به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، جمهوریخواهان در کنگره ایالات متحده تمایلی برای تخصیص بسته بودجه مضاعف برای حمایت از اوکراین ندارند. این موضوع را نشریه "هاف پست" (Huffpost) به نقل از سخنگوی مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب جمهوریخواه گزارش داد.
به نوشته این نشریه، بدون کمک مالی اضافی، اوکراین دیگر نخواهد توانست عملیات نظامی در میدان نبرد انجام دهد. با این حال، اکثریت جمهوریخواهان در کنگره آمریکا علاقهای به تصویب لایحه جدیدی در خصوص ادامه کمکها به اوکراین در آینده نزدیک ندارند.
پیش از این گزارش شده بود که جو بایدن، رهبر کنونی ایالات متحده، شخصاً در جریان دیدار روز چهارشنبه، ۱۳ نوامبر، خود با دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب، مسائل مربوط به سیاست داخلی و خارجی از جمله ادامه کمکهای نظامی به کییف را بررسی خواهد کرد.
پیش از این، در اول نوامبر، وزارت دفاع ایالات متحده از تخصیص بسته کمکی جدیدی برای کییف به مبلغ ۴۲۵ میلیون دلار خبر داد. در ۷ نوامبر، پنتاگون اعلام کرد که قصد دارد آخرین ۶ میلیارد دلار کمک نظامی را قبل از ورود رئیس جمهور جدید به کاخ سفید به کییف اختصاص دهد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به نهصد و نود و سومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
دیدگاه وزیر دفاع آلمان درباره توافق احتمالی ترامپ و روسیه در مورد اوکراین
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، احتمال مذاکره میان دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا و روسیه بر سر موضوع حل و فصل درگیری مسلحانه در اوکراین را پذیرفت. به گفته وی، این احتمال وجود دارد که ترامپ در مورد اوکراین با روسیه معامله کند و برخلاف منافع اوکراین و اروپا عمل کند. پیستوریوس گفت: «بله، چنین خطری وجود دارد و امیدوارم محقق نشود.»
علاوه بر این، او بر این عقیده است که اگر اوکراین به ناتو نپیوندد، خطر تبدیل شدن به "منبع دائمی درگیریهای جدید در اروپا" این کشور را تهدید میکند.
پیستوریوس همچنین پیش بینی کرد که هزینههای دفاعی آینده از ۲ درصد تولید ناخالص داخلی ملی فراتر خواهد رفت.
قصد زلنسکی برای جایگزینی سفیر اوکراین در آمریکا
روزنامه "واشنگتن پست" با استناد به یک مقام آگاه در کییف گزارش داد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، پس از پیروزی دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری گذشته، قصد دارد اوکسانا مارکارووا، سفیر این کشور در ایالات متحده را برکنار کند.
به نوشته این نشریه، زلنسکی قصد دارد به دلیل نارضایتی جمهوری خواهان، خانم اوکسانا مارکارووا را که از فوریه سال ۲۰۲۱ این سمت را بر عهده دارد، از سمت خود برکنار کند.
گزارش شده است که دلیل انتقادها بازدید زلنسکی از یک کارخانه مهمات در پنسیلوانیا است که مارکارووا به همراه دموکراتهای آمریکایی سازماندهی کرده است. سپس مایک جانسون جمهوری خواه "از زلنسکی خواست تا سفیر خود در ایالات متحده را فرا خواند. "
"واشنگتن پست" یادآور شده که زلنسکی اکنون در حال بررسی نامزدهایی برای جایگزینی او است.
گفتگوی نخست وزیر چک با ترامپ درباره وضعیت اوکراین
نخست وزیر جمهوری چک، پیتر فیالا، درباره گفتگوی تلفنی خود با دونالد ترامپ، چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده، درباره اوضاع پیرامون اوکراین و مسائل خاورمیانه گفتگو کرد.
نخست وزیر شب گذشته در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «تماس عالی با دونالد ترامپ داشتم. من به رئیس جمهور منتخب تبریک گفته و با او در مورد اوکراین و همچنین اسرائیل و خاورمیانه صحبت کردم.»
رئیس کابینه چک در پایان پیام خود در رابطه با گفتگو با ترامپ، نسبت به همکاریهای آتی بین دو کشور ابراز امیدواری کرد.
اوکراین و ناتو، موضوع مذاکرات تلفنی نخست وزیر هلند با ترامپ
دیک اسکاف، نخست وزیر هلند اعلام کرد که با دونالد ترامپ، پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، درباره حمایت از اوکراین و ناتو گفتگو کرده است.
نخست وزیر این پادشاهی روز دوشنبه در صفحه ایکس خود نوشت: «من همین الان با دونالد ترامپ صحبت کردم و پیروزی در انتخابات را به او تبریک گفتم. هلند و ایالات متحده آمریکا روابط قوی و پایداری دارند و من مشتاقانه منتظر ادامه این همکاری موفق هستم. در طول گفتگوی ما، من بر اهمیت اتحاد قوی ناتو و حتی روابط نزدیکتر و البته حمایت از اوکراین تاکید کردم.»
اسکوف افزود که مشتاق همکاری با ترامپ است و برای او "در وظیفه بزرگی که پیش روی اوست" آرزوی موفقیت کرد.
بورل اعتراف کرد که مردم اروپا درک نمیکنند چرا ۱۲۲ میلیارد یورو برای اوکراین هزینه میشود
جوزپ بورل، مسئول اصلی سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که ضروری است تا به کشورهای اروپایی نیاز به حمایت از اوکراین را توضیح داد، زیرا همه نمیدانند که چرا باید ۱۲۲ میلیارد یورو برای آن هزینه کرد.
در عین حال، به گفته وی، اگر اتحادیه اروپا کمک به اوکراین را متوقف کند، "این کشور فرو خواهد پاشید". علاوه بر این، به عقیده بورل، با این اقدام ظاهراً امنیت کشورهای اروپایی در خطر خواهد بود.
او در مصاحبهای با یک نشریه اوکراینی گفت: همه در اروپا نمیدانند که چرا باید ۱۲۲ میلیارد یورو برای کمک به کییف هزینه کنیم. میدانید ۱۲۲ میلیارد پول بسیار زیادی است. همه شهروندان اروپایی، که نیازهای خود را نیز دارند، این مسئله را درک نمیکنند.
در اوایل نوامبر، فلوریان فیلیپو، رئیس حزب میهن پرستان فرانسه، بر لزوم توقف کمک اروپا به اوکراین تاکید کرده و خواستار تلاش برای رسیدن به صلح شد. به گفته وی، در واقع، ولودیمیر زلنسکی از متحدان غربی خود توقع دارد که نیروهای نظامی خود را هم برای کمک به اوکراین بفرستند.
توافق دانمارک و کییف در مورد خرید تسلیحات برای ارتش اوکراین
دانمارک و اوکراین چندین قرارداد در مورد خرید تسلیحات ساخت اوکراین برای نیروهای مسلح اوکراین به مبلغ ۵۳۵ میلیون یورو امضا کردند. این موضوع در کانال تلگرامی وزارت دفاع اوکراین گزارش شده است.
طبق اطلاعات این وزارتخانه، اسناد امضا شده «امکان تحقق تعدادی از خریدها از شرکتهای دفاعی اوکراینی را فراهم میکند». منابع مالی دولتهای دانمارک، سوئد و همچنین سود حاصله از داراییهای مسدود شده روسیه هستند.
کییف قصد دارد توپخانههای خودکششی، پهپادهای تهاجمی و سلاحهای ضد تانک بخرد. زمان این خریدها مشخص نشده است.
دیمیتری کلیمنکوف، معاون وزیر دفاع اوکراین یادآور شده که دانمارک اولین کشوری بود که خرید تسلیحات را مستقیماً از شرکتهای دفاعی اوکراین آغاز کرد. به گفته وی، مدل دانمارکی همکاری نه تنها همبستگی، بلکه عزم در حمایت از مبارزه ما برای دفاع از حاکمیت است.
امیدواری در کییف برای پایان درگیری پس از پیروزی ترامپ
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چهار تا پنج ماه آینده برای روند درگیری در اوکراین در ارتباط با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در کییف، بسیار تعیین کننده خواهد بود. این آژانس به نقل از یک مقام اوکراینی ناشناس نوشت: «این زمستان یک لحظه بسیار حساس است... امیدوارم درگیری به زودی به پایان برسد. اکنون مواضع هر دو طرف در مذاکرات در حال مشخص شدن است.»
این نشریه یادآور شد که مقامات کییف منتظرند ببینند ترامپ چه کسانی را برای مناصب عالی امنیتی و دفاعی انتخاب میکند تا بفهمند رئیس جمهور منتخب ایالات متحده چگونه سیاست خود در خصوص اوکراین را شکل خواهد داد.
پیش از این روشن شد که ترامپ قصد ندارد از مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق که در کییف طرفدار اوکراین محسوب میشد، در دولت خود استفاده کند.
روز گذشته رسانههای اوکراینی گزارش دادند که تصمیم ترامپ برای دعوت نکردن از پمپئو به تیم خود، امیدهای کییف در خصوص حضور یک لابی مناسب برای دفاع از منافع رژیم کییف در دولت آمریکا را از بین برد. این مسئله نشان داده که رئیس جمهور تازه منتخب ایالات متحده دیدگاهی متفاوت با پمپئو دارد.
نرخ بیکاری در اوکراین از فوریه ۲۰۲۲ دو برابر شده است
یولیا ژوتیاک، مدیر خدمات اشتغال دولتی اوکراین شب گذشته در مصاحبهای به این واقعیت اعتراف کرد که نرخ بیکاری در این کشور در حال حاضر ۱۸ درصد است که دو برابر میزان بیکاری در ماه فوریه سال ۲۰۲۲ است. قبل از آغاز مناقشه، این رقم حدود ۹ درصد بود.
ژوتیاک یادآور شد که در ابتدای سال حدود ۵۰۰ هزار شهروند به دفاتر خدمات اشتغال اوکراین مراجعه کرده و تنها حدود ۳۰۰ هزار نفر آنها توانستند شغل پیدا کنند.
وی همچنین گفت که ۸۰ درصد مراجعین خدمات اشتغال را زنان تشکیل میدهند. با این حال، در سال ۲۰۲۲ این رقم متعادلتر بود - ۵۵ درصد از زنان در مقابل ۴۵ درصد از مردان بود.
درخواست زاخارووا از ترامپ برای اصلاح اشتباهات دولت فعلی آمریکا
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده باید "اشتباهات جنایتکارانه" دولت فعلی این کشور را اصلاح کند و مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه را سازماندهی نکند.
زاخارووا بدین ترتیب به سخنان کارولین لیویت، سخنگوی ستاد انتخاباتی ترامپ، که گفته بود در اولین روز ریاست جمهوری، جمهوری خواهان کییف و مسکو را برای حل مناقشه بر سر میز مذاکره خواهند نشاند، واکنش نشان داد. این دیپلمات گفت: «نیازی به آوردن روسیه [بر سر میز مذاکره]نیست. او باید اشتباهات جنایتکارانهای را که لیبرال دموکراتهای آمریکایی مرتکب شده اند اصلاح کند.»
او همچنین یادآور شد که این واشنگتن بود که ممنوعیت شرکت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مذاکرات با روسیه را تصویب کرد.
روسیه اتهام مربوط به پرواز یک پهپاد در آسمان مولداوی را رد کرد
سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور اتهامات مقامات کیشینیف در مورد ادعای نقض حریم هوایی مولداوی توسط پهپاد روسی را رد میکند.
ماریا زاخارووا گفت: ما قاطعانه حملات بی اساس ضد روسی که متأسفانه در جمهوری مولداوی عادی شده، را رد میکنیم. بار دیگر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه این پهپادها اصالتا روسی بوده و از خاک کشورمان به آسمان پرتاب شده اند ارائه نشده است.
علاوه بر این، وی تأکید کرد که در طول درگیری نظامی، نیروهای مسلح روسیه مسیرهای پرواز هواپیماهای بدون سرنشین را بر فراز خاک کشورهای مجاور اوکراین از جمله مولداوی تنظیم نمیکنند. وی یادآور شد که اهداف ارتش روسیه تأسیسات نظامی اوکراین و زیرساختارهای مرتبط با آنها است، در حالیکه برعکس، کییف ساختمانهای مسکونی و مناطق غیرنظامی را مورد حمله قرار میدهد.
زاخارووا همچنین اشاره کرد که اطلاعات مربوط به پهپادهایی که گفته میشود در حریم هوایی مولداوی سقوط کرده اند در زمانی ظاهر شد که نیروهای مسلح اوکراین در حال انجام یک حمله گسترده به اهداف غیرنظامی در خاک روسیه بودند. به گفته وی، در طول شب ۱۰ نوامبر نظامیان اوکراینی ۳۴ پهپاد به سمت منطقه مسکو، ۲۲ فروند به منطقه بریانسک و تعدادی کمتری به سمت دیگر مناطق روسیه هدایت کرده بودند.
زاخارووا این همزمانی را با این واقعیت مرتبط کرد که مقامات کییف تلاش میکنند مولداوی را تحریک کنند تا این کشور در خصومتها در طرف اوکراین و غرب شرکت کند.
او از مقامات مولداوی خواست که از لفاظیهای ضدروسی دست بردارند و به این گونه تحریکات توجه نکنند.
یک روز قبل، وزارت امور خارجه مولداوی اعلام کرد که دو پهپاد که در خاک این جمهوری سقوط کرده اند، ظاهراً روسی هستند، اما هیچ مدرکی در این زمینه ارائه نشد.
این در حالی است که کشورهای غیردوستانه با مسکو اغلب ادعاهایی در مورد سقوط هواپیماهای بدون سرنشین با منشاء روسیه در قلمرو آنها مطرح میکنند. در اوایل سپتامبر، وزارت دفاع لتونی گزارش داد که ظاهراً یک هواپیمای بدون سرنشین روسی در خاک این کشور سقوط کرده است. این وزارتخانه مدعی شد که بر اساس اطلاعات آنها، این پهپاد از خاک بلاروس وارد حریم هوایی کشور شده است.