به گزارش جماران؛ ویتامینها مواد مغذی کوچکی هستند که بدن ما برای سالم و قوی ماندن به آنها نیاز دارد. قسمت هیجانانگیز ماجرا اینجاست که این ویتامینها نهتنها برای جسم ما مفید هستند، بلکه به سلامت ذهن و بهبود احساسات ما هم کمک میکنند.
آیا افسردگی با مصرف ویتامینها درمان میشود؟
خبرآنلاین نوشت؛ بله؛ طبق تحقیقات، مصرف برخی ویتامینها، مواد معدنی و مواد مغذی باعث بهبود علائم افسردگی میشود. این ویتامینها را میتوان از طریق مصرف مواد غذایی ارگانیک و یا قرصها و مکملها تأمین کرد.
افسردگی یک حالت روحی و روانی است که در هر فرد با علائم خاصی بروز میکند. همچنین افسردگی انواع مختلفی دارد و در شرایط مختلف میتوان برای درمان افسردگی از روشهای بدون دارو مانند نوروفیدبک و لورتا استفاده کرد. علاوه بر روشهای درمانی ذکرشده، مصرف مکملها و ویتامینهای مختلف نیز میتواند در بهبود علائم این اختلال مؤثر باشد.
ویتامینها + هورمونهای شادی = خلقوخوی بهتر
آیا تا به حال چیزی از «هورمونهای شادی» شنیدهاید؟ این هورمونها مانند پیامرسانهای کوچکی در بدن هستند که استرس را از ما دور کرده و به ما کمک میکنند که احساس شادی و آرامش داشته باشیم.
هورمونهای شادی اندورفینهای AKA شامل سروتونین، اکسی توسین و دوپامین هستند. ترکیب این هورمونها با برخی ویتامینهای خاص منجر به تقویت خلقوخو میشود و احساسات منفی را در شما از بین میبرد.
ناقلهای عصبی شادی با کدام ویتامینها فعالتر میشوند؟
ویتامینهای B۶، B۱۲ و فولات به ساخت هورمونهایی مانند سروتونین و دوپامین کمک میکنند. وقتی بدن به اندازه کافی این ویتامینها را دارا باشد، به احتمال زیاد احساس شادی و آرامش خواهید داشت.
دوپامین یکی دیگر از پیام رسانهای جالب در بدن است؛ وقتی کاری سرگرمکننده یا باارزش انجام میدهید، این هورمون باعث میشود احساس انگیزه و خوشحالی کنید. ویتامین B۶ به بدن کمک میکند تا دوپامین بسازد و شما را باانگیزه و خوشحال کند.
ویتامین B۶ به تولید و تنظیم ناقلهای عصبی شادی (سروتونین، دوپامین) کمک میکند. سطح پایین این ویتامین در خون سبب کاهش تولید این هورمونها میشود و این مسئله افرادی که کمبود ویتامین B۶ دارند را دچار نوسانات خلقی، اضطراب، بیخوابی و افسردگی میکند.
کمبود ویتامین B۶ در بالا رفتن سطح هورمونهای استرس (اپینفرین و نوراپینفرین) نیز نقش دارد.
کمبود این ویتامینها شما را افسرده میکند
برخی ویتامینها هستند که اگر آنها را به اندازه کافی دریافت نکنید، خلق و خوی شما آسیب میبیند و این وضعیت به مرور میتواند منجر به افسردگی و اضطراب شود.
ویتامین B۱۲: کمبود این ویتامین میتواند باعث احساس خستگی و کمبود انرژی شود. دریافت ویتامین B۱۲ برای داشتن یک سیستم عصبی سالم ضروری است. این ویتامین در جگر گاو و گوساله، ماهی ساردین، ماهی تن، ماهی قزل آلا، شیر و لبنیات، غلات و تخم مرغ یافت میشود.
ویتامین B۹: این ویتامین به تقویت عملکرد پیامرسانهای شادی کمک میکند. هنگامی که بدن به میزان کافی این ویتامین را نداشته باشد، ممکن است احساس افسردگی کنید. کمک به سلامت سیستم عصبی از نقشهای مهم ویتامین B۹ در بدن است.
ویتامین D: کمبود ویتامین D با بروز علائم اضطراب مرتبط است. ویتامین D به کنترل پیامرسانهای خلقی مانند سروتونین در مغز کمک میکند. دریافت ویتامین D کافی در مدیریت خلق و خو و رفع اضطراب نقش دارد.
ویتامین C: اضطراب مزمن منجر به افزایش سطح کورتیزول (هورمون استرس مرتبط با خطر) میشود. ویتامینC ، بهعنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی، باعث پاکسازی بدن از کورتیزول اضافی تولیدشده در زمان استرس میشود. کورتیزول کمتر در بدن برابر با کاهش احساس استرس و اضطراب است. در صورت کمبود ویتامین C در خون، سطح هورمون استرس افزایش مییابد و سلامت روان را تحت تأثیر قرار میدهد.
همچنین یک مطالعه کوچک نشان داد سطوح بالاتر ویتامین C با بهبود خلق و خوی کلی و سطوح پایینتر ویتامین C با افزایش افسردگی، خشم و سردرگمی مرتبط است.