به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، گزارش مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، حاکی از آن است که؛ از میان همه صنایع فعال در بازار سرمایه، محصولات شیمیایی با ۲۵ درصد بیشترین ارزش بازار سهام بورس تهران و فرابورس را به خود اختصاص داده است. پس از این صنعت، فلزات اساسی با ۱۸ درصد، در جایگاه دوم قرار دارد.
همچنین، دادههای این گزارش حاکی از آن است که صنایع شرکتهای «چند رشتهای صنعتی، استخراج کانههای فلزی، بانکها و موسسات اعتباری، سرمایهگذاریها، فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای، خودرو و ساخت قطعات، سیمان، آهک و گچ، مواد و محصولات دارویی» به ترتیب ۸، ۷، ۶، ۶، ۵، ۳، ۳، و ۲درصد از ارزش بازار سهام را در آبان ماه به خود اختصاص دادند.
ارزش بازار صنایع بزرگ
دادههای آماری مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار نشان میدهد؛ مجموع ارزش بازار سهام ۱۰ صنعت بزرگ در بورس و فرابورس ۷۳،۲۸۹،۱۷۱ میلیارد ریال بوده است.
براین اساس، ارزش بازار محصولات شیمیایی و فلزات اساسی در این بازه زمانی به ترتیب ۲۲،۰۵۳،۲۶۵ و ۱۵،۶۳۵،۱۳۰میلیارد ریال بوده است.
بیشترین ارزش معاملات بازار سهام
براساس این گزارش، مجموع ارزش معاملات سهام ۱۰ صنعت استخراج کانههای فلزی، فلزات اساسی، خودرو و ساخت قطعات، محصولات شیمیایی، بانکها و موسسات اعتباری، سرمایه گذاریها، انبوه سازی، املاک و مستغلات، فراوردههای نفتی، کک، سوخت هستهای، محصولات غذایی و آشامیدنی و شرکتهای چند رشتهای صنعتی نیز در آبان ماه امسال، ۶۷۰،۶۴۰ میلیارد ریال بوده است.
براین اساس، صنایع استخراج کانههای فلزی با ۱۰۷،۶۱۷ میلیارد ریال، فلزات اساسی با ۹۱،۴۲۶ میلیارد ریال و خودرو و ساخت قطعات با ۸۹،۴۴۰ میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات سهام را به خود اختصاص دادند.
بیشترین حجم معاملات سهام در بورس و فرابورس
دادههای این گزارش نشان میدهد، مجموع حجم معاملات سهام در بورس و فرابورس برای ۱۰ صنعت فلزات اساسی، بانکها و موسسات اعتباری، خودرو و ساخت قطعات، استخراج کانههای فلزی، سرمایهگذاریها، شرکتهای چند رشتهای، محصولات شیمیایی، بیمه و صندوق بازنشستگی، فراوردههای نفتی، کک، سوخت هستهای و انبوهسازی املاک و مستغلات ۲۱۵،۸۶۵،۵۵۸هزار سهم بوده است.
براین اساس، بیشترین حجم معاملات سهام درآبان ماه مربوط به صنایع فلزات اساسی با ۳۹،۲۴۸،۳۱۵ هزار سهم و بانکها و موسسات اعتباری با ۳۷،۵۱۷،۲۷۷ هزار سهم و خودرو وساخت قطعات با ۳۲،۷۵۸،۹۶۹ هزار سهم بوده است.