شناسهٔ خبر: 75517698 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

غذاهایی که به درمان عفونت‌های اگزما کمک می‌کنند

صاحب‌خبر -

شفقنا- اگزما به مجموعه‌ای از حالات التهابی پوست گفته می‌شود که باعث خشکی، خارش، پوسته‌ریزی و ظهور برجستگی‌هایی در بدن می‌شوند. شایع‌ترین نوع آن، التهاب پوست آتوپیک است که می‌تواند در هر گروه سنی رخ دهد، اما بیشتر در کودکان خردسال دیده می‌شود. تقریباً ۲۰ درصد کودکان به این نوع اگزما مبتلا هستند و این افراد معمولاً در معرض حساسیت‌های غذایی، تب یونجه و آسم قرار دارند.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه روزنامه الشرق الاوسط نوشت: «علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست، اما کارشناسان معتقدند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در آن نقش دارد. محیط شامل نوع تغذیه و مواد غذایی مصرفی است. انجمن ملی اگزما تأکید می‌کند که رژیم غذایی با بسیاری از جنبه‌های سلامت، از جمله سلامت پوست مرتبط است».

مطالعه‌ای که در ژوئن گذشته در مجله Frontiers of Immunology منتشر شد نشان می‌دهد که افزایش شاخص التهاب غذایی (DII)، که میزان التهابی بودن رژیم غذایی را اندازه‌گیری می‌کند، با افزایش شیوع التهاب پوست آتوپیک مرتبط است. دکتر پیتر لیو، استاد کمکی بالینی بیماری‌های پوستی و کودکان در دانشگاه نورث‌وسترن، می‌گوید: «اکنون می‌دانیم که اگزما در ابتدا ایجاد می‌شود و ممکن است باعث حساسیت غذایی شود، وقتی که پوست تحریک‌شده اجازه می‌دهد پروتئین‌های غذایی از سد طبیعی پوست عبور کنند.»

رژیم غذایی در درمان اگزما پیچیده است و هیچ غذا یا الگوی غذایی واحدی وجود ندارد که به‌طور قطعی این بیماری را کاهش دهد. با این حال، اگر غذایی هر بار باعث تشدید اگزما شود، باید از آن اجتناب کرد. نکته مهم‌تر این است که اگزما یک حالت التهابی است و مصرف غذاهایی که التهاب را کاهش می‌دهند می‌تواند مفید باشد.

میوه‌ها و سبزیجات به دلیل داشتن فیبر، ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها ضدالتهاب هستند. ویتامین E و اسیدهای چرب امگا موجود در آجیل، ماهی‌های چرب، آووکادو و روغن زیتون نیز اثر ضدالتهابی دارند. علاوه بر این، روی موجود در غذاهای دریایی، گوشت بدون چربی و غلات کامل و پروبایوتیک‌ها در ماست و غذاهای تخمیری به کاهش التهاب و حفظ سلامت پوست کمک می‌کنند.

این خبر را در الشرق الاوسط ببینید