شناسهٔ خبر: 71478149 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: سنا | لینک خبر

ایسنا، در گزارشی بررسی کرد؛

نقش وزارت اقتصاد در رونق بازار سرمایه

در شرایطی که بورس در سال‌های اخیر با چالش کاهش اعتماد سهامداران مواجه شده بود، برخی اقدامات اصلاحی موجب شد این بازار ظرف ۶ ماه سژری شده از استقرار دولت چهاردهم، رشد ۳۱ درصدی را تجربه کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، ایسنا در گزارشی نوشت: با آغاز به کار دولت چهاردهم، وزارت اقتصاد برنامه‌هایی را برای ایجاد ثبات در اقتصاد کشور در دستور کار قرار داد. پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد، کاهش تدریجی نرخ تورم، تقویت بنگاههای تولیدی، اعمال پایه‌های مالیاتی برای فعالیت‌های مخرب، کنترل نقدینگی و ایجاد ساز و کارهایی برای رشد بازار سرمایه از جمله این اقدامات است.

آمار عملکرد بازار سرمایه در دولت چهاردهم نشان می‌دهد؛ این بازار روند رو به رشدی داشته و کانال‌های جدیدی را فتح کرده است؛ به طوری که تا قبل از تحمیل ریسک‌های سیاسی در هفته‌های اخیر تا کانال ۲.۹ میلیون واحد بالا رفت و رشد ۳۱ درصدی را به ثبت رساند.

به‌رغم افزایش جذابیت بازارهای طلا، سکه و ارز به عنوان بازارهای موازی بورس و نیز تحولات منطقه‌ای و شرایط سیاسی حاکم بر بازارها، طی دوره استقرار دولت چهاردهم، بازار سهام دارای بازده مناسبی بوده است.

از این رو هرچند بازار سرمایه ایران تحت تأثیر ریسک‌های سیاسی قرار داشته و تنش‌های سیاسی در منطقه خاورمیانه و تصویب تحریم‌ها، نگرانی‌هایی را برای سهامداران ایجاد کرده اما در پاسخ به این وضعیت، دولت چهاردهم ایران با تغییر تیم اقتصادی خود، رویکرد جدیدی نسبت به بازار سرمایه اتخاذ کرده است.

وزارت اقتصاد بر حمایت از بازار سرمایه و سهامداران تأکید دارد و برنامه‌های کلان دولت شامل افزایش شفافیت و کارایی بازار، تلاش برای بهبود شرایط بازار سرمایه و بدهی، حمایت از سهامداران خرد، توسعه ابزارهای پوشش ریسک و اصلاحات ساختاری در اقتصاد کلان، از جمله حذف قیمت‌گذاری دستوری و مداخله نکردن دولت در بازار است.

به دنبال اجرای برنامه‌ها و ایجاد ساختار برای رشد بازار سهام، این بازار از روز دوم آبان روند صعودی به خود گرفت و در ادامه رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. ۲۷ آبان شاخص بورس پس از حدود چهار ماه کانال ۲.۲ میلیون واحد را پس گرفت و در روز یکشنبه چهارم آذر از مرز ۲.۳ میلیون واحد عبور کرد.

ششم آذر پس از حدود ۱۹ ماه شاخص بورس کانال ۲.۴ میلیون واحد را پس گرفت، ۱۴ آذر برای نخستین بار وارد کانال ۲.۵ میلیون واحد شد و پس از آن رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند؛ به طوری که ۲۴ آذرماه به کانال ۲.۶ میلیون دست یافت، یکم دی کانال ۲.۷ میلیون واحد را فتح کرد، چهارم دی وارد محدوده ۲.۸ میلیون شد، ۱۸ دی ماه از کانال ۲.۹ میلیون واحد عبور کرد اما ۲۳ دی مجددا به پایین این کانال سقوط کرد و در روزهای اخیر در محدوده ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود. روز یکشنبه ۲۸ بهمن محدوده ۲.۷ میلیون را از دست داد اما ۲۹ بهمن مجددا این کانال را پس گرفت.

شاخص کل بورس تهران از شروع دولت چهاردهم تا ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۳ رشد ۳۱ درصدی داشته است. هم‌چنین مجموع ارزش جذب و تجهیز منابع مالی از طریق بازار سرمایه در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۳۴ درصدی را تجربه کرده است.