شاید برای شما هم پیش بیاید که ناخواسته غذا را تند یا شور کنید یا بسوزانید. حتی ممکن است مادهای در غذا استفاده کنید که بوی بدی دارد. در این جا راهکارهایی را به شما پیشنهاد میکنیم که با انجام آن میتوانید طعم و بوی غذا را بهتر کنید.
رفع تندی غذا
۱- اگر در هنگام پختن غذا احساس کردید غذا تند شده است مقدار همه مواد غذایی به کار برده شده در غذا را اضافه کنید این کار باعث کاهش تندی غذا میشود.
۲- اگر غذایتان تند شد میتوانید از لبنیات استفاده کنید. کپسایسین که باعث تندی میشود به راحتی در لبنیات حل میشود چربی موجود در لبنیات کپسایسین را به مولکول کپسیوم تبدیل میکند و باعث میشود گیرندههای روی زبان دور شوند و شما احساس تندی نکنید.
امروزه در بسیاری از غذاهای محلی از این روش استفاده میشود. طعم غذاهای مکزیکی هندی و تایلندی اغلب تند است به همین دلیل معمولا خامه ترش همراه غذاهای مکزیکی یا ماست رایتا همراه غذاهای هندی
میدهند.
۳- اگر از لبنیات استفاده نمیکنید میتوانید از شیر نارگیل استفاده کنید که معمولا در غذاهای تایلندی از آن زیاد استفاده میشود. از شیر سویا، شیر بادام، و شیربرنج هم که حاوی چربی هستند نیز میتوانید استفاده کنید اگر چه به اندازه شیر طبیعی موثر نیستند.
۴- اضافه کردن موادی که دارای اسید هستند مانند سرکه و آب لیمو کپسایسین بازی را خنثی میکند پس اگر غذایتان تند شد میتوانید به غذای در حال پخت آب لیمو یا سرکه اضافه کنید.
۵- معمولا غذاهای تند را با نشاسته سرو میکنند. برنج ساده و نان ادویه را به خود جذب میکند و باعث میشود تندی غذا را کمتر احساس کنید چون ادویه را در همه جای غذا پخش میکند. بسیاری از غذاهای تند مانند غذاهای هندی همراه نان، غذاهای مکزیکی همراه تورتیلا و غذاهای تایلندی همراه با برنج سرو میشوند تا تندی غذا را کمتر احساس کنند.
رفع شوری غذا
۱- برای رفع شوری غذا باید تکهای قند را در میان غذا قرار دهید و ۲۰ ثانیه صبر کنید. قند، نمک اضافی غذا را مضمحل میکند.
۲- اگر خورش یا سوپ شور شد یک عدد سیب زمینی خام و پوست کنده را به آن اضافه کنید و به مدت ده دقیقه در غذا بجوشانید تا شوری غذا را به خود جذب کند.
۳- راه دیگر برای رفع شوری خورشها و سوپها، اضافه کردن یک قاشق سرکه است.
۴- میتوانید یک اسفنج طبیعی (اسفنج داروخانه ای) را درون غذا به مدت۱۰ دقیقه بیندازید، اسفنج شوری غذا را به خود جذب میکند.
۵- قرار دادن یک عدد قاشق نقرهای درون ظرف غذا باعث جذب شوری غذا میشود.
رفع بوی مواد غذایی
۱- اگر سوپ یا آش یا خورش شما بیش از حد بوی سیر گرفته، برگهای جعفری را درون یک صافی چای (که معمولاً به صورت یک محفظه کروی و مشبک میباشد و چای خشک را در آن میریزند) قرار دهید و داخل آبگوشت یا سوپ بیندازید تا آنکه بوی سیر اضافی را به خود جذب کند.
۲- برای از بین بردن بوی گوشت گوسفند یا مرغ هنگام پخت، چند شاخه رزماری به مواد گوشتی اضافه کرده و بعد از پخته شدن، آنها را از دورن ظرف خارج کنید.
۳- اگر غذا سوخت یک عدد پیاز متوسط را پوست بگیرید و بدون اینکه خورد کنید در غذا بریزید. باعث میشود که بوی بد سوختگی در پیاز جذب شود. هنگام کشیدن غذا، پیاز را بردارید.
۴- در صورت ته گرفتن برنج، آن را از قابلمه خارج کرده و در قابلمه جدیدی بریزید و روی آن را با یک تکه نان یا چند تکه سیب زمینی خام بپوشانید. بوی سوختگی برنج تا حد زیادی از بین میرود.
۵- پیاز بهترین ماده برای از بین بردن بوی زهم مرغ و گوشت است. اما اگر پیاز در دسترس نبود، چند تکه هویج خام همراه گوشت و مرغ بپزید تا بوی زهم مواد گرفته شود.
۶- طعم دار کردن ماهی با کمک سبزیهای معطر و خوشبو یا استفاده از ادویه و پودرهای سوخاری معطر میتواند تاثیر زیادی در از بین رفتن بوی ماهی هنگام طبخ داشته باشد و گوشت آن را ترد و لطیف کند.
۷- روی سبزیجات یخزدهتان را قبل از پخت، آب جوش بریزید تا بوی خاصی که به خاطر انجماد گرفته اند، از بین برود.
code