شناسهٔ خبر: 71254315 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

قبل خرید عسل طبیعی با انواع آن آشنا شوید ( خرید آگاهانه)

صاحب‌خبر -

آشنای با انواع عسل طبیعی قبل خرید

هر قطره از عسل طبیعی حکایتی از تلاش زنبورها، عطر گل ‌های بهاری و انرژی خالص خورشید را در خود جای داده است. اگر می‌ خواهید از تمام مزایا و خواص بی‌ نظیر این نعمت الهی بهره‌مند شوید، لازم است تفاوت‌های میان انواع متفاوت عسل را بشناسید و بدانید چگونه یک انتخاب آگاهانه می‌ تواند سلامت شما را تضمین کند. عسل ناب طبیعی علاوه بر طعم و مزه منحصر به ‌فرد، خواص درمانی و تغذیه‌ ای بی ‌نظیری دارد. در این محتوا به شما کمک می ‌کنیم تا با انواع عسل آشنا شوید، استانداردهای انتخاب عسل طبیعی را بشناسید و در خرید خود آگاهانه تصمیم گیری کنید.

انواع عسل را بهتر بشناسید

عسل با توجه به منبع گیاهی و منطقه جغرافیایی و روش‌های برداشت و فرآوری انواع مختلفی دارد. این عوامل نه ‌تنها بر طعم و رنگ عسل تأثیر می‌ گذارند، بلکه خواص درمانی و ارزش غذایی آن را نیز تعیین می ‌کنند. آگاهی از این معیارها به شما کمک می ‌کند تا برای خرید عسل طبیعی انتخابی داشته باشید که بیشترین هم ‌خوانی را با نیازهای شما دارد.

انواع عسل را بهتر بشناسید

در این بخش، شما را با مهم ‌ترین شاخص‌هایی آشنا می‌ کنیم که می‌ توانند راهنمایی مطمئن برای تشخیص انواع عسل باشندو بدانید این تقسیم بندی بر چه مبنایی انجام می شود، با ما همراه باشید.

منشأ گیاهی:

  • عسل تک‌ گل (Monofloral Honey) : در این نوع عسل، زنبورها معمولا از یک نوع گل خاص تغذیه می ‌کنند، مانند عسل آویشن یا عسل گون که این نوع عسل‌ها طعم، عطر و خواص درمانی ویژه‌ای دارند.
  • عسل چند گل: (Multifloral Honey)  حاصل جمع‌آوری شهد از چندین نوع گل و گیاه است و ترکیبی متنوع از طعم‌ها و خواص دارد.

روش تولید:

  • عسل طبیعی: به صورت مستقیم از کندو برداشت می‌شود، فیلتر نمی‌ شود و حرارت نمی‌بیند، بنابراین تمام آنزیم‌ها و مواد مغذی آن حفظ می ‌شود.
  • عسل تغذیه‌ای: زنبورها علاوه بر شهد گل‌ها، با محلول‌های قندی تغذیه می‌ شوند. این نوع عسل کیفیت پایین ‌تری نسبت به عسل طبیعی دارد.
  • عسل صنعتی: بدون دخالت زنبور تولید می‌شود و فاقد ارزش غذایی عسل طبیعی است.

وضعیت فرآوری:

  • عسل خام: به صورت طبیعی و بدون هیچ‌ گونه فرآوری یا افزودنی به دست مصرف کننده می رسد.
  • عسل پاستوریزه: برای افزایش ماندگاری، حرارت ‌دهی می ‌شود که می‌ تواند برخی از خواص طبیعی عسل را کاهش دهد.

رنگ و طعم:

  • عسل‌های روشن مانند عسل شبدر، طعمی ملایم دارند.
  • عسل‌های تیره مانند عسل اقاقیا، طعمی قوی ‌تر و مواد معدنی بیشتری دارند.

بر اساس شکل ارائه:

  • عسل مایع: رایج‌ ترین شکل عسل که به‌ صورت مایع شفاف عرضه می‌شود.
  • عسل شانه‌ای: عسلی که همراه با شانه‌های موم طبیعی بسته ‌بندی می‌شود و مصرف آن به‌ صورت خام محبوب است.
  • عسل کریستالی (شکرک ‌زده): عسلی که به ‌صورت طبیعی یا در اثر نگهداری در دمای پایین، کریستالی شده است. برخلاف تصور عموم، این حالت عسل نشانه تقلبی بودن آن نیست.

بر اساس فصل برداشت:

  • عسل بهاره: در فصل بهار تولید می‌شود و معمولاً از گل‌های شکوفه‌ های درختان میوه مانند مرکبات به‌ دست می‌آ ید. طعم ملایم و عطر خوشایندی دارد.
  • عسل تابستانه: از گیاهان دارویی و گل‌های تابستانی جمع ‌آوری می ‌شود و معمولاً غلیظ‌تر و تیره ‌تر از عسل بهاره است.
  • عسل پاییزه: کمتر رایج است اما دارای طعمی غنی و تند است که  به‌ دلیل شهد گیاهان مقاوم به سرما می ‌باشد.

بر اساس منطقه جغرافیایی:

  • عسل کوهستانی: از گیاهان وحشی و دارویی در مناطق کوهستانی به ‌دست می‌آید و خواص درمانی بالایی دارد.
  • عسل جنگلی: از شهد گل‌ها و درختان مناطق جنگلی تولید می‌شود و طعمی خاص و عطر دل ‌انگیزی دارد.
  • عسل بیابانی: این نوع عسل از گیاهان مقاوم به خشکی مانند کنار یا عناب به ‌دست می‌ آید و معمولاً دارای خواص دارویی برجسته‌ ای است.

در هنگام خرید هر نوع عسل باید به چه موارد کلی دقت کرد؟

نکات مهم قبل خرید عسل طبیعی

اگر از آن دست مشتریانی هستید که به دنبال خرید عسل عمده یا به صورت تک و با کیفیت هستید، مجموعه دهکده محصولات ارگانیک و طبیعی رزفارم https://rose-farm.co/ گزینه ‌ای ایده‌آل برای شماست که به عنوان تولید کننده ی برتر به شما این امکان را می‌ دهد که محصولات طبیعی و با کیفیت را بدون واسطه و البته با برگه تاییده قابل پیگیری از معتبرین ازمایشگاه های کشور را تهیه کنید. با این حال برای خرید عسل طبیعی صرف‌ نظر از نوع آن، باید به نکات زیر توجه کنید.

رنگ و شفافیت : بسته به نوع گل یا گیاهی که زنبورها از آن تغذیه کرده‌اند، می ‌تواند متفاوت باشد. رنگ آن از زرد طلایی روشن تا قهوه‌ای تیره تغییر می ‌کند. به طور کلی، رنگ عسل طبیعی ممکن است کمی تیره‌ از نمونه ‌های فرآوری ‌شده باشد.

غلظت و ویسکوزیته: عسل طبیعی چسبنده است و به ‌آرامی جریان می ‌یابد.

طعم و عطر: عطر و طعم عسل طبیعی غنی و پیچیده است، در حالی که عسل مصنوعی طعم یکنواختی دارد.

برچسب محصول: توجه به اطلاعات روی بسته ‌بندی مانند تاریخ تولید، نام برند و گواهی‌های استاندارد  می تواند در انتخابی آگاهانه به شما کمک کند.

کریستالیزاسیون: برخلاف تصور رایج، شکرک زدن عسل نشانه تقلبی بودن آن نیست. این پدیده طبیعی در عسل‌های خالص رخ می‌دهد و به دلیل وجود گلوکز بالا و ذرات ریز گرده گل است. عسل‌هایی که هرگز شکرک نمی ‌زنند، احتمالاً فرآوری ‌شده یا حرارت دیده‌اند.

خرید از منابع معتبر:  صرف نظر از خرید عسل عمده یا خرید به صورت تک و برای مصرف خانگی ، مهم ‌ترین نکته در تهیه ی محصول مطمئن آن است که عسل را از زنبورداران معتبر یا برندهای شناخته ‌شده تهیه کنید. خرید مستقیم از زنبوردار، شفافیت بیشتری در مورد کیفیت محصول و قیمت مناسب را فراهم می ‌کند.

خرید عسل از مراکز معتبر (زنبوردار)

برای اطمینان از خرید عسل با کیفیت، بهتر است از زنبورداران معتبر یا فروشگاه‌های تخصصی خرید کنید. از جمله مزایای خرید مستقیم از زنبورداران آن است که عسل مستقیماً از کندو برداشت می‌شود و فرآوری اضافی ندارد. به علاوه با این کار به حفظ صنعت زنبورداری محلی کمک می ‌کنید و با حذف واسطه‌ها خریدی مقرون به صرفه را تجربه می کنید. در صورتی که دسترسی به زنبوردار ندارید، می ‌توانید از برندهای معتبر و دارای گواهینامه‌های استاندارد خرید کنید. این برندها معمولاً کنترل‌های کیفی سخت‌ گیرانه‌ ای دارند و اطلاعات شفافی در مورد منشأ و فرآوری عسل ارائه می ‌دهند.