شناسهٔ خبر: 14924471 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

معاون آموزش و پژوهش محیط زیست کشور:

2 واحد درسی انسان و محیط زیست به مواد درسی دانش آموزان اضافه می‌شود/فعالیت 820 سمن زیست محیطی در کشور

معاون آموزش و پژوهش محیط زیست کشور با بیان اینکه فرهنگ سازی در رابطه با حفظ محیط زیست باید از سنین کودکی آغاز شود، گفت: 2 واحد درسی با تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش به مواد درسی دانش آموزان اضافه می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا, مهناز مظاهری امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در زنجان اظهار داشت: دولت یازدهم یک دولت زیست محیطی است و تفاوت زیادی در طول سه سال گذشته در توجه به مسائل زیست محیطی در بین مسئولان کشور شکل گرفته است که بازخورد آن را در حل مسائل زیست محیطی شاهد بوده‌ایم.

وی تصریح کرد: وضعیت محیط زیست کشور در ده سال گذشته در طی سال‌های 84 تا 93 توسط دانشگاه شهید بهشتی مورد بررسی قرار گرفته است و هم اکنون نیز بررسی وضعیت محیط زیست کشور برای سال‌های 94 و 95 در حال انجام است.

مظاهری با بیان اینکه معاون آموزش و پژوهش محیط زیست کشور در 4 موضوع زیست محیطی عهده دار نقش است، خاطرنشان کرد: توجه و آگاه سازی مردم و اطلاع رسانی به مردم از جمله نقش‌های معاونت آموزشی و پژوهشی محیط زیست است که رسانه‌ها می توانند نقش موثری را در اطلاع رسانی به افکار عمومی جامعه بر‌عهده داشته باشند.

 

*33 موضوع زیست محیطی در 33 کتاب درسی گنجانده می‌شود

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در بحث فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم در خصوص مسائل زیست محیطی گفت: در بحث فرهنگ سازی و آموزش،اولین اقدام سازمان همکاری با آموزش‌ و پرورش بوده است که با امضای تفاهم نامه بین سازمان حفاظت محیط زیست و آموزش و پرورش 33 موضوع زیست محیطی در 33 کتاب درسی گنجانده می‌شود.

معاون آموزش و پژوهش محیط زیست کشور با بیان اینکه فرهنگ سازی در رابطه با حفظ محیط زیست باید از سنین کودکی آغاز شود، گفت: 2 واحد درسی با عنوان انسان و محیط زیست با تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش به مواد درسی دانش آموزان پایه یازدهم اضافه می‌شود که هدف آشنایی دانش آموزان با مسائل زیست محیطی است.

وی تاکید کرد: آموزش مربیان مهدهای کودک نیز از جمله موضوعاتی بوده است که ما ورود پیدا کرده‌ایم و برای تعدادی از مربیان مهدهای کودک در دانشگاه شهید بهشتی 2 واحد درسی در ارتباط با محیط زیست لحاظ شده است تا با کمک مربیان این آموزش‌ها به کودکان انتقال داده شود.

مظاهری خاطرنشان کرد: برگزاری نشست‌ها و حضور در جشنواره‌های مختلف همچون حضور در جشنواره دانش‌آموزی خوارزمی از جمله مواردی بوده است که با همکاری آموزش و پرورش در حال انجام است.

وی با اشاره به احصاء نیازهای پژوهشی در حوزه محیط زیست عنوان کرد: احصاء نیازهای پژوهشی با همکار دانشگاه‌های کشور در مدت 14 ماه با توجه با اولویت‌های کاربردی استخراج و به مراکز تحقیقاتی ارائه شده است.

 

* دستور العمل ایجاد دانشگاه‌های سبز به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است

معاون آموزش و پژوهش محیط زیست کشور ابراز کرد: دستور العمل ایجاد دانشگاه‌های سبز نیز در طی هفته گذشته توسط رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است و مدیریت سبز یکی از مواردی بوده است که در قانون برنامه چهارم و پنجم گنجانده شده بود که این موضوع در برنامه ششم توسعه نیز دنبال می‌شود.

وی گفت: در راستای آشنایی دانشجویان با مسائل زیست محیطی و ارتقای فرهنگ زیست محیطی دستورالعمل ارائه 2 واحد درسی در قالب شناخت محیط زیست، انسان -محیط زیست تدوین و به وزارت علوم ارائه شده است که دانشجویان تمامی رشته‌ها این دو واحد درسی را داشته باشند.

مظاهری با اشاره به برگزاری نشست‌های منطقه‌ای در حوزه زیست محیطی با همکاری دانشگاه‌های کشور خاطرنشان کرد: تا کنون 2 نشست با مشارکت 7 استان ساحلی و نیز نشستی با حضور 12 استان منطقه غرب کشور انجام شده است که خوشبختانه با وجود کمبود بودجه برای انجام طرح‌های پژوهشی استان‌ها استقبال خوبی از این موضوع داشته‌اند.

 

*ارائه 250 پروژه تحقیقاتی توسط دانشگاه‌ها با توجه به اولویت‌های پژوهشی سازمان محیط زیست

وی تصریح کرد: 250 پروژه تحقیقاتی توسط دانشگاه‌ها با توجه به اولویت‌های پژوهشی سازمان محیط زیست ارائه و 70 پروژه به بحث گذاشته شده است که بالغ بر 60 تا 70 میلیارد ریال برای انجام این پژوهش‌ها از طریق منابع استانی هزینه شده است.

معاون آموزش و پژوهش محیط زیست کشور با بیان اینکه محیط زیست از طرح‌های دانش بنیان زیست محیطی حمایت می کند، ابراز کرد: با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت‌های مالی لازم برای انجام کارهای دانش بنیان در زمینه زیست محیطی انجام و از نخبگان زیست محیطی حمایت می‌شود و محیط زیست به هیچ وجه فناوری هراس نیست و کارهای خوبی در این زمینه برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به تدوین دو سند زیست محیطی در کشور گفت: سند توسعه فناوری آب، خاک و فرسایش و سند دریایی از جمله استاد زیست محیطی است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شده است که سعی شده است در این اسناد اهداف توسعه پایدار و نیز سیاست‌های کلی ابلاغی از طرف مقام معظم رهبری لحاظ شود

مظاهری با اشاره به تدوین بانک اطلاعاتی متخصصان زیست محیطی عنوان کرد: منتظر ورود متخصصان در این بانک اطلاعاتی هستیم چرا که با توجه به اینکه شناختی از این متخصصان وجود ندارد گاها برای انجام پژوهشهای کاربردی از متخصصان خارج از کشور دعوت شده می‌شود.

 

*پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایداربا دریافت مجوز از وزارت علوم راه اندازی شده است

وی با اشاره به راه نادازی پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار تصریح کرد: پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایداربا دریافت مجوز از وزارت علوم راه اندازی شده است که فعالیت این پژوهشکده می ‌تواند در حل مسائل زیست محیطی و انجام اولویت‌های پژوهشی موثر بوده و قدم خوبی برای رفع چالش‌های زیست محیطی باشد.

معاون آموزش و پژوهش محیط زیست کشور میزان بودجه اختصاص یافته برای آموزش و پژوهش را بسیار ناچیز دانست و گفت: باید برای انجام پژوهش ها از بازوهایی همچون بند د ماده 45 و نیز یک در هزار فروش صنایع استفاده کنیم که خوشبختانه مدیران استانی به خوبی ورود پیدا کرده‌اند و پروژه های خوبی را نیز برای حل مشکلات استان به انجام رسانده اند.

وی تاکید کرد: 196 نفر بازوی پژوهشی در کشور داریم که در انجام طرح ها و پروژه های استانی به عنوان ناظر زیست محیطی ارزیابی های زیستت محیطی را عهده دار هستند.

مظاهری عنوان کرد: تعداد سازمان‌های مردم نهاد از 430 سازمان به 820 سازمان افزایش داشته است که این سازمان‌ها به عنوان یک تسهیل گر می توانند در امر اطلاع رسانی وارد شوند.

انتهای پیام/م