایی و سرخ کردنی به دلیل طعم بی نظیرش استفاده می کنم. 

 

بهترین جایگزین: اگر روغن پریلا دارید (در آشپزی کره ای زیاد استفاده می شود). در غیر این صورت، یک روغن آجیل دیگر.

 

روغن سویا

نوعی روغن گیاهی که از دانه های گیاه سویا استخراج می شود.

 

نقطه دود بالا و طعم خنثی دارد، بنابراین اغلب به صورت تجاری برای سرخ کردن و پختن و در محصولات فرآوری شده/بسته بندی استفاده می شود. در خوراک دام نیز استفاده می شود.

 

برای افرادی که از ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی اجتناب می کنند، نامناسب است، زیرا بیشتر سویا در ایالات متحده از نظر ژنتیکی اصلاح شده است.

 

بهترین جایگزین: روغن گیاهی یا روغن کانولا.

 

روغن آفتابگردان

روغن آفتابگردان یک روغن همه منظوره برای پخت و پز است که اغلب برای سرخ کردن استفاده می شود. 

 

سرشار از ویتامین E است و طعمی خنثی دارد که بر طعم سایر مواد موجود در دستور غذا تأثیر نمی گذارد.

 

بهترین جایگزین ها: هر روغن خنثی با نقطه دود بالا مانند سبزیجات، کانولا یا گلرنگ.

 

روغن سبزیجات(نباتی)

روغن نباتی به روغنی گفته می شود که با ترکیبی از روغن های تصفیه شده مختلف مانند ذرت، سویا یا کانولا تهیه می شود. 

 

طعم خنثی دارد و استفاده از آن را در دستور العمل های مختلف آسان می کند.

 

این یک روغن سرخ کردنی محبوب است زیرا قیمت پایینی دارد. 

 

بهترین جایگزین: هر روغن گیاهی خنثی مانند کانولا یا آفتابگردان. 

 

روغن گردو

یک روغن آجیل خوشمزه با طعم لطیف گردو. 

 

نقطه دود پایینی دارد، بنابراین در غذاهای خام یا به عنوان روغن تکمیلی برای طعم دادن در سالادها و دسرها بهتر است. 

 

سرشار از امگا 3 سالم است و به صورت موضعی نیز قابل استفاده است!

 

بهترین جایگزین: روغن پکان

 

 

روغن جوانه گندم

این روغن که از دانه های گندم فشرده سرد تهیه شده است، مصارف موضعی و آشپزی دارد.

سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب ضروری است و طعمی تند و آجیلی دارد.

 

برای کاربردهای با حرارت بالا نامناسب است و به عنوان روغن تکمیلی بهتر است. همچنین به سرعت  خراب می شود و باید در یخچال نگهداری شود.

 

بهترین جایگزین: روغن بذر کتان خواص و طعم های مشابهی دارد و نزدیک ترین جایگزین است 

 

سوالات متداول درباره انواع روغن ها

سوال 1:بهترین روغن برای استفاده به صورت خام برای سس، ماریناد و سس چیست؟

پسته، گردو، روغن زیتون فوق بکر و روغن بذر کتان همگی گزینه های خوبی برای سس، ماریناد و سس هستند. اما روغن‌های آجیل خارق‌العاده زیادی با طعم‌های مختلف وجود دارد که آزمایش کردن با آنها عالی است.

 

سوال 2: روغن آووکادو چگونه به دست می‌آید و چه خواصی دارد؟

روغن آووکادو از میوه‌ای آمریکایی به نام آووکادو استخراج می‌شود. این روغن به عنوان یک حامل خوب برای دیگر طعم دهنده‌ها استفاده می‌شود و دارای میزان بالایی از اسید چرب اشباع و ویتامین E می‌باشد.

 

سوال 3:بهترین روغن برای کباب کردن چیست؟

مانند کباب کردن، کباب کردن مربوط به چاشنی و طعم گریل زغالی است، بنابراین من از یک روغن خنثی برای کباب کردن استفاده می کنم، مانند روغن سبزیجات(نباتی)، کانولا یا روغن زیتون تصفیه شده.

 

سوال 4: چرا روغن آووکادو به عنوان حامل در محصولات آرایشی استفاده می‌شود؟

روغن آووکادو به دلیل جذب پوستی بالا و سریع، در محصولات آرایشی برای ایجاد خاصیت مرطوب‌کنندگی استفاده می‌شود. همچنین، این روغن به صورت طبیعی دارای خاصیت کمی اسیدی است که باعث افزایش نقطه دود آن می‌شود.

 

سوال 5:بهترین روغن برای سرخ کردن چیست؟

روغن بادام زمینی به دلیل نقطه دود بالا و طعم ملایم برای سرخ کردن خوب است. می توانید از روغن آووکادو نیز استفاده کنید، اما برای سرخ کردن عمیق به روغن زیادی نیاز دارید و روغن آووکادو برای این منظور گران می شود. 

 

سوال 6:کدام روغن های پخت و پز دارای چربی های چند غیر اشباع هستند؟

روغن ذرت، روغن پنبه دانه، روغن دانه کتان و روغن هسته انگور. در واقع، بسیاری از روغن های دانه دارای بالاترین سطح PUFA هستند.

 

سوال 6:بهترین روغن پخت و پز با طعم خنثی چیست؟

روغن کانولا فوق العاده خنثی است، اما اگر به دنبال جایگزینی با مواد مغذی تر هستید که بتوان از آن در انواع آشپزی استفاده کرد، روغن آووکادو انتخاب خوبی است زیرا طعم چیزی را که به خوبی می پزید به خود می گیرد و بر آن غلبه نمی کند.  

 

سخن آخر برای مقاله درباره انواع روغن 

با مطالعه این مقاله درباره انواع روغن، می‌توانید اطلاعات گسترده‌ای در زمینه روغن‌های گیاهی، خوراکی، و آرایشی کسب کنید. از خواص بهداشتی تا کاربردهای آشپزی و مراقبت از پوست، دنیای گوناگون روغن‌ها را در این مقاله کاوش کنید.

 

منبع: بیتوته

روغن نارگیل روغن کنجد روغن سویا روغن پنبه دانه بهترین روغن ها بهترین روغن های پخت و پز روغن پسته روغن گلرنگ

نظر شما