به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، متخصصان چینی در یک مطالعه جدید به این نتیجه رسیدند که بیماران قلبی با مصرف یک صبحانه پرکالری میتوانند خطر ابتلا به افسردگی را تا حد قابل توجهی کاهش دهند. این یافتهها که در مجله معتبر BMC Medicine منتشر شده است، نویدبخش یک راهکار تغذیهای ساده و مؤثر برای بهبود سلامت روان این بیماران است.
تیمی به سرپرستی «هونگ کوان شی» از دانشگاه پزشکی «هاربین» با بررسی شواهد موجود، به این نتیجه رسید که بیماران قلبی در مقایسه با افراد عادی، بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند و عوامل رژیم غذایی نقش مهمی در این مسئله ایفا میکنند.
این مطالعه که دادههای حاصل از نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالات متحده را از سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸ مورد بررسی قرار داده، نشان میدهد که زمان مصرف کالری میتواند ریتم شبانهروزی و متابولیسم بدن را تنظیم کند. اختلال در این ریتم، یکی از عوامل احتمالی افسردگی است.
بر اساس یافتههای این تحقیق، افرادی که بیشترین کالری را در وعده صبحانه مصرف میکردند (به طور متوسط ۷۹۱ کالری) نسبت به افرادی که کمترین کالری را در صبحانه دریافت میکردند (میانگین ۸۸ کالری)، ۳۰ درصد کمتر به افسردگی مبتلا میشدند.
علاوه بر این، حتی تغییر ۵ درصدی از کالری دریافتی از وعدههای شام یا ناهار به صبحانه، با کاهش ۵ درصدی خطر افسردگی همراه بود.