به گزارش همشهری آنلاین، طرز تهیه سرکه انگور خانگی، نه سخت است و نه هزینه زیادی دارد. اما اگر از فوت و فنها و ریزهکاریهای تهیه سرکه باخبر نباشید، ممکن است حاصل کارتان بوی ترشیدگی بگیرد، کپک بزند یا اصلا به سرکه هیچ شباهتی پیدا نکند.
نگران نباشید! کار را تنها با یک کیلو انگور شروع کنید و به خودتان فرصت آزمون و خطا بدهید. اگر نظر ما را بخواهید، میگوییم با کمک دستوری که در ادامه آوردهایم، اولین سرکه انگور خانگیتان هم طعم و رنگی شبیه به سرکه سرآشپزهای حرفهای پیدا خواهد کرد.
مواد لازم برای تهیه سرکه انگور
انگور (از هر نوع) یک کیلو
آب سه لیتر
نخود یک قاشق غذاخوری
بلغور گندم یک قاشق غذاخوری
نمک سه قاشق چایخوری
طرز تهیه سرکه انگور شفاف خانگی
مرحله اول
انواع سرکه، از بالزامیک گرفته تا سرکه انگور، سیب یا انار، فواید زیادی را به بدنتان میرسانند. با کمک سرکههای مختلف میتوانید طعمهای بهتری به غذاهایتان بدهید. برای تهیه سرکه انگور، ابتدا انگورها را خوب بشویید و صبر کنید تا آبشان برود و خشک شوند. سپس آنها را در یک دبه بزرگ بریزید. آب را به انگورها اضافه کنید تا روی انگورها را بپوشاند. نخود و بلغور را به آنها اضافه کنید. سپس روی دبه یک پارچه تنظیف بکشید و برای ۲۰ روز در فضایی تاریک با دمای حدود ۲۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. اگر دمایی که دبه را در آن قرار میدهید بالاتر باشد، انگورها کپک خواهند زد و اگر پایینتر باشد هم عمل تخمیر انجام نخواهد شد.
مرحله دوم
در روزهای اول، انگورها را هر روز زیر و رو کنید و بعد از گذشته چند روز، هر هفته دوبار آنها را زیر و رو کنید. بعد از گذشت ۲۰ روز، انگورها را تخلیه کرده و مایع را به ظرف کوچکتری منتقل کنید. تفالههای انگور را در یک پارچه نخی تمیز بریزی و با دست خوب فشار دهید تا آبشان گرفته شود. این آب را به مایع قبلی اضافه کنید. نمک را اضافه کنید و هم بزنید.
در ظرف را بگذارید اما آنها را محکم نبندید تا امکان رد و بدل شدن جریان هوا همچنان وجود داشته باشد. حالا ظرف شیشهای را برای ۳۰ تا ۵۰ روز در مکان قبلی بگذارید. البته در این روزها دیگر نیازی به هم زدن ظرف ندارید.
مرحله سوم
بعد از گذشت این مدت، مایع را با کمک یک پارچه تنظیف صاف کنید و سپس با قیف در داخل بطری استریل شده بریزید. بطریهای شیشهای که در آنها به خوبی بسته میشود، بهترین گزینه برای نگهداری سرکه انگور هستند.
نکات تهیه سرکه انگور خانگی
۱- اگر مایل بودید که رنگ سرکه انگورتان کمی شفافتر شود، به اندازه نصف فنجان سرکه سیب خانگی را به یک بطری از سرکه اضافه کنید.
۲- برای تهیه سرکه انگور نیازی به استفاده از خمیر مایه یا سرکه مادر ندارید. بلغور و نخودی که در این دستور به سرکه اضافه کردید، برای انجام تخمیر کافی هستند.
۳- در ابتدای کار میتوانید انگورها را سالم در دبه بریزید، یا اینکه آنها را کمی له کنید. اما حواستان باشد که از انگورهای ترش و نارس برای این کار استفاده نکنید.
۴- حواستان باشد سرکه انگور را هرگز در ظرف فلزی نگه ندارید. سرکه بافتی اسیدی دارد و مناسب نگهداری در ظروف فلزی نیست.
5- بهتر هست انگورها بعد از این که تبدیل به سرکه شدند جدا بشوند تا سرکه شما شفافتر شود؛ ضمن این که لرد کمتری هم میدهد.
منبع: کتاب کاله