شناسهٔ خبر: 68557999 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

فواید مصرف غذاهای تند و فلفلی - اکونیوز

اقتصاد ایران: بر خلاف تفکرات عام که غذای تند را برای معده و قلب مضر می‌دانند غذاهای تند و فلفلی فواید بسیاری دارند که بهتر است راجع به آن بیشتر بدانید.

صاحب‌خبر - به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری‌آنلاین، دو دسته مردم وجود دارند کسانی که غذاهای تند را دوست دارند و آن‌هایی که تحمل تندی اش را ندارند. اگر جزو گروه اول هستید، موفق هستید. مگر فواید غذای تند چیست؟ فیتوشیمیایی‌های موجود در فلفل تند، کپسایسین نامیده می‌شود، که به فلفل کمک می‌کند ضربه‌های خود را بزند و به کاهش وزن، مبارزه با باکتری‌ها و تسکین ناراحتی معده و روده، کمک کند. مصرف غذای تند برخلاف باور بسیاری از مردم نه تنها عوارض زیادی برای بدن نداشته بلکه فواید آن برای معده و دردهای آن و همچنین سلامت قلب ثابت شده است. البته، فواید غذای تند به مشخصات غذایی کامل آن بستگی دارد، نه فقط رنگ و لعابش. غذاهای تند برای بدن چه فایده‌هایی دارد؟ ۱. کمک به سوزاندن کالری تمام آن عرق ریختن‌ها در هنگام خوردن غذاهای تند به یک هدف واقعی عمل می‌کند. طبق یک مطالعه مصرف یک بشقاب غذای تند، میزان سوزاندن کالری بدن را تا ۸% افزایش می‌دهد. یا به عبارت دیگر متابولیسم شما را سریع‌تر می‌کند. مطالعات دیگر نشان داده اند کسانی که غذای تند می‌خورند، کالری کمتری مصرف می‌کنند. بنابراین، اگر می‌خواهید وزن کم کنید، غذاهای تند را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. ۲. محافظت از قلب مطالعات متعددی نشان داده اند افرادی که در کشورهایی با رژیم غذایی تند زندگی می‌کنند، نسبت به افرادی که در مناطق با انتخاب غذاهای ملایم هستند، حملات قلبی کمتری دارند. دلیلش چیست؟ چنانچه در این بخش از سلامت نمناک میخوانید به نظر می‌رسد که مصرف فلفل چیلی اثرات کلسترول بد را خنثی می‌کند (همچنین معروف به LDL). علاوه بر آن، کپسایسین، ماده شیمیایی مسئول اثر سوختن است که غذاهای تند در دهان شما ایجاد می‌کنند و این به مبارزه با التهاب کمک می‌کند (که یکی از چیزهایی است که می‌تواند منجر به حمله قلبی شود). ۳. تسکین درد این یکی از نظر علمی کمی پیچیده است، اما برای بیان ساده آن، کپسایسین قادر به مهار علایم ویژه‌ای است که از سلول‌های عصبی شما به مغزتان فرستاده می‌شود و باعث می‌شود درد را حس نکنید. به همین دلیل است که کپسایسین اغلب به عنوان یک جز در کرم و لوسیون‌های ضد درد به کار می‌رود. ۴. عمر بیشتر مطالعه گسترده‌ای در چین (شامل نزدیک به ۵۰۰.۰۰۰نفر) نشان داد آن‌هایی که تقریباً هر روز غذای تند می‌خورند، ممکن است احتمال مرگشان تا ۱۴ درصد کاهش یابد. افرادی که این مطالعه را انجام دادند می‌گویند که خیلی زود است که غذاهای تند را به یک عمر بیشتر زندگی کردن ربط داد، اما نتایج دلگرم کننده به نظر می‌رسند. ۵. غنی از مواد مغذی مصرف روزانه چیلی آن را برای شما آسان‌تر خواهد کرد تا میزان توصیه شده را داشته باشید این‌ها شامل چندین ویتامین، مانند A و C و نیز تعدادی از مواد معدنی حیاتی می‌باشند. ۶. کمک به شادتر بودن خوردن غذاهای تند باعث می‌شود که مغز شما هورمون‌های "شادی" تولید کند، مثل سروتونین، که شما را برای مقابله با افسردگی، اضطراب، عصبانیت و استرس تجهیز می‌کند. این ممکن است توضیح دهد که چرا مردمی که غذاهای تند می‌خورند، همیشه شاد به نظر می‌رسند، حتی وقتی که خیس عرق می‌شوند و از درد گریه می‌کنند. ۷. کمک به دفع سرطان طبق نظر برخی متخصصان پزشکی و جدیدترین تحقیقات، کپسایسین همین کار را بر سلول‌های سرطانی ویژه به عنوان داروهای مقاوم در حال مبارزه با سرطان دارد. ظاهراً، این ماده شیمیایی آنقدر قوی است که می‌تواند به طور بالقوه سلول‌های لوسمی را بکشد و رشد تومور مرگبار را آهسته کند. ۸. بهبود دل درد چطور؟! غذاهای ادویه دار و تند می‌توانند شکم شما را آرام کنند؟ درست است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف غذاهای تند می‌تواند مقدار اسید معده تولیدی را کاهش دهد، هر گونه خونریزی معده که ممکن است داشته باشید را کاهش می‌دهد و خطر ابتلا به سرطان پوست را نیز تا ۵۳ درصد کاهش می‌دهد.

برچسب‌ها: