به گزارش خبرگزاری مهر، معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیستی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: دولت یازدهم خود را یک دولت محیط زیستی میداند.
مهناز مظاهری با اشاره به اینکه در سالهای اخیر تفاوتهایی در محیط زیست صورت گرفته است، تاکید کرد: این موضوع نشات گرفته از دیدگاه دولت است.
معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست با اشاره به مشکلات محیط زیستی کشور عنوان کرد: دانشگاه شهید بهشتی وضعیت محیط زیستی را طی ده سال گذشته مورد بررسی کرده که نشان از تغییرات و تحولات است.
مظاهری با اشاره به اینکه فرصت خوبی است که با ارائه آماری آگاهی در زمینه وضعیت محیط زیست افزایش یابد، تاکید کرد: با ارائه این آمار میتوان به تغییرات محیط زیستی دست یافت.
وی با اشاره به نقش رسانه در موضوع آموزش و پژوهش تصریح کرد: این معاونت در چهار موضوع نقش دارد و چه از نظر عملی و چه تئوری باید به طوری عمل کند که بتوان در زمینه محیط زیست آموزشهای لازم را داد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست با اشاره به تعامل محیط زیست با آموزش و پرورش تصریح کرد: بیش از ۳۳ موضوع با محوریت محیط زیست به کتابهای آموزش و پرورش وارد شود.
مظاهری از ورود دو واحد درسی انسان و محیط زیست پس از طی مراحل برای دانشآموزان خبر داد و گفت: خوب است که کودکان از سنین پایین با محیط زیست آشنا شوند.
وی با اشاره به اینکه در زمینه آموزش در مهد کودکها باید ورود پیدا کنند، اضافه کرد: دانشگاه شهید بهشتی برای مربیان مهدهای کودک این آموزشها را در نظر گرفته است.
معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست با بیان اینکه در محیط زیست در بخش پژوهش با همکاری معاونت متوسطه آموزش و پرورش در زمینه محیط زیست دانشآموزان صاحب نظر میشوند، افزود: در بحث دانشگاهها اولویتهای پژوهشی محیط زیست یک سال و ۲ ماه طول کشید تا اولویتها براساس نیاز پژوهش کشور احصا شده است.
مظاهری با اشاره به اینکه دستورالعمل دانشگاههای سبز توسط محیط زیست کشور به وزارت علوم ارائه شده است، اضافه کرد: این دانشگاهها براساس شاخصههای پایداری فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه زنجان از بین بیش از ۴۰۰ دانشگاه رتبه ۶۹ دانشگاه را کسب کرده است، عنوان کرد: این دانشگاه براساس شاخصهای پایداری و مدیریت سبز دانشگاهها مدیریت سبز را دریافت کرده است.
معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست اضافه کرد: محیط زیست از وزارت علوم درخواست کرده تا دو واحد درس در زمینه محیط زیست ارائه دهند.
مظاهری با اشاره به برگزاری دو نشست تخصصی در زمینه محیط زیست در کشور اعلام کرد: نشست تخصصی استانهای ساحلی و استانهای غرب کشور با حضور ۱۱ استان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه ۲۵۰ پروژه تحقیقاتی دانشگاه به محیط زیست ارسال شده بود اظهار کرد: از این تعداد ۷۰ پروژه مورد بررسی قرار گرفته است که همگی از اعتبارات استانی تامین شده است.
معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه نباید بدون پژوهش تصمیمگیری صورت گیرد، عنوان کرد: محیط زیست و معاونت فناوری در شناسایی نخبگان محیط زیستی گامهای خوبی برداشته شده است.
مظاهری از تدوین دو سند محیط زیستی در کشور خبر داد و اضافه کرد: یکی سند دریایی سند توسعه فنآوری آب خاک و فرسایش و دیگری سند علم و فرهنگ بوده که به شورای عالی فرهنگی تحویل داده شده است.
وی از ایجاد بانک اطلاعاتی همه اطلاعات ۳۰ ساله گذشته خاطر نشان کرد: اطلاعات نخبگان محیط زیستی نیز ایجاد می شود.
معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست با بیان اینکه ۶ بحث اقتصاد مقاومتی با اقتصاد سبز همپوشانی دارد، گفت: اگر ارزشگذاریها مشخص نشود میتواند اثر منفی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه تعداد سمنها در آغاز دولت ۴۳۰ بود، اضافه کرد: ۸۲۰ سمن در محیط زیست فعالیت میکند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه در سال ۹۵ آموزش سمنها در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: آموزش جوامع محلی روستائیان و زنان در دستور کار سازمان قرار دارد.