شناسهٔ خبر: 66600235 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

ببینید | ویتامین کا چیست؟

ویتامین کا به گروهی از ویتامین‌های محلول در چربی گفته می‌شود که در روده و کبد ساخته شده و در لختگی خون نقش دارند.

صاحب‌خبر -
تعداد بازدید : 13
<div id="video-display-embed-code_1171916" ><script type="text/JavaScript" src="https://jamejamonline.ir/fa/news/play/embed/1456180/1171916?width=400&height=300"></script></div>

ویتامین K ویتامین محلول در چربی است که به دو صورت وجود دارد. نوع اصلی آن فیلوکینون نام دارد که در سبزیجات سبز برگ، مانند: کلم سبز، کلم پیچ و اسفناج یافت می‌شود. نوع دیگر آن مناکینون است که در برخی از غذا‌های حیوانی و غذا‌های تخمیر شده وجود دارد.

این ویتامین به ساخت پروتئین‌های مختلفی که برای لخته شدن خون و ساخت استخوان‌ها لازم است، کمک می‌کند.  این ویتامین در سراسر بدن، از جمله کبد، مغز، قلب، پانکراس و استخوان یافت می‌شود، به سرعت تجزیه شده و از طریق ادرار یا مدفوع دفع می‌گردد.

به همین دلیل، حتی با مصرف زیاد به ندرت در بدن حالت سمی پیدا می‌کند، چیزی که در مورد سایر ویتامین‌های محلول در چربی امکان بروز آن وجود دارد.

نظر شما