شناسهٔ خبر: 70995140 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

کرم آبرسان چیست و چه فوایدی دارد؟ + نحوه استفاده

کرم آبرسان صورت یک محصول مراقبت از پوست برای آبرسانی قوی و حفظ رطوبت در لایه‌های سطحی و عمیق پوست است. کرم آبرسان ضمن جلوگیری از خشکی پوست، با بازسازی سلول‌های پوست باعث افزایش شادابی، لطافت و شفافیت پوست می‌شود.

صاحب‌خبر -

در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم کرم آبرسان چیست، چه فوایدی دارد و چگونه میتوان از آن استفاده کرد. همچنین نکات مهم قبل از خرید کرم آبرسان و مرطوب کننده مناسب انواع پوست را بیان میکنیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

آبرسان صورت چیست؟

آبرسان صورت با حفظ رطوبت در پوست، نیاز سلول‌های پوستی به آب را برطرف می‎کند. انواع آبرسان در اشکال مختلف از جمله کرم آبرسان، سرم آبرسان، لوسیون و ژل آبرسان تولید می‎شوند. آبرسان های پوست حاوی ترکیبات جاذب رطوبت هستند که آب موجود در محیط را جذب و در خارجی‌ترین لایه پوست یعنی اپیدرم ذخیره می‎کنند.

ترکیبات جاذب رطوبت موجود در کرم آبرسان، نفوذپذیری بالایی دارند و معمولاً با انواع پوست خشک، چرب و مختلط سازگار هستند. رطوبت، نیاز حیاتی و مشترک انواع پوست‌ است و کرم آبرسان بهترین روش پاسخگویی به این نیاز است. با استفاده از مدام از آبرسان صورت، پوستی سالم، شاداب و شفاف خواهید داشت.

چرا آبرسان بزنیم؟

برای درک ضرورت استفاده از آبرسان صورت، باید نقش آب در سلامت پوست را بدانید. پوست صورت یک سد ساخته شده از لیپید دارد که رطوبت را در پوست نگه می‌دارد. با افزایش سن، این سد طبیعی به‌مرور ضعیف و شکسته می‌شود. یک آبرسان قوی پوست می‌تواند نواقص این سد را برطرف کرده و مانع از دست رفتن رطوبت پوست شود.

رطوبت علاوه بر تقویت سد دفاعی پوست در بازسازی سلول‌های لایه میانی صورت یا درم (Derm) هم نقش دارد. اگر آب کافی در سلول‌ها وجود نداشته باشد، عملکرد آنزیمی مختل خواهد شد. آنزیم‌ها علاوه بر محافظت از پوست، بخش مهمی از کلاژن‌سازی و حفظ جوانی پوست نیز هستند.

فواید کرم آبرسان

استفاده مداوم از کرم آبرسان، فواید بی‌شماری دارد که برخی از آنها عبارتند از:

  • جلوگیری از خشکی و التهاب پوست
  • تقویت سد دفاعی پوست
  • کاهش علائم پیری پوست مانند چین و چروک و خطوط ریز
  • بهبود سلامت کلی پوست
  • افزایش لطافت، شادابی و طراوت پوست
  • صاف و یکدست کردن بافت و رنگ پوست
  • حفظ تعادل آب و چربی موجود در پوست
  • جلوگیری از ترشح بیش از حد چربی
  • پیشگیری از آکنه

عوارض آبرسان صورت

چرا آبرسان میزنم صورتم میسوزه؟ این یکی از پرتکرارترین سؤالات و از مهمترین عوارض آبرسان صورت است. سوزش پوست، نشانه عدم سازگاری ترکیبات آبرسان با پوست شماست. بنابراین حساسیت به کرم آبرسان، لزوماً نشانه نامناسب بودن آبرسان برای پوست شما نیست. بلکه نشان می‌دهد از محصول نامناسبی استفاده می‌کنید یا شاید بیش از اندازه به پوست‌تان آبرسان می‌زنید.

اگر از آبرسان های خوب مناسب پوست‌تان به روش درست‌ استفاده کنید، هیچگونه عوارض یا اثر منفی تجربه نخواهید کرد.

تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده چیست؟

فرق آبرسان و مرطوب کننده در نحوه رطوبت‌رسانی آنها به پوست است. آبرسان(به انگلیسی: Hydrator) به پوست کمک میکند تا آب موجود در محیط را جذب می‌کند اما مرطوب کننده(به انگلیسی: Moisturizer) به پوست کمک میکند تا رطوبت محیط را در خود حبس کند.

کرم آبرسان حاوی ترکیباتی است که در کنار قدرت آبرسانی، قابلیت جذب آب و رطوبت موجود در محیط را هم دارند. ولی کرم مرطوب کننده ترکیباتی مثل روغن‌ها و امولسیون‌ها(Emulsion) دارد که با ایجاد یک لایه محافظ مانع از بین رفتن رطوبت پوست می‌شوند. البته ترکیبات مشترک در کرم‌های مرطوب کننده و آبرسان بسیار زیاد است.

تفاوت پوست خشک و دهیدراته چیست؟ کدامیک به آبرسان و کدام به مرطوب کننده نیاز دارد؟

پوست دهیدراته یا کم آب، یک شرایط پوستی است و فارغ از نوع پوست زمانی رخ میدهد که پوست کم آب است. افراد با پوست چرب یا مختلط هم میتوانند پوست دهیدراته داشته باشند. پوست دهیدراته کدر و دارای علائم پیری مانند چروک میباشد. استفاده از آبرسان حاوی هیالورونیک اسید برای پوست دهیدراته پیشنهاد میشود.

پوست خشک یک تایپ یا نوع پوستی است (مانند پوست چرب یا مختلط) و مشکل آن الزاما کم آبی نیست و بلکه نیاز به روغن ها و لیپیدها دارد. پوست خشک ظاهر پوسته پوسته و تکه های سفید دارد. استفاده از کرم مرطوب کننده برای پوست خشک یا خیلی خشک پیشنهاد میشود.

ویژگی آبرسان های مناسب انواع پوست(چرب، خشک، حساس)

آبرسان‌ها اغلب حاوی ترکیبات سبک و سازگار با پوست هستند. ولی مثل هر محصول مراقبت از پوست دیگر، باید طبق نوع پوست انتخاب شوند. بنابراین هنگام قبل از خرید آبرسان، حتماً نکات زیر را در نظر داشته باشید:

ویژگی آبرسان پوست چرب

سد محافظتی پوست چرب معمولاً آسیب‌پذیر است. به همین خاطر، رطوبت زیادی از دست می‌دهد ولی یک آبرسان قوی پوست چرب می‌تواند این مشکل را برطرف کند. آبرسان صورت برای پوست چرب باید فاقد ترکیباتی مثل الکل و سیلیکون و حاوی ترکیبات ضدالتهاب (مثل بابونه و آلوئه ورا) و کنترل‌ کننده چربی پوست (مثل سالیسیلیک اسید) باشد.

ویژگی آبرسان پوست خشک

یک آبرسان قوی پوست خشک باید حاوی چند نوع ترکیب آبرسان و جاذب رطوبت باشد. وجود ترکیبات نرم‌کننده مثل گلیسیرین و آلوئه ورا هم یکی دیگر از مشخصات آبرسان عالی برای پوست خشک است.

ویژگی آبرسان پوست حساس

اگر پوست حساس دارید، آبرسان شما باید فاقد هرگونه عطر، رایحه شیمیایی و الکل باشد. وجود ترکیبات ضدالتهاب و تقویت‌کننده سد دفاعی پوست نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

بهترین ترکیبات آبرسان قوی پوست کدامند؟

برخی از ترکیبات متداول در کرم آبرسان و فواید آنها را در ادامه بیان میکنیم:

  • آبرسان هیالورونیک اسید: این ماده طبیعی می‌تواند تا ۱۰۰۰ برابر وزن خودش آب جذب کند.
  • آبرسان حاوی سرامید: نوعی لیپید که در کنار قدرت آبرسانی به تقویت سد دفاعی پوست نیز کمک می‌کند.
  • آبرسان حاوی نیاسینامید: نوعی ویتامین B که تمام خواص آبرسانی، جوان‌کنندگی و تقویت سد دفاعی را یک‌جا دارد.

چگونه آبرسان بزنیم؟

پس از شستشوی صورت، کرم آبرسان را به مقدار کافی روی پوست مرطوب خود، زده و ماساژ دهید تا جذب شود. بهترین زمان استفاده از آبرسان پوست، صبح‌ و شب‌ها بعد از شست‌وشوی صورت است و بهترین سن شروع از دهه 20 زندگی میباشد. ترتیب روتین پوستی نیز به اینصورت است که بعد از اینکه صورت‌تان را شستید، اول تونر و بعد کرم یا سرم آبرسان را به پوست بزنید و در نهایت ضد آفتاب بزنید در نهایت میتوانید میکاپ کنید. انتخاب بین مرطوب‌کننده یا آبرسان به نیازهای پوست‌تان بستگی دارد ولی اگر از هردو استفاده می‌کنید، ابتدا آبرسان و سپس مرطوب کننده را به پوست‌تان بزنید.

سوالات متداول

هومکتانت، اکلوسیو، امولسیون در آبرسان و مرطوب کننده یعنی چه؟

  • هومکتانت(humectants): هومکتانت ها آب را به داخل پوست میکشند و عمل هیدراتاسیون یا آبرسانی را انجام میدهند. مانند گلیسیرین، اوره، AHA، هیالورونیک اسید.
  • اکلوسیو(occlusive): یک لایه محافظ روی پوست بوجود میاورند و از خروج رطوبت پوست جلوگیری میکنند و مواد مرطوب کننده هستند. مانند اسکوالن، سیلیکون ها، شی باتر.
  • امولسیون(emollients): امولسیون یا نرم کننده ها باعث آبرسانی و تسکین پوست میشوند. مانند وازلین، روغن های معدنی، پارافین مایع، لانولین.

چه موادی آبرسان و چه موادی مرطوب کننده هستند؟

  • آبرسان ها: هیالورونیک اسید، گلیسیرین، آلوئه ورا، عسل، موسین حلزون، لاکتیک اسید، سیتیریک اسید از مهمترین مواد آبرسان هستند.
  • مرطوب کننده ها: دانه های روغنی (مانند بادام و نارگیل)، روغن های گیاهی(اسکوالن، جوجوبا، رز، درخت چای)، روغن های معدنی، کره شی، لانولین از مهمترین مواد مرطوب کننده هستند.

سرامید مرطوب کننده است یا آبرسان؟

به طور فنی هیچکدام، سرامیدها سد دفاعی پوست را تقویت می کنند تا از دست دادن رطوبت جلوگیری کنند.