شناسهٔ خبر: 69968997 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

کشف دروازه یک معبد در مصر

کاوش گروهی از باستان‌شناسان مصری و آلمانی در مصر به کشف بقایای یک معبد بطلمیوسی منجر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، شورای عالی آثار باستانی مصر و دانشگاه «توبینگن» اعلام کرد که یک پروژه باستان‌شناسی دروازه کامل یک معبد بطلمیوسی را در ضلع غربی معبد اصلی «آتریبیس» (Athribis) واقع در «سوهاج» کشف کرده است.

این اکتشاف توسط یک گروه متشکل از کاوشگران مصری ـ آلمانی صورت گرفته است که به گفته دکتر محمد اسماعیل خالد، دبیرکل شورای عالی، نقطه عطف مهمی در نظر گرفته می‌شود که راه را برای کاوش بیشتر در محوطه معبدی که بخش قابل توجهی از آن مدفون است، هموار می‌کند.

«دکتر خالد» توضیح داد: نمای این دروازه که به طور کامل کشف شده است، ۵۱ متر عرض دارد و از دو ستون تشکیل شده است که عرض هرکدام از آنها ۲۴ متر است و در ورودی در بین آنها قرار دارد.

زاویه شیب برج‌ها نشان می‌دهد که ارتفاع اصلی ستون‌ها می‌توانست تا ۱۸ متر باشد که با ابعاد دروازه معبد «اقصر» برابری می‌کند.

طبق دستور  وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر، این کاوش برای کشف کل معبد در طول فصول بعدی، با حمایت شورای عالی آثار باستانی ادامه خواهد داشت.

دوره بطلمیوسی در مصر (از ۳۰۵ پیش از میلاد تا ۳۰ پیش از میلاد) زمانی بود که این کشور توسط یک سلسله یونانی اداره می‌شد که توسط «بطلمیوس یکم سوتر»، یکی از ژنرال‌های اسکندر مقدونی تأسیس شده بود.

در این دوران، ترکیب قابل توجهی از فرهنگ یونان و مصر وجود داشت که نشانه‌های آن را هنر، معماری و اعمال مذهبی آن زمان می‌توان دید. فرمانروایان بطلمیوسی بسیاری از آداب و رسوم مصری را پذیرفتند و خود را به عنوان فرعون معرفی کردند و در عین حال زبان، هنر و فرهنگ یونانی را به منطقه معرفی کردند.

به گفته مقامات مصر، هنگام بررسی دروازه اصلی، متون هیروگلیفی که روی نمای بیرونی و دیوارهای داخلی نقش بسته بودند، مشاهده شده است.

به گفته باستان‌شناسان با توجه به اشکالی که در ورودی و یکی از ضلع‌های داخلی دروازه حکاکی شده است، مشخص شد که قدمت این دروازه به زمان سلطنت «بطلمیوس هشتم» بازمی‌گردد.

انتهای پیام