به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست «یکشنبههای شعر» دانشگاه پیامنور، در هفتم بهمن (۱۴۰۳) میزبان فریبا یوسفی؛ دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر بود.
ما به شعر نیازمندیم
در این نشست مجری جلسه ضمن تسلیت شهادت امام موسی کاظم (ع) و تبریک به مناسبت مبعث پیامبر اسلام (س) گفت: ما به شعر نیازمندیم. استعدادهای شعر در کشور ما زیاد است و باید بکوشیم فضای بسیار خوبی را تجربه کنیم.
شعر پلی به دنیای خوبی هاست
سخنران اول این نشست دکتر زارعی ریاست دانشگاه پیام نور بود که ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام موسیکاظم (ع) بیان کرد: معمولاً لغت کاظم را معنای کظم غیظ میدانند، یعنی کسی که خشم خود را فرو میخورد. ممکن است این پرسش پیش بیاید که مگر امام موسی کاظم همیشه خشم داشت که خشم خود را فرو میخورد؟ که این موضوع به نوعی ظلم به امام است. دوران امام جعفر صادق مقارن با حکومت عباسیان بود که حکومت سفاکی بود و امام همیشه از این حکومت خشمگین بود.
ریاست دانشگاه پیام نور در ادامه افزود: پس از خداشناسی، نماز، نیکی به والدین، ترک حسد، خودپسندی و کبر در اولویت است و در این میان شعر پلی به دنیای خوبیهاست.
سپس مجری نشست از فریبا یوسفی که مهمان ویژه «یکشنبه های شعر» بود دعوت به سخنرانی کرد.
فریبا یوسفی دبیر نوزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر کلامش را با خواندن شعری آغاز کرد: آمد که جهان خاک بیدار شود / تا معنی زندگی پدیدار شود
وی در ادامه گفت: پوستری که برای این جلسات طراحی شده است، بسیار عالی است و با آنچه در هفت پیکر میبینیم با روز یکشنبه و رنگ زرد خورشید ارتباط خوبی دارد.
فریبا یوسفی با اشاره به ولادت حضرتعلی (ع) که به تازگی آن را پشت سرگذاشتهایم، شعری با مطلع زیر خواند: یا علی نام تو نجات من است / مردهام، یاعلی حیات من است
در ادامه هنرمند ارجمند حوزه موسیقی، مجید اخشابی نیز توضیحاتی را در مورد تلفیق شعر و موسیقی بیان کرد. در این برنامه، عبدالنبی سلامی؛ پژوهشگر حوزه ادبیات نیز حضور داشت.
شعرخوانی، بحث و گفتوگو درباره ادبیات ایران و جهان همچنین نقد و بررسی آثار علاقهمندان از بخشهای مختلف این برنامه بود. گفتنی است این برنامه با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران و معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیامنور برگزار شد.
∎