شناسهٔ خبر: 69990364 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دیدارهای ناتمام شهید سرلشگر ابراهیم خانی

امیر سرلشکر شهید ابراهیم خانی، یکی از فرماندهان شهید ارتش جمهوری ایران، در بهمن سال ۱۳۴۰ در روستای طراقیه (نزدیک غارعلیصدر) از شهرستان کبودراهنگ استان همدان چشم به جهان گشود و در ۲۶ خرداد سال ۱۳۶۶ در سردشت کرستان به درجه رفیع شهادت رسید.

صاحب‌خبر -

امیر سرلشکر شهید ابراهیم خانی، یکی از فرماندهان شهید ارتش جمهوری ایران، در بهمن سال 1340 در روستای طراقیه (نزدیک غارعلیصدر) از شهرستان کبودراهنگ استان همدان چشم به جهان گشود و در 26 خرداد سال 1366 در سردشت کرستان به درجه رفیع شهادت رسید.

در ادامه به شرح قسمتی از آثار منتشر شده در مورد این شهید بزرگوار خواهیم پرداخت.

موزیک ویدئو "دیدار های ناتمام" رضای صادقی

موزیک ویدئو "دیدار های ناتمام" رضای صادقی در رابطه با شهید سرلشگر ابراهیم خانی و تکاوران ارتش جمهوری اسلامی به ترانه سرایی حسن اسحاقی و آهنگسازی دکتر محمدرضا چراغعلی در 24 مرداد ماه سال 1398 منتشر شد.

خواننده مشهور کشور، آقای رضا صادقی این آهنگ و موزیک ویدئو را برای گرامیداشت مقام سرلشگر شهید ابراهیم خانی و تمامی شهدای تکاور ارتش کشور ایران تقدیم به تمامی ایرانیان و دبیرخانه فرهنگی شهید ابراهیم خانی نموده است.

این موزیک ویدئو و ترانه تولید شده در روز ٢4 مرداد سال 1398 در مراسمی به نام بزرگداشت شهید ابراهیم خانی در موزه دفاع مقدس تهران با حضور مقامات کشوری و لشکری و با اجرای زنده رضا صادقی رونمایی شد.

شهید ابراهیم خانی یا بهتر است بگوییم مسیح ارتش کردستان، کابوس ارتش بعثی و گروهک های ضد انقلابی همچون گروهک های کوموله و دموکرات بود و در میان فرماندهان دوران دفاع مقدس یکی از اصلی ترین اعضای مؤثر و فرماندهان عملیاتی گردان ضربت لشکر 23 ارتش محسوب می شد.

وی حتی در نامه های خود به خانواده و همسرش نیز ذکر کرده بود که دشمنان جرأت جنگ رودرو و مقابله شدن با او را ندارند و به همین دلیل همواره ارتش بعثی به دنبال شناسایی و شهادت وی بودند.

یکی از رزمندگان دوره دفاع مقدس در رابطه با شجاعت و جانفشانی شهید ابراهیم خانی گفته است که:حماسه‌های سرلشکر شهید ابراهیم خانی در طول دوران دفاع مقدس ماندگار است و او را باید مسیح ارتش و تکاور کردستان بنامیم.

پیکر شهید سرلشکر خانی به وصیت خودش در بهشت زهرا (س) تهران به خاک سپرده شده است. مقبره این شهید در قطعه 29، ردیف 133، شماره 16 بهشت زهرا می باشد.

یاد بود سرلشکر شهید ابراهیم خانی در مرداد ماه سال 1398 برگزار شد و در این مراسم بزرگداشت، موزیک ویدئو "دیدار های ناتمام" رضای صادقی درموزه ی دفاع مقدس برای مقامات کشوری و لشکری پخش شد.

مراسم بزرگداشت شهید ابراهیم خانی با حضور خانواده‌ های معظم شهدا و مسئولین استانی،‌ کشوری و لشکری در شهر تهران ( موزه دفاع مقدس) و به منظور پاس رشادت ها و شجاعت سرلشکر شهید ابراهیم خانی که از شهدای شاخص ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس بود برگزار گردید.

اسم موزیک ویدئو دیدار های نا تمام رضای صادقی از کتاب زندگی نامه شهید سرلشگر ابراهیم خانی برگرفته شده است و داخل این موزیک ویدئو به نامه های وی به خانواده خود نیز اشاره شده است.

کتاب دیدارهای ناتمام (زندگی نامه شهید سرلشکر ابراهیم خانی)

کتاب دیدارهای ناتمام زندگی نامه داستانی شهید سرلشکر ابراهیم خانی به نویسندگی علی شهبازی و جواد حاجی پور است. در این کتاب در رابطه با محل تولد و شرایط زندگی شهید ابراهیم خانی و همچنین نحوه ورود آن به ارتش نوشته شده است و به صورت داستانی به معرفی نحوه زندگی این شهید دلاور و اهداف وی در زندگی پرداخته شده است.

شهید ابراهیم خانی در روستایی به نام طراقیه از توابع شهرستان کبودرآهنگ استان همدان و در یک خانواده روستایی چشم به جهان گشود.

شهید ابراهیم خانی از زمان نوجوانی به دنبال رسیدن به اهداف بزرگ و ایستادن روی پای خود بود و از سن نوجوانی سعی بر این داشت که علاوه بر زندگی خود، با فرستادن پول و کمک اقتصادی به خانواده، افراد خانواده خود را برای داشتن زندگی بهتر یاری نماید.

در کتاب دیدارهای ناتمام در رابطه با دوره های رزمی و نظامی که شهید ابراهیم خانی گذراند نیز صحبت شده است. شهید ابراهیم خانی پس از به پایان رساندن دبیرستان و دریافت دیپلم، در آزمون‌ ورودی ارتش و سپاه شرکت کرد و در هردو آزمون ورودی ارتش و سپاه جمهوری اسلامی ایران پذیرفته شد. ازانجا که همیشه می گفت: { فرقی نمی کند در سپاه یا ارتش باشم، هدف من خدمت به مردم است}، چون نتایج آزمون ارتش زودتر از سپاه اعلام شد، اشتیاق به خدمت، وی را راهی ارتش کرد.

شهید ابراهیم خانی قبل از مشاهده نتایج قبولی در آزمون ورودی ارتش، به دانشگاه افسری ارتش پیوست و مشغول به گذراندن دوره ها و کلاس های مباحث ابتدایی در ارتش شد.

پس از دانشگاه و گذراندن دوره های افسری در دانشگاه ارتش، شهید ابراهیم خانی دوره هایی همچون: تکاوری، دوره رنجر، دوره سقوط آزاد و نیروی مخصوص و دوره چتر بازی را در شهر تهران گذراند.

شهید ابراهیم خانی علاقه زیادی به ورزش های رزمی مانند کاراته و کشتی ایرانی داشت و در سال های نوجوانی خود نیز در این دوره ها را با موفقیت گذراند. در کتاب دیدار های ناتمام حتی میتوانید تصاویر مدارک کسب شده توسط شهید ابراهیم خانی را نیز مشاهده نمایید.

شهید ابراهیم خانی همزمان با عملیات نصر 3 و هنگامی که به همراه سربازانش مشغول جنگ و مبارزه بود، توسط گروهک کوموله و خیانت ستون پنجم دشمن مورد هدف تانک نیروهای بعثی قرار گرفت و در 26 خردادماه سال 1366 به شهادت رسید.

شهادت شهید ابراهیم خانی در حالی بود که او پشت به دشمن ایستاده و ترکش گلوله از پشت به بدن او برخورد نموده بود.

کتاب دیدار‌های ناتمام در واقع روایتی از رازهایی نا گفته و زندگینامه شهید ابراهیم خانی می باشد که در آن روایت های کتاب از زبان همسر شهید ابراهیم خانی بوده و به زبان شخص دوم نوشته شده است.

کتاب «دیدار‌های نا تمام» مبتنی بر خاطره است و به همین دلیل هر سطر آن برای خواننده شور و هیجان خاصی را ایجاد خواهد کرد.

در بخش های مختلف این کتاب میتوانید گفته های هم رزمیان شهید ابراهیم خانی را نیز ببینید که بخشی از آن به صورت ذیل می باشد:

حسین یاسینی سرتیپ دوم ارتش در کردستان در رابطه با فعالیت های شهید خانی در این منطقه گفت: من قبل از جنگ از سرلشکر شهید ابراهیم خانی شناختی نداشتم و از آنجایی که عمده خدمت من در واحد های تکاور بود، در واحد مجاور ایشان فعالیت داشتم، ولی آوازه رشادت های او به گوش همگان رسیده بود.

شهید ابراهیم خانی انسانی صادق و خوش قول بود و از کودکی علاوه بر درس‌ های مدرسه خود تربیت دینی و اسلامی را نیز فرا گرفت و در راهپیمایی های مردم علیه رژیم ستمشاهی شرکت می کرد.

بخشی از این کتاب را ( از زبان همسر شهید ابراهیم خانی) برای شما عزیزان در این قسمت قرار داده ایم:

" چطور میشود فهمید کسی که می رود دیگر بر خواهد گشت؟ تصور کن مردی با همان خنده ها و حرکت دست و پاها، با همان قلبی که زن و کودکش را دوست دارد و با نگرانی ها و امید ها و خواسته هایش می رود که دیگر بازنگرد، اما تو به فکرت خطور هم نمی کند که دیگر قرار نیست او را ببینی.

چهار سال پیش در خرداد 1366 در چنین روزهایی به مرخصی آمده بودی، رفتی همدان و در روستا چند روزی ماندی و برگشتی، همه چیز عادی بود مثل آمدن و ..."

این کتاب به صورت کلی بیانگر زندگی نامه و اتفاقاتی که از تولد تا شهادت ابراهیم خانی افتاده است می باشد و هر بخش آن وقایع مختلفی را از زندگی این شهادت نشان میدهد.

شهید ابراهیم خانی یکی از افراد شاخص ارتش جمهوری اسلامی است که به دلیل اقدامات شجاعانه وی همواره مورد پیگیری دشمنان اسلام بود و حتی بعد از شهادتش دشمنان بعثی شهادت او را موجب شادمانی خود می دانستند.

پس از حدود سه دهه از شهادت شهید خانی، فرزند وی حسین خانی، یکی از کارشناسان برجسته طلا و سکه در ایران است، زندگی‌نامه پدر قهرمان ارتشی خود را که هیچوقت فرضت دیدن او را پیدا نکرد، به چاپ رسانید.

"این مطلب تبلیغاتی است"