به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ برخلاف تصور بسیاری از افراد تنها منبع کلسیم، فراوردههای لبنی مانند شیر، ماست و... نیستند بلکه ما میتوانیم با پیروی از یک رژیم غذایی صحیح و مصرف برخی میوه و سبزی ها مقدار کلسیم مورد نیاز بدن خود را تامین کنیم.
گیلاس، میوه معجزه گر
گیلاس تازه ۱۳ میلی گرم کلسیم و گیلاس خشک شده ۳۸ میلی گرم کلسیم دارد. این میوه نه تنها دارای کلسیم میباشد بلکه حاوی مواد مغذی و فیبر و کالری پایین است و فواید زیادی به بدن تان میرساند.
هر ۱۰۰ گرم گیلاس (حدود ۱۴ عدد گیلاس متوسط) دارای ترکیبات زیر است:
انرژی ۷۲/۰۶ کیلو کالری
رطوبت ۸۰/۷۴ گرم
کربوهیدرات ۱۶/۶۰ گرم
پروتئین ۱/۲۱ گرم
چربی ۰/۶۹ گرم
فیبر ۱/۸۷ گرم
فسفر ۱۹/۱۲ میلی گرم
آهن ۰/۳۸ میلی گرم
پتاسیم ۲۲۳/۵ میلی گرم
فلوئور ۲۵ میلروگرم
منیزیوم ۱۱/۷۶ میلی گرم
ویتامین آ ۲۱/۴۷ RE
ویتامین ث ۷/۰۶ میلی گرم
اسید فولیک ۴/۱۲ میلروگرم
گیلاس دارای کوبالت، مس، منگنز، و روی بوده و قند آن از نوع ((لوولوز)) است.
فواید گیلاس
گیلاس دارای طبع سرد وتر است.
گیلاس مسکن اعصاب میباشد و اعصاب را تسکین میبخشد.
گیلاس سموم بدن را بر طرف کرده و خون را تصفیه میکند.
این میوه ملین است و معده را تمیز می کند.
گیلاس دارای چربی اشباع شده اندک بوده و کلسترول ندارد.
گیلاس برای چشم فوقالعاده مفید است.
گیلاس به دلیل داشتن پوتاس میوهای ادرار آور است.
ترکیبات موجود در گیلاس تعدیل کننده پ هاش خون است.
گیلاس سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی بوده، از این رو روند پیری را به تأخیر میاندازد.
گیلاس سوخت ساز بدن را افزایش داده و به هضم غذا کمک میکند.
دم کرده گیلاس برای درمان برونشیت مفید است.
گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل می شود.
گیلاس برای میگرن مفید است، هنگامی که درد میگرن شروع میشود، گیلاس را له کنید و روی پیشانی خود بگذارید.
رژیم گیلاس برای کسانی که سنگ کلیه و یا سنگ صفرا و یا مثانه دارند نیز بسیار مفید و مؤثر است.
گیلاس سرشار از منیزیم و پتاسیم است و برای کارکرد منظم قلب بسیار مفید است.
گیلاس ضدآرتروز است و درمان مناسبی برای آرتریت، رماتیسم، واریس و دردهای مفصلی است.
مصرف گیلاس سطح اسید اوریک خون را تنظیم کرده و موجب کاهش درد و جلوگیری از عود در بیماران مبتلا به نقرس میشود.
مصرف گیلاس برای کاهش وزن مفید است.
مصرف گیلاس به دلیل مقدار کم نشاسته و قند لوولوز در حد مناسب به مبتلایان به دیابت توصیه می شود.
نکات مهم در مصرف گیلاس
برای جلوگیری از پرخوری گیلاس را باید قبل از غذا خورد.
خوردن گیلاس بعد از غذا باعث ایجاد جرم معده میگردد و نفخ هم میآورد.
افرادی که پس از مصرف میوهها دچار نفخ میشوند، میتوانند آب میوه را بگیرند و فیبر آن را نخورند.
مصرف گیلاس در شیردهی ممکن است موجب دل درد و نفخ شیرخوار شود.
دیگر میوههای کلسیم دار
علاوه بر گیلاس، میوههای دیگری نیز جزو منابع کلسیم محسوب میشوند که شامل:
آناناس
کیوی
پاپایا
پرتقال
توتها
زردآلوی خشک شده
انجیر
نظر شما