به گزارش رکنا، اوایل امسال زن و مرد جوانی به یکی از طلافروشی پایتخت رفته و با معرفی خود به عنوان طلافروش کیفی، مدعی شدند طلاهای کارگاهشان را به کشورهای اروپایی ارسال میکنند.
آنها شمشهای طلا را به مبلغ یک میلیارد تومان به طلافروش فروختند اما مشخص شد شمشها مخلوطی از مس و برنج با روکش طلا بودهاند.با شکایت مرد طلافروش از زن و مرد جوان، تحقیقات در این رابطه آغاز شد و کارآگاهان با شکایتهای مشابه دیگری مواجه شدند.
10 شاکی مدعی بودند زن و مرد جوانی با شیوه فروش شمشهای تقلبی سرشان کلاه گذاشتهاند. پلیس با رصد دوربینهای مداربسته اطراف طلافروشیها موفق شد شماره پلاک خودروی متهمان را به دست آورد.در حالی که بررسیهای پلیسی ادامه داشت، کارآگاهان تصاویر متهمان را در اختیار اتحادیه طلافروشان قرار دادند.
هنوز چند روزی نگذشته بود که مرد طلافروشی در تماس با پلیس مدعی شد زن و مرد جوانی برای فروش شمشهای قلابی به او مراجعه کردهاند و تصویر آنها همان تصاویری است که پلیس در اختیار طلافروشان قرار داده بود.با دستگیری زن و مرد جوان، آنها اعتراف کردند که فقط نقش فروشنده طلاهای قلابی را ایفا کردهاند و پشت پرده سناریوی شمشهای قلابی دو طلاساز هستند. بدین ترتیب کارآگاهان وارد عمل شده و دو طلاساز و همسر یکی از آنها را که گاهی اوقات در نقش فروشنده طلاها وارد میشد، دستگیر کردند.
یکی از طلاسازها که طراح سناریوی کلاهبرداری از طلافروشان بود، در تشریح ماجرا گفت: سالهاست طلاسازی میکنم و دورههایی را هم در ایتالیا دیدهام. ما کد طلاها را جعل و داخل آنها مس، برنج و طلا مخلوط میکنیم. طلایی که کد داشته باشد، انگار مهر تأیید دارد.
ایدهاش چطور به ذهنتان رسید؟
با افزایش قیمت طلا، با خودم گفتم تنها راهی که میشود خیلی زود پولدار شد همین شیوه است.
به جای شمش، پول دریافت میکردید؟
نه. طلای دست دوم میگرفتیم و در مغازه دیگری تبدیل به سکه میکردیم.
چقدر از این کار گیرتان میآمد؟
حساب دقیقش را نمیدانم اما از 300 میلیون تا یک میلیارد تومان میگرفتیم و حدود 10 شاکی داریم.
زن و مردی که شمشهای قلابی را میفروختند چه نسبتی با شما دارند؟
آنها را به عنوان فروشنده استخدام کرده بودیم و اصلاً نمیدانستند شمشها قلابی است.