شناسهٔ خبر: 69891461 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

این محصولات آرایشی زنان باردار را تهدید می‌ کنند

یک بررسی جدید نشان می‌دهد زنان بارداری که نگران قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی هستند، بهتر است کمتر از فراورده‌های مراقبت شخصی مانند لاک ناخن، مواد آرایشی و رنگ مو استفاده کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین پژوهشگران آمریکایی در دانشگاه براون دریافتند زنان باردار و شیردهی که از این فراورده‌های آرایشی استفاده می‌کنند، میزان بالاتری از مواد شیمیایی سمی به نام «مواد پرفلوئوروآلکیل و پلی فلوئوروآلکیل» (PFAS) در خون و شیرشان دارند. به PFAS «مواد شیمیایی ابدی» هم گفته می‌شود، زیرا این مواد تجزیه نمی‌شوند و مدت‌ها در طبیعت ماندگار هستند.

به گفته این پژوهشگران قرار گرفتن د رمعرض PFAS در دوران بارداری ممکن است در کاهش وزن هنگام تولد، زایمان زودرس، برخی اختلالات عصبی رشدی و پاسخ ضعیف‌تر به واکسن در کودکان نقش داشته باشد.

این بررسی شامل بیش از ۲۰۰۰ زن باردار می‌شد که در مورد استفاده از فراورده‌های مراقبت شخصی در طول و بعد از بارداری گزارش داده بودند. سپس پژوهشگران تأثیر استفاده از این فراورده‌ها را بر میزان‌های PFAS در پلاسمای خون قبل از تولد و شیر مادر پس از تولد محاسبه کردند.

استفاده از فراورده‌های مراقبت از ناخن، عطرها، آرایش، رنگ مو و اسپری یا ژل در طول سه‌ماهه اول و سوم و با سطوح PFAS بالاتر در پلاسمای خون همراه بود.

نتایج مشابهی در شیر مادر آزمایش شده ۲ تا ۱۰ هفته پس از زایمان مشاهده شد.

شرکت‌کنندگانی که در سه‌ماهه اول و سوم هر روز آرایش می‌کردند، ۱۴ درصد PFAS بیشتری در خون و ۱۷ درصد PFAS بیشتر در شیر مادر داشتند.

علاوه بر این، پژوهشگران دریافتند استفاده از رنگ دائمی رنگی یک تا دو روز پس از زایمان، غلظت PFAS در شیر مادر را ۱۶ تا ۱۸ درصد افزایش داده است.

این پژوهشگران می‌گویند گرچه PFAS در محیط زیست فراگیر هستد، اما این بررسی نشان می‌دهد که فراورده‌های مراقبت شخصی منبعی قابل‌تغییر برای این مواد شیمیایی هستند. بنابراین زنانی که درباره میزان قرار گرفتنشان به این مواد شیمیایی در حین بارداری یا در حین شیردهی نگران هستند، ممکن است از کم کردن استفاده از این فراورده‌ها در این دوران‌ها سود ببرند.

PFAS مواد شیمیایی مصنوعی هستند که از دهه ۱۹۵۰ به دلیل مقاومت در برابر روغن، آب و گرما در فراورده‌های مصرفی و محیط‌های صنعتی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.این مواد شیمیایی با طیف وسیعی از اثرات نامطلوب بهداشتی، از جمله بیماری کبدی، مشکلات سوخت‌وساز، مشکلات قلبی-عروقی و سرطان‌های گوناگون مرتبط شده‌اند.

منبع: HealthDay