به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، مهناز مظاهری امروز در نهمین کنفرانس آموزش شیمی اظهار داشت: مشکلات زیست محیطی از جمله تنش آبی در همه جای کره زمین وجود دارد و برخی از کشورها مانند عربستان سعودی و حتی آمریکا با بیشترین میزان مصرف وضعیت نامناسبتری نسبت به ایران دارند.
وی ابراز کرد: اگر بخواهیم توان زیستی خود را محک بزنیم در ایران سه برابر از محیط زیست کره زمین استفاده میشود اما کشوری مانند هندوستان به 0.6 کره زمین نیاز دارد و بهتر از بسیاری از کشورهای دنیا میداند چطور از آن استفاده کند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست به مصرف بهینه برای کاهش مشکلات زیست محیطی تأکید کرد و گفت: باید از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد برای فرهنگسازی در این زمینه بهره برد.
وی با اشاره به اینکه کشورهای دنیا باید تا سال 2030 به نتایج خوبی برای تحقق اهداف توسعه پایدار برسند خاطرنشان کرد: رئیس جمهور در مهر ماه سال 94 در مقر سازمان ملل در مورد اهدف توسعه پایدار و تعهدات ایران به آن سخنرانی کردند.
مظاهری با اشاره به اینکه تمام اهداف توسعه پایدار در اصل 50 قانون اساسی در رابطه با موضوع محیط زیست نیز گنجانده شده است ابراز کرد: ایران از نظر مصرف بین هندوستان و آمریکا قرار گرفته در حالی که ایران با وجود غنای فرهنگی در مسائل زیست محیطی با یک حلقه مفقوده مواجه است.
وی با اشاره به تطابق سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ابلاغی مقام معظم رهبری با 17 هدف کلان توسعه پایدار بیان کرد: دانشگاهها میتوانند در زمینه فرهنگسازی و حفظ محیط زیست برای نسلهای آینده نقش موثری ایفا کنند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست ابراز کرد: اگر کره زمین را مادر بدانیم این مادر مریض است و باید حفظ شود و در این بین دانشگاهها بازوی اجرایی سازمان محیط زیست محسوب میشوند چرا که با ابلاغ دستورالعملهای دانشگاههای سبز به این مراکز، میتوانیم مدیریت سبز را در این نهادهای علمی اعمال کنیم و پس از آن در تمام جامعه گسترش دهیم.
وی با اشاره به برگزاری نشستهای منطقهای و انجام پروژههای پژوهشی منطقهای بیان کرد: در طول سه سال گذشته در 11 استان میلیاردها ریال برای انجام پروژههای کاربردی از طرف سازمان محیط زیست هزینه شده است.
مظاهری با اشاره به حمایت از اساتید دانشگاهی و درخواست از آنها برای غنی کردن بانک اطلاعاتی این سازمان عنوان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای حمایت از پایان نامههای کارشناسی ارشد با موضوعهای اولویتدار در حوزه محیط زیست مبلغ 30 میلیون ریال و در مقطع دکتری تا 60 میلیون ریال پرداخت میکند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاههای سبز در هفته پژوهش مورد تقدیر این سازمان قرار میگیرند گفت: امیدواریم دانشگاه زنجان نیز بتواند در مدیریت سبز موفق عمل کند.
انتهای پیام/
∎