شناسهٔ خبر: 69683042 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

علائم و راهکار‌هایی برای درمان کهیر عصبی

کهیر عصبی می‌تواند روی صورت، دست‌ها یا گردن ظاهر شود. این کهیر‌ها معمولاً شبیه برآمدگی‌های قرمزرنگ هستند و ممکن است شبیه نقاط ریز یا تاول هم باشند و به‌صورت خوشه‌ای ظاهر شوند.

صاحب‌خبر -

‌می‌دانیم که استرس اثرات مخربی بر بدن می‌گذارد، اما شاید خیلی‌ها ندانند که می‌تواند باعث راش‌های پوستی هم بشود. استرس سطح هورمون کورتیزول را در بدن بالا می‌برد که عاملی برای ایجاد التهاب است و می‌تواند باعث کهیر و جوش و اگزما و ریزش مو و خیلی علائم دیگر شود.

به گزارش همشهری آنلاین، کهیر معمولاً ناشی از یک واکنش آلرژیک است؛ اما استرس هم می‌تواند باعث کهیرزدن شود. اگر شما دچار آسم، اگزما، رزاسه یا آلرژی باشید، احتمال اینکه دچار کهیر عصبی شوید بیشتر است.

راش استرسی یا کهیر عصبی چه شکلی است؟

کهیر عصبی می‌تواند روی صورت، دست‌ها یا گردن ظاهر شود. این کهیر‌ها معمولاً شبیه برآمدگی‌های قرمزرنگ هستند و ممکن است شبیه نقاط ریز یا تاول هم باشند و به‌صورت خوشه‌ای ظاهر شوند.

کهیر می‌تواند تغییر شکل و اندازه بدهد. وقتی کهیر را فشار می‌دهید پوست در قسمت مرکز کهیر روشن و سفید می‌شود. اگر راش استرسی روی صورتتان بزند ممکن است تورم دردناکی روی لب‌ها، چشم‌ها و حلق نیز داشته باشید. بثورات ممکن است خارش یا درد و یا سوزش داشته باشد.

کهیر عصبی کجای بدن ظاهر می‌شود؟

کهیر هر جایی از بدن می‌تواند ظاهر شود؛ اما وقتی استرس عامل کهیر است بیشتر احتمال دارد روی صورت و گردن و بازو و سینه ایجاد شود. این کهیر‌ها می‌توانند ریز و به‌اندازه جوش باشند و یا به‌اندازه یک بشقاب! کهیر‌ها ممکن است در عرض یکی دو روز ناپدید شوند؛ اما دوباره برگردند. کهیر می‌تواند تا چند هفته یا حتی سال‌ها مدام ظاهر و غیب شود.

چرا بدن با کهیرزدن به استرس واکنش می‌دهد؟

وقتی استرس دارید ماده‌ای شیمیایی در پاسخ به این استرس تولید می‌شود که باعث التهاب پوست خواهد شد. یافته‌ها نشان می‌دهند وقتی تحت استرس هستید، مسیری به نام محور هیپوتالاموس‐هیپوفیز‐آدرنال (HPA) برانگیخته می‌شود و این پروسه منجر به ترشح کورتیزول و دیگر هورمون‌های استرس و ماستوسیت‌ها خواهد شد. ماستوسیت‌ها یا ماست‌سل‌ها عامل اصلی این خارش و تحریک پوست هستند؛ زیرا هیستامین می‌سازند.

متأسفانه اینکه این واکنش هیستامینی چگونه منجر به کهیر یا برانگیخته‌شدن دیگر عوارض پوستی می‌شود هنوز مشخص نیست. ما نمی‌دانیم چرا پوست نسبت به هورمون‌های استرس واکنش نشان می‌دهد؛ اما به‌هرحال این یک ارتباط مستقیم نیست. هر چند دلیل این اتفاق را نمی‌دانیم، اما می‌دانیم با آن چه باید بکنیم.

درمان کهیر عصبی

اگر دهان یا حلق متورم شود این یک وضعیت اورژانسی است. استفاده از دارو‌های ضدخارش (آنتی‌هیستامین‌ها) می‌تواند مفید باشد. این دارو‌ها خارش و التهاب کهیر را تسکین می‌دهند.‌

می‌توانید برای تسکین کهیر از کمپرس شیر کمک بگیرید. چربی موجود در شیر پرچرب می‌تواند پوست را آرام کند؛ اما شیر کم‌چرب چندان مؤثر نخواهد بود. کمپرس سرد نیز می‌تواند خارش و التهاب را کاهش دهد. استروئید‌های موضعی مانند هیدروکورتیزون هم مؤثر هستند.

می‌توانید دوش آب سرد بگیرید یا به وان آب سرد، جوش‌شیرین و جو دوسر اضافه کرده و از آن استفاده کنید تا خارش کهیر‌ها کمتر شود. لباس‌های آزاد و نخی بپوشید تا بثورات پوستی بیشتر از این تحریک نشود.

در موارد زیر با اورژانس تماس بگیرید یا به پزشک مراجعه کنید:

اگر تورم در دهان یا حلق است و خس‌خس سینه وجود دارد

اگر بثورات بیشتر از شش هفته طول کشید

اگر احساس ناراحتی ناشی از کهیر با دارو‌های بدون نسخه کمتر نشد

خوشبختانه کهیر‌ها هر چند آزاردهنده‌اند، اما معمولاً خطری ندارند و خودشان برطرف می‌شوند.

چگونه از کهیر عصبی پیشگیری کنید؟

بهترین راه پیشگیری از بثورات پوستی عصبی، مدیریت استرس است. می‌توانید با این راهکار‌ها استرس خود را کنترل کنید:

ورزش کنید

هر روز تمرینی برای آرام‌سازی انجام دهید؛ مثلاً مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق

به‌اندازه کافی بخوابید؛ هر شب هفت تا نُه ساعت خواب ایده‌آل است

رژیم غذایی سالم داشته باشید و از انواع میوه و سبزی، غلات کامل و پروتئین‌های کم‌چرب استفاده کنید

ارتباط با عزیزان برای تسکین استرس عالی است

اگر استرستان ادامه‌دار شد به مشاور مراجعه کنید

نگرشتان را مثبت نگه دارید.

برچسب‌ها: