شناسهٔ خبر: 68032172 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

چگونه با کنترل خشم مان اوقات خود و دیگران را تلخ نکنیم؟ ( راهکارهای عملی)

بعد از یک روز کاری سخت، خسته به خانه می آیید انتظار دارید در محیطی آرام، امن و پاکیزه کمی استراحت کنید. به محض ورود به خانه در جا خشک تان می زند، انگار زلزله شده است: اشیا همه جا پخش و پلا، میز پر از خورده کاغذ و خوراکی و ظروف کثیف، اسباب‌بازی‌ها در سراسر اتاق نشیمن ولو، همسر و فرزندان تان در حال داد و فریاد پای یک بازی کامپیوتری؛ همه این ها در حالی است که همسرتان دست کم 2 ساعت زودتر از شما به خانه رسیده، اما دست به سیاه و سفید نزده که هیچ، خودش هم عامل بی نظمی بوده است. انگار چیزی روی سرتان آوار می شود؛ نبض تان تند می زند و می خواهید که منجر شوید!

صاحب‌خبر -

سواد زندگی؛ توسعه توانمندی‌های فردی؛ مریم طرزی- نحوه رویارویی افراد با سناریوی فوق بنا بر ظرفیت افراد در مهار خشم و آستانه آن و نیز میزان حساسیت ها و الویت های شان در برانگیخته شدن کج خلقی و اوقات تلخی کردن شان متفاوت است. برخی افراد همین که می بینند فضای خانه شاد است، بچه ها در حال بازی در کنار پدرشان هستند و سالم و خوشحال اند، کفایت می کند تا اوقات شان تلخ نشود. لبخند بزنند و آرامش پیدا کنند.

در برخی دیگر که انتظار سکوت و تمیزی و مرتب بودن خانه را دارند، دیدن این وضعیت ناراحت کننده است؛ اما هیچ چیزی این که خشگین بشویم، فریاد بکشیم و اوقات همه را تلخ کنیم را توجیه نمی کند.

می توان با به کارگیری راهکارهای روانشناختی مختلف قبل، حین و بعد از طغیان خشم  کج خلقی را مهار کنیم. اگر خشم مان را مهار کنیم و آرامش خود را حفظ کنیم مطمئناً همه چیز بهتر پیش می رود.

متن کامل را در سواد زندگی بخوانید ( اینجا )

_____________________

درس های دیگری در سواد زندگی
مدرسه آموزش‌های دانش پایه و کاربردی عصر ایران

*هنر چگونگی حفظ آرامش در بحث و گفتگو (+3 راهکار عملی)

*صبر و انتظار را از نو بیاموزیم (+6 تکنیک برای پرورش صبر)

*آیا شما خودتان هستید؟! توصیه‌هایی برای "خودبودن" و زندگی اصیل

*3 بازی و چند راهکار برای کنترل خشم کودکان

*چگونه با درد و رنج ناشی از "فقدان" کنار بیایم؟

* چگونه «عصبانیت» خودمان را مدیریت کنیم؟ (+راهکارهای واقعاً ساده و عملی)

*چرا کودکان پرخاشگر می شوند؟ ما چه کنیم؟

*چگونه بر ناامیدی خود غلبه کنیم؟ (+تکنیک‌های کاربردی و مؤثر)

نظر شما