به گزارش ایسنا، اگر نگران گزارشهای مربوط به برخورد احتمالی یک سیارک به زمین در سال ۲۰۳۲ بودهاید، خبر بسیار خوبی برای شما داریم. ناسا احتمال برخورد سیارک ۲۰۲۴ YR۴ را ابتدا به یک در ۶۷ و اکنون به یک در ۳۶۰ کاهش داده است.
به نقل از اسپیس، ناسا اولین خبر کاهش خطر برخورد را در ساعت ۵:۰۰ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی در روز چهارشنبه اعلام کرد و دومین خبر یک روز پس از آن در روز پنجشنبه منتشر شد. ارزیابیهای به روز شده بر اساس دادههای مداری جدید این سیارک که عرض آن حدود ۱۸۰ فوت (۵۵ متر) تخمین زده میشود، بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ فوریه جمعآوری شد.
خبر کاهش شدید خطر برخورد آن ۲۰۲۴ YR۴ تنها چند روز پس از خبر افزایش ضریب خطر آن به ۱ در ۳۲ رخ میدهد. پیش از این ناسا احتمال وقوع این برخورد را ۳.۱ درصد افزایش داده بود که همین باعث شد که ۲۰۲۴ YR۴ به خطرناکترین سیارک در تاریخ جدول خطرات سیارکی مرکز مطالعات اجسام نزدیک به زمین ناسا (CNEOS) تبدیل شود. با این حال، اکنون با خطر برخورد تنها ۱ در ۳۶۰ یا ۰.۲۸ درصد، سطح خطر سیارک ۲۰۲۴ YR۴ در مقیاس تورینو که برای طبقهبندی خطرناک بودن یک سیارک استفاده میشود، برابر با یک است.
عدد یک در این مورد بیانگر احتمال برخورد بسیار کم با هیچ تبعاتی برای بشریت و بدون نیاز به نگرانی است.
ریچارد بینزل (Richard Binzel)، خالق مقیاس تورینو، میگوید: ما هنوز در نقطه ۰ نیستیم، اما مقیاس یک در تورینو به ما میگوید: مشاهدات تلسکوپی جدید به احتمال زیاد منجر به تخصیص مجدد سطح ۰ به این سیارک خواهد شد.
با وجود کاهش شدید خطر برخورد، ۲۰۲۴ YR۴ همچنان در صدر جدول Sentry قرار دارد. خطرناکترین سیارک بعدی، ۱۹۵۰ DA است که ۰.۰۳۹ درصد احتمال دارد که در سال ۲۸۸۰ با زمین برخورد کند.
حتی اگر ۲۰۲۴ YR۴ در سال ۲۰۳۲ زمین را از دست بدهد، به گفته ناسا، احتمال کمی در حدود یک درصد وجود دارد که این سیارک بتواند به ماه برخورد کند.
البته، تا حد زیادی، محتملترین نتیجه این است که این سیارک زمین و همراه قمریاش را از دست بدهد و به مسیر خود ادامه دهد و از خورشید دور شود.
شاید لازم باشد کمی صبر کنیم تا اطلاعات دقیقتری در مورد عبور YR۴ ۲۰۲۴ از منظومه شمسی داخلی کسب کنیم. این سیارک در حال حاضر در حال دور شدن از زمین است؛ اما قرار است در سال ۲۰۲۸ به سمت سیاره ما حرکت کند و بار دیگر برای تلسکوپهای زمینی قابل مشاهده باشد.
حتی اگر ۲۰۲۴ YR۴ با زمین برخورد نکند، تاثیر علمی آن که فرصتی برای دیدن یک سیارک از نزدیک است، بسیار زیاد است.
انتهای پیام