شناسهٔ خبر: 69704673 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

مهمان‌پرست در گفت‌وگو با ایلنا:

آمریکایی‌ها ترجیح می‌دهند در منطقه غرب آسیا درگیر نشوند/سیاست خارجی ما باید در جهت تقویت بیشتر روابط با کشورهای عربی باشد

مهمان‌پرست در گفت‌وگو با ایلنا: دیپلمات با سابقه وزارت امور خارجه گفت: آمریکایی‌ها ترجیح می‌دهند در منطقه غرب آسیا درگیر نشوند و به‌علاوه، تلاش می‌کنند تا در مورد منازعه اوکراین و روسیه به توافقی دست یابند تا آن درگیری نیز خاتمه یابد. این امر به آمریکا این امکان را می‌دهد که با رقبای اقتصادی خود، به ویژه چین، وارد رقابت‌های نهایی شود و جنگ اقتصادی را به عنوان اولویت خود مدنظر قرار دهد.

صاحب‌خبر -

رامین مهمان‌پرست سخنگوی سابق وزرات امور خارجه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا،‌ در رابطه با آینده تحولات در منطقه‌ی خاورمیانه با توجه به انتخاب ترامپ به عنوان رییس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، تصریح کرد:‌ در خصوص سیاست خارجی دولت آینده آمریکا، اگر ترامپ طراح آن باشد، منافع اقتصادی آمریکا برایش اهمیت زیادی دارد و درگیری در منطقه غرب آسیا نمی‌تواند در راستای منافع او باشد. پیش‌بینی می‌شود که او به دنبال ایجاد ثبات در منطقه باشد و شاید طرح‌های مربوط به آتش‌بس و توافقاتی که منجر به توقف جنگ شود، در اولویت او قرار گیرد. البته این به آن معنا نیست که اسرائیل از جنایات خود دست بردارد. اگر اسرائیلی‌ها احساس کنند، به‌ویژه در این دو ماه آینده، هیچ مانعی در برابر خود نمی‌بینند، به تجاوزات خود به لبنان و غزه ادامه می‌دهند. این امر حتماً با چراغ سبز آمریکایی‌ها خواهد بود، به‌ویژه با توجه به اینکه آقای بایدن در حال پیگیری امور دولت خود است.

آمریکایی‌ها ترجیح می‌دهند در منطقه غرب آسیا درگیر نشوند 

مهمان‌پرست ادامه داد: از همین حالا، نقطه‌ نظرات ترامپ و تیمش در مورد منطقه می‌تواند تأثیرگذار باشد. اگر آن‌ها احساس کنند که ادامه این گستاخی‌ها و جنایات اسرائیلی‌ها می‌تواند هزینه‌های سنگینی را برای آمریکا به دنبال داشته باشد، قطعاً موضوع رسیدن به توافق برای آتش‌بس و توقف درگیری‌ها برای آن‌ها اولویت خواهد داشت. آمریکایی‌ها ترجیح می‌دهند در منطقه غرب آسیا درگیر نشوند و به‌علاوه، تلاش می‌کنند تا در مورد منازعه اوکراین و روسیه به توافقی دست یابند تا آن درگیری هم خاتمه یابد. این امر به آمریکا این امکان را می‌دهد که با رقبای اقتصادی خود، به ویژه چین، وارد رقابت‌های نهایی شود و جنگ اقتصادی را به عنوان اولویت خود مدنظر قرار دهد.

سیاست خارجی دولت بایدن منجر به نزدیکی بیشتر کشورهایی مانند چین و هند شد

ایران و عربستان می‌توانند  منافع مشترکی داشته باشند

وی  با اشاره به دوره چهار ساله ریاست‌جمهوری بایدن،  بیان کرد: سیاست خارجه آمریکا موجب نزدیکی بیشتر کشورهای چین و هند شده و پیوندهایی را به وجود آورده که قدرت بیشتری به آن‌ها می‌دهد و در آینده منافع اقتصادی آمریکا را به خطر می‌اندازد و ارزش دلار را تحت تأثیر قرار می‌دهد، با توجه به توانمندی‌های جبهه مقاومت برای مقابله، بهترین اقدام در سیاست خارجی دولت آینده آمریکا، تلاش برای رسیدن به توافقی برای توقف درگیری‌ها و ایجاد ثبات و امنیت در منطقه باشد. اگر این موضوع در دستور کار قرار گیرد، کشورهای تأثیرگذار در منطقه مانند ایران و عربستان می‌توانند در این هدف نهایی همکاری کنند و منافع مشترکی داشته باشند.

همواره اعلام کرده‌ایم که به دنبال جنگ نیستیم​

این کارشناس سیاست خارجی ایران با بیان اینکه ما همواره اعلام کرده‌ایم که به دنبال جنگ نیستیم، تصریح کرد: ما خواهان همکاری‌های جمعی با کشورهای منطقه هستیم. اسرائیل باید دست از جنایات خود بردارد و عقب‌نشینی کند و آتش‌بس برقرار شود. چنین شرایطی به ما این امکان را می‌دهد که در موقعیتی پاسخگو باشیم و این پاسخگویی می‌تواند هزینه‌های سنگینی را برای جنایات صهیونیست‌ها به دنبال داشته باشد. این احساس و درک باعث خواهد شد که به یک نقطه مشترک در منافع کشورهای منطقه و آمریکایی‌ها برسیم و شاهد مهار اسرائیل در ادامه جنایت‌ها باشیم.

ترامپ حتما به تلاش برای عادی‌سازی روابط اسرائیل با اعراب ادامه می‌دهد

سیاست خارجی کشور ما باید در جهت تقویت هرچه بیشتر روابط با کشورهای عربی باشد

این دیپلمات وزارت امور خارجه درباره گسترش ارتباط آمریکا با کشور‌های منطقه خاورمیانه‌ و امکان پیگیری مجدد پیمان ابراهیم توسط ترامپ، گفت: تقویت اسرائیل چه در دوره دموکرات‌ها و چه در جمهوری‌خواهان، همواره جزو اهداف و راهبردهای آمریکایی‌ها بوده است. ترامپ در دوره چهار ساله قبلی خود هم به دنبال بحث پیمان ابراهیم و عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی بود. آن‌ها مسیری طولانی را با عربستان طی کرده بودند. حتماً ترامپ و دولت آینده او تلاش خواهند کرد که بحث توقف درگیری‌ها در کنار عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی همچنان ادامه یابد. بنابراین، سیاست خارجی کشور ما باید در جهت تقویت هرچه بیشتر روابط با کشورهای عربی باشد و از طریق این همکاری‌ها و روابط عمیق‌تر باید بتوانیم جلوی نفوذ اسرائیل در منطقه را بگیریم.

تلاش ما باید در راستای توقف درگیری‌ها در اوکراین و رفع هرگونه ادعایی علیه ما باشد

وی در پاسخ به این پرسش که جنگ اوکراین و روسیه و پافشاری اروپایی بر ادعاهای غلط ارسال موشک به روسیه چه تاثیری در روابط ما با غربی‌ها در دوران جدید خواهد داشت، گفت: افرادی که مخالف ما هستند، اعم از خود آمریکا، کشورهای اروپایی، اسرائیل و کسانی که می‌خواهند برای ما مشکلاتی ایجاد کنند، تلاش دارند تا ما را به درگیری اوکراین بکشانند و متهم کنند که در این درگیری سهم داریم. این مسئله بارها توسط مسئولین ما به شدت تکذیب و رد شده است. بنابراین، تلاش ما باید در راستای توقف درگیری‌ها در اوکراین و رفع هرگونه ادعایی علیه ما باشد و باید تمام تلاش خود را در این زمینه به کار ببندیم. این موضوع توطئه‌ای علیه ماست که مطرح می‌کنند و ما باید در جهت ایجاد ثبات در نقاط مختلف دنیا، همان‌طور که پیش‌تر نیز اقدام کرده‌ایم، از ظرفیت‌های خود برای توقف درگیری‌ها در اوکراین و جنگ روسیه با اوکراین بهره‌برداری کنیم. نفت ما باید نقشی در ایجاد ثبات ایفا کند و نباید اجازه دهیم که مخالفان ما اقدامات خود را به ما نسبت دهند و ما را به این درگیری بکشانند. ما باید به شدت با این مسئله مقابله کنیم.

اگر هم پیشرفتی در جهت غنی‌سازی صورت گرفته به دلیل رفتار غیرمنطقی کشورهای غربی و آژانس بود

سیاست راهبردی ما استفاده صلح‌آمیز از دانش هسته‌ای است

مهمان‌پرست در رابطه با پیشنهاد تغییر دکترین هسته‌ای برای مقابله با خطرات احتمالی،  اظهار کرد: مسئولان ما، به خصوص مقام معظم رهبری بارها اعلام کرده‌اند که رفتن به سمت استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی حرام شرعی است و فعالیت‌های هسته‌ای ما نیز جنبه صلح‌آمیز دارد. اگر هم پیشرفتی در جهت غنی‌سازی صورت گرفته و از دانش هسته‌ای در موضوعات مختلف استفاده بیشتری شده است،  شاید به دلیل رفتار غیرقانونی و غیرمنطقی کشورهای غربی و آژانس باشد که به جای ارائه تسهیلاتی که بر اساس ان‌پی‌تی باید در اختیار ما قرار می‌دادند، این کار را انجام ندادند و ما مجبور شدیم خودمان وارد این عرصه شویم. اگر آنها روش‌های غلط خود را ادامه دهند، توانایی به کارگیری دانش هسته‌ای در زمینه‌های مختلف در بین دانشمندان ما وجود دارد. اما سیاست راهبردی اصلی ما استفاده صلح‌آمیز از این دانش است. به نظر می‌رسد که به نفع همه دنیاست که از سلاح‌های کشتار جمعی استفاده نشود، به خصوص در مورد سلاح‌های هسته‌ای، و همه کشورها باید تلاش کنند تا در جهت همکاری برای پیشرفت از دانش‌های پیشرفته استفاده کنند.

انتهای پیام/