شناسهٔ خبر: 69954890 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

معبد مصری «خدای کودک» از زیر خاک بیرون آمد

در یک مأموریت مشترک مصری-آلمانی، دروازه برج‌دار یک معبد بطلمیوسی در ضلع غربی معبد اصلی در آثریبیس واقع در سوهاگ مصر کشف شد. این معبد به پرستش کولانثس (Kolanthes) (خدای کودک مصر باستان) و پدر و مادرش اختصاص داشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش فرادید، در یک مأموریت مشترک مصری-آلمانی، دروازه برج‌دار یک معبد بطلمیوسی در ضلع غربی معبد اصلی در آثریبیس واقع در سوهاگ، مصر کشف شد. این کشف توسط باستان‌شناسانی از دانشگاه توبینگِن و شورای عالی آثار باستانی مصر انجام شد که در حال حفاری در شهر مصر باستانی آثریبیس بودند. 

آثریبیس (Athribis) یک مرکز مذهبی برای پرستش خدای Min-Re، همسرش Repyt (الهه شیر) و پسرشان کولانثس، خدای کودک بود. این محوطه بیش از ۷۴ هکتار وسعت دارد و از مجموعه معبد، یک سکونتگاه، گورستان و معادن متعدد باستانی تشکیل شده است. 

این دروازه برج‌دار که ۵۱ متر طول دارد به دو برج به عرض ۲۴ متر تقسیم شده که با یک دروازه ورودی از هم جدا شده‌اند. بر اساس زاویه برج‌ها، ارتفاع دروازه برج‌دار در اصل به ۱۸ متر می‌رسیده که با ستون معبد الاقصر قابل‌قیاس است. 

معبد مصری,معبد مصری خدای کودک در مصر

به گفته محمد عبدالبدیع، رئیس اداره مرکزی آثار باستانی مصر علیا و طرف مصری این مأموریت، پس از تمیز کردن دروازه کتیبه‌های هیروگلیفی در نمای بیرونی و دیوارهای داخلی نمایان شدند. این کتیبه‌ها شامل صحنه‌هایی از فرعون در حال دریافت Repyt و خدای کودک کولانثس است. 

عبدالبدیع می‌گوید: «با مطالعه در ورودی و یکی از اضلاع داخلی، مطمئن شدیم قدمت این دروازه به دوران سلطنت بطلمیوس هشتم می‌رسد که احتمالاً بنیان‌گذار معبد بوده است». 

بطلمیوس هشتم از ۱۷۰ ق. م. تا ق. م. در زمان سلسله بطلمیوسی فرمانروای مشترک و در برخی مواقع تنها حاکم مصر بود. متون یونان باستان او را ظالم و همچنین یکی از زیرک‌ترین سیاستمداران عصر هلنیستی توصیف کردند. 

باستان‌شناسان قصد دارند در فصول آتی کاوش از طریق پروژه آثریبیس دانشگاه توبینگن و با حمایت شورای عالی آثار باستانی، به بررسی این دروازه دو برجی ادامه دهند.

معبد مصری,معبد مصری خدای کودک در مصر