شناسهٔ خبر: 64166065 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

غذاهایی که نباید دوباره گرم شوند

برخی از مواد غذایی با گرم کردن دوباره تبدیل به سمی خطرناک برای بدن می شوند، این غذاها نباید دو بار گرم شوند و گرم کردن دوباره آن ها خطرات جدی به همراه دارد.

صاحب‌خبر -

غذاهایی که نباید دوباره گرم شوند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ وقتی صحبت از یک ناهار سریع اداری یا یک وعده عصرانه می‌شود معمولا باقی مانده غذای روز گذشته می‌تواند نجات دهنده باشد، از طرفی گرم کردن غذا در مایکروویو به تسریع روند کار کمک می‌کند. این روز‌ها افراد غذای باقی مانده شان را در فریزر گذاشته و مجدد آن را مصرف می‌کنند. این موضوع اگرچه اشکالی ندارد، اما در برخی موارد می‌تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد.

متاسفانه، دوباره گرم کردن بعضی غذا‌ها می‌تواند شما را در معرض مسمومیت غذایی یا حتی بدتر از آن قرار دهد. در این قسمت چند ماده غذایی معرفی شده اند که به دلیل ایمنی هرگز نباید دوباره گرم شوند.

سیب زمینی
مشکل اصلی در گرم کردن مجدد سیب زمینی صرفا مربوط به فرآیند گرم شدن آن‌ها با مایکروویو یا اجاق گاز نمی‌شود، زیرا اگر سیب زمینی پخته شده برای مدت زیادی در دمای اتاق خنک شود، ممکن است باکتری‌هایی که باعث بوتولیسم می‌شوند تشکیل دهند. اگر هم سیب زمینی در یک فویل بسته بندی شود این احتمال بیشتر خواهد شد.

با گرم شدن مجدد، باکتری‌ها کاملا از بین نمی‌روند حتی اگر ظرف آن به خوبی داغ شود. توصیه می‌شود سیب زمینی را بلافاصله پس از پخت مصرف کرده یا این که در یخچال گذاشته و آن را سرد سرو کنید تا از گرم کردن و مسمومیت غذایی ناشی از آن به دور باشید.

قارچ
گرم کردن قارچ یک اشتباه بزرگ است، زیرا حاوی پروتئین‌هایی می‌باشد که در صورت عدم نگهداری صحیح توسط آنزیم‌ها و باکتری‌ها آسیب می‌بیند و تغییر می‌کند. به عنوان مثال گرم کردن قارچی که در دمای اتاق به مدت طولانی مانده است می‌تواند باعث معده درد شود. اگر واقعا باید قارچ را دوباره گرم کنید بر اساس توصیه شورای اطلاعات غذایی، آن را حداقل تا ۲۲۶ درجه سانتی گراد حرارت دهید یا به صورت سرد مصرف نمایید.

مرغ
گرم شدن باقی مانده مرغ می‌تواند خطرناک باشد. اگرچه گرم کردن مجدد مرغ ممکن است منجر به مسمومیت غذایی نشود، اما توصیه نمی‌شود؛ زیرا ترکیب پروتئینی آن تغییر می‌کند و باعث بروز مشکلات گوارشی خواهد شد.
برای گرم کردن مجدد باید اطمینان حاصل کنید که هر تکه از مرغ تا ۷۹ درجه سانتی گراد گرم شود تا باکتری‌های خطرناک از بین بروند. علاوه بر این، اگر می‌خواهید مرغ پخته شده را مرتبا گرم کنید باید اطمینان حاصل کنید که کاملا مغزپخت شده باشد و در دمای کم و مدت طولانی گرم شود و همچنین مرغ را بیش از ۳ روز نگهداری نکنید.

تخم مرغ
سازمان غذا و دارو توصیه می‌کند که گرم شدن مجدد تخم مرغ‌هایی که حتی برای مدت کوتاهی در دمای اتاق سرد شده اند، می‌تواند خطرناک باشد؛ بنابراین هرگز نباید تخم مرغ یا غذا‌هایی حاوی آن را در هوای گرم و خارج از یخچال بیش از ۱-۲ ساعت قرار دهید. باکتری هایی، چون سالمونلا می‌توانند به سرعت در غذا‌هایی حاوی تخم مرغ تکثیر یافته و منجر به مسمومیت غذایی جدی شوند.

برنج
برنج پخته شده می‌تواند توسط یک باکتری به نام باسیلوس سرئوس آلوده شود. اگرچه این باکتری‌ها در اثر گرما می‌توانند بی خطر باشند، اما در حقیقت هاگ‌ها سمی و مقاوم در برابر گرما می‌شوند.
برنج پخته شده را سریعا بخورید و اجازه ندهید ساعت‌ها در دمای اتاق بماند. اگر هم باید مجدد برنج را گرم کنید مطمئن شوید که هر قسمت از آن به خوبی گرم شده است. اگر هم در مایکروویو آن را گرم می‌کنید گاهی آن را بیرون آورده و کاملا هم بزنید تا خوب گرم شود.

شیر مادر و غذای کودک
اگرچه می‌توان شیرمادر و غذای کودک را مجدد گرم کرد، اما نباید آن را در مایکروویو گرم کنید. بر اساس توصیه متخصصین تغذیه، مایکروویو می‌تواند غذا را به طور ناموزون گرم کند و در نتیجه لکه‌های داغی ایجاد کند که باعث سوزانده شدن دهان و گلو حساس کودک خواهد شد. اگر نیاز به گرم کردن مجدد شیرمادر یا غذای کودک دارید؛ بهتر است آن را به صورت بن ماری روی کتری ولرم کنید.

غذا‌های دریایی
بهتر است غذا‌های دریایی را همیشه به صورت تازه مصرف کنید، اما آیا گرم شدن مجدد آن بی خطر است؟ در واقع این به نحوه نگهداری غذا‌های دریایی بستگی دارد. بر اساس توصیه شورای غذا و دارو، غذا‌های دریایی تازه صید شده که بلافاصله منجمد شده اند باید برای گرم شدن مجدد ایمن باشند. با این حال، غذا‌های دریایی تازه یا پخته شده که مدتی در دمای اتاق مانده اند ممکن است باکتری‌هایی که می‌توانند باعث بیماری‌های غذایی شوند را در خود نگهداری کنند.

گرم شدن مجدد ممکن است باعث از بین رفتن این باکتری‌ها نشود و دانستن اینکه قبلا غذا‌های دریایی چگونه نگهداری شده اند؛ دشوار است. علاوه براین، اگر غذا‌های دریایی بیش از ۲ ساعت در هوای گرم و خارج از یخچال باشند باید دور ریخته شوند. باکتری‌ها می‌توانند روی غذا‌های دریایی در هر دمایی بین ۴.۴-۶۰ درجه سانتی گراد به سرعت رشد کنند.

اسفناج و کرفس
اسفناج و کرفس باقیمانده؛ احتمالا میان وعده موردعلاقه هیچ کس نیست، اما علاوه براین، استفاده از این سبزیجات برگ دار در مایکروویو نیز مناسب نیست. نیترات موجود در آن‌ها می‌تواند با گرم شدن مجدد به نیتریت و سپس به نیتروزامین تبدیل شود. برخی از نیتروزامین‌ها سرطان زا هستند و میتوانند توانایی بدن را در حمل اکسیژن تحت تاثیر قرار دهند بنابراین اسفناج را بلافاصله پس از پختن مصرف کنید. همچنین حین گرم کردن مجدد غذا یا سوپی حاوی کرفس بهتر است کرفس آن را جدا و از غذا خارج نمایید.