شناسهٔ خبر: 70621398 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

2 طلاساز حرفه‌ای پشت پرده کلاهبرداری‌های سریالی از طلافروشی‌های تهران

اعضای باند بدل‌ اندازی به طلافروشان پایتخت پس از ماه‌ها تحقیقات شناسایی و دستگیر شدند و مشخص شد دو طلاساز حرفه‌ای آنها را استخدام کرده‌اند.

صاحب‌خبر -
۲ طلاساز حرفه‌ای پشت پرده کلاهبرداری‌های سریالی از طلافروشی‌های تهران
کد خبر: 693110
|
۱۴۰۳/۱۰/۱۴ ۲۲:۱۷:۲۷

اعضای باند بدل‌اندازی به طلافروشان پایتخت پس از ماه‌ها تحقیقات شناسایی و دستگیر شدند و مشخص شد دو طلاساز حرفه‌ای آنها را استخدام کرده‌اند.

به گزارش سایت جنایی، صاحب یکی از مغازه‌های طلافروشی پایتخت اوایل امسال به پلیس آگاهی تهران رفت و از زن و مردی شکایت کرد که سرش را کلاه گذاشته بود.

مرد شاکی گفت: زن و مردی که ظاهری موجه داشتند به مغازه‌ام آمدند تا شمش‌هایی را که می‌گفتند طلاست، بفروشند و به جای آن سرویس طلا بخرند. شمش‌ها را که دیدم و بررسی کردم اصلاً تقلبی به نظر نمی‌رسیدند. گذشته از آن، مرد جوان هم مدعی بود خودش در کار خرید و فروش طلای کیفی بوده، ولی الان در یک کارگاه طلاسازی کار می‌کند. حتی می‌گفت در کشور ایتالیا دوره طلاسازی دیده است. خلاصه آنها با چرب‌زبانی اعتمادم را جلب کردند و در ازای شمش‌هایی که به من دادند دو سرویس طلا گرفتند و رفتند.

شاکی ادامه داد: فردای آن روز بود که متوجه شدم همه شمش‌ها تقلبی هستند و مقدار کمی از آنها طلاست. یعنی فقط روکش آنها طلا بود و بقیه مس و برنج، آن‌موقع بود که فهمیدم آن زن و مرد کلاهبرداران حرفه‌ای بوده‌اند و حدود یک میلیارد تومان خسارت به من زده‌اند.

پس از شکایت مرد طلافروش، تحقیقات برای شناسایی و دستگیری زن و مرد شیاد آغاز شد. در گام نخست، تصویر هر دوی آنها از فیلم‌ها ی موجود در دوربین‌های مداربسته مغازه استخراج شد. تطبیق تصاویر آنها با آلبوم مجرمین سابقه‌دار حکایت از آن داشت که سابقه‌ای برایشان ثبت نشده است.

به این ترتیب، ماموران پی بردند با دو فرد روبه‌رو هستند که در عین حرفه‌ای بودن، احتمالاً تازه‌کار هستند و ممکن است برای نخستین بار  دست به خلاف زده باشند. در ادامه، خودروی آنها در نزدیکی طلافروشی شناسایی شد اما آنها شماره پلاک ماشین را مخدوش کرده بودند تا شناسایی نشوند. در این شرایط کار کارآگاهان پلیس دشوارتر شد. با وجود این، اقدامات اطلاعاتی برای شناسایی و دستگیری متهمان ادامه داشت تا اینکه بیش از ۱۰ طلافروش دیگر در تهران به اداره پلیس رفتند و شکایت‌های مشابهی مطرح کردند.

همه طلافروش‌ها گفتند زن و مردی سرشان را کلاه گذاشته‌ و به بهانه تعویض شمش با سرویس طلا، نقشه کلاهبرداری خود را پیش برده‌ و شمش مس و برنج با روکش طلا به آنها داده‌اند.

گفته‌های شاکیان حکایت از آن داشت که متهمان در هر فقره از کلاهبرداری‌ها بین ۳۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان به جیب زده، اما سرنخی از خود به جا نگذاشته‌اند.

با توجه به سریالی بودن جرایم زن و مرد کلاهبردار، اتحادیه طلافروشان در جریان قرار گرفت و تصویر متهمان تحت تعقیب به زرگری‌ها داده شد تا چنانچه با آنها مواجه شدند پلیس را در جریان قرار دهند.

ادامه تحقیقات و شکایات حکایت از آن داشت که زن و مرد جوان هر بار چهره خود را تغییر می‌دهند ولی در این زمینه خیلی ماهرانه عمل نمی‌‎کردند و چهره‌شان قابل شناسایی بود. همچنین مرور نتایج به دست آمده در پرونده‌های موجود خبر از آن می‌داد که مرد جوان گاهی با زن دیگری غیر از زنی که در اولین سرقت و اکثر سرقت‌ها همراهش بوده راهی طلافروش‌ها شده است و در  واقع دو زن در اجرای یک سناریو نقش دارند. به هر ترتیب تحقیقات ادمه داشت تا اینکه چند روز قبل زن و مردی به یکی از مغازه‌های طلافروشی در تهران رفتند، اما صاحب مغازه خیلی سریع آنها را شناخت و با پلیس تماس گرفت. همین کافی بود تا زن و مرد جوان دستگیر شوند.

بررسی مدارک هویتی متهمان دستگیرشده نشان داد با هم زن و شوهر هستند. آنها اعتراف کردند پشت پرده این ماجرا، دو طلاساز هستند.

زوج جوان اعتراف کردند از سوی مردان طلاساز استخدام شده‌اند تا با فروش شمش‌های تقلبی، سر طلافروش‌ها را کلاه بگذارند. هرازگاهی هم، مثلاً وقت‌هایی که زن جوان مریض یا سر کار بود، همسر یکی از طلاساز‌ها با مرد همراه می‌شد تا نقشه کلاهبرداری را اجرا کنند. به این ترتیب، با اعتراف زن و مرد جوان، دو طلاساز و همسر یکی از آنها به اتهام طراحی و اجرای کلاهبردار‌ی‌های سریالی بازداشت شدند.

در حال حاضر تحقیقات تکمیلی برای شناسایی دیگر جرایم احتمالی این سه مرد و دو زن توسط ماموران اداره آگاهی تهران ادامه دارد.

 

برچسب‌ها: