ایمنا: سلامت روده از اهمیت زیادی برخوردار است، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل به بهبود عملکرد روده کمک میکند، مصرف میوهها، سبزیجات، غلات کامل و مواد غذایی پروبیوتیک میتواند در این زمینه تأثیرگذار باشد، البته علاوه بر تغذیه سالم، کاهش استرس و داشتن فعالیت بدنی منظم نیز نقش مهمی در حفظ سلامت روده بر عهده دارد.
در ادامه به بررسی مواد غذایی ضروری برای بهبود سلامت روده میپردازیم:
منیزیم
منیزیم یکی از مواد غذایی ضروری برای بهبود سلامت روده در نظر گرفته شده است که به بهبود حرکات منظم روده و کاهش خطر بروز یبوست کمک میکند، همچنین التهاب روده را کاهش میدهد و باعث بهبود سلامت دستگاه گوارش میشود؛ سبزیجات برگدار همچون اسفناج و چغندر، آجیلها، دانهها، حبوبات و غلات کامل سرشار از منیزیم هستند.
ویتامین B۱۲
ویتامین B۱۲ نقش مهمی در تنظیم تعادل باکتریهای روده دارد و کمبود این نوع ویتامین باعث ایجاد خستگی و برهم خوردن تعادل باکتریهای روده میشود؛ تخممرغ، لبنیات، گوشت و ماهی سرشار از ویتامین B۱۲ است.
روی
روی یک ماده مغذی ضروری برای حفظ پوشش روده و ترمیم دیوارههای روده است، همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و از روده در برابر عفونتها محافظت میکند؛ صدف، گوشت گاو، تخم کدو تنبل، نخود و غلات غنی شده سرشار از روی است.
ویتامین D
ویتامین D به سلامت روده و تنظیم میکروبیوم روده کمک میکند، کمبود این نوع ویتامین باعث التهاب روده میشود؛ توصیه شده است به منظور دریافت این ویتامین از ماهی چرب، زرده تخممرغ، قارچ و شیر غنی شده استفاده کنید، همچنین قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز باعث تولید ویتامین D در بدن میشود.
کلسیم
کلسیم نقش مهمی در بهبود سلامت روده دارد، به انقباضات عضلانی سیستم گوارش کمک میکند و احتمال بروز مشکلات گوارشی همچون یبوست را کاهش میدهد، بنابراین لازم است غذاهای غنی از کلسیم همچون محصولات لبنی، شیرهای گیاهی غنی شده، سبزیجات با برگ سبز و بادام را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
ویتامین C
ویتامین C به تولید کلاژن برای محافظت از پوشش روده کمک میکند، خواص آنتیاکسیدانی این نوع ویتامین جذب آهن را افزایش میدهد، استرس اکسیداتیو را کاهش میدهد و باعث بهبود عملکرد روده میشود؛ پرتقال، لیمو، گریپفروت، توت فرنگی، فلفل دلمهای، کیوی، گوجه فرنگی و اسفناج منابع مناسبی از ویتامین C هستند.
سدیم
سدیم به تعادل مایعات در بدن کمک میکند، برای هضم غذا مناسب است و نقش مهمی در جذب مواد مغذی دارد، بنابراین به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند، البته مصرف بیش از حد سدیم میتواند به سلامت روده آسیب وارد کند، سدیم طبیعی را میتوان در غذاهایی همچون کرفس و چغندر یافت، البته بیشتر سدیم از نمک خوراکی به دست میآید.
پتاسیم
پتاسیم به تنظیم انقباضات ماهیچهای در دستگاه گوارش کمک میکند و احتمال بروز مشکلات گوارشی همچون یبوست را کاهش میدهد، همچنین باعث حفظ تعادل مایعات بدن میشود که برای جذب و هضم مواد مغذی بسیار مهم است؛ موز، آووکادو، اسفناج، لوبیا، پرتقال و ماست حاوی پتاسیم هستند.
اسید آمینه ال-گلوتامین
ال-گلوتامین نوعی اسید آمینه است که به ترمیم و تقویت پوشش روده کمک میکند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود؛ گوشت گاو، مرغ، ماهی، تخممرغ، لبنیات، اسفناج و جعفری سرشار از این نوع اسیدآمینه هستند.