شناسهٔ خبر: 70455510 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

١٢ و ١٣ دی‌ماه؛

نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده‌های غلات در شیراز برگزار می‌شود

١٢ و ١٣ دی‌ماه؛ ‌رئیس نخستین کنگره ملی کنگره ملی نان کامل و فرآورده‌های غلات از برگزاری نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده‌های غلات در روز‌های دوازدهم و سیزدهم دی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، سید محمد مظلومی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اجرای موفق طرح تولید و عرضه نان کامل به‌صورت یارانه‌ای از بهمن ١٤٠١ در شیراز و همچنین اجرای طرح حمایت از بیماران سلیاک؛ برگزاری این‌رویداد را نیز گامی در راستای ارتقای سلامت جامعه و با تصویب کارگروه آرد، گندم و نان استان برشمرد.

وی با بیان اینکه ضرورت دارد برنامه‌ریزی کنیم تا حداقل نیمی از غلات مصرفی روزانه مردم غلات کامل باشد، افزود: روند افزایش برخی بیماری‌های مزمن و غیرواگیر در جامعه از‌جمله دیابت و ارتباط بیماری‌هایی مانند پرفشاری خون، سرطان، چاقی، اضافه‌وزن و سندرم متابولیک با سبک زندگی و سبد غذایی جامعه، ضرورت بازنگری در سیاست‌های حاکم بر تولید گندم، آرد و نان کشور را ایجاب می کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: برای تولید محصولات جدید و فراسودمند بر پایه غلات که می‌تواند در درمان و یا پیشگیری از بیماری‌ها موثر باشد، اقدامات و برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای در کشور‌های توسعه‌یافته انجام شده است و در کشور ما نیز لازم است گام‌های مهمی در این زمینه برداشته شود.

مظلومی تولید نان‌های بدون گلوتن و غذا‌های ویژه برای بیماران خاص بر پایه غلات را یکی از محور‌های نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده غلات عنوان کرد و ادامه داد: یکی از برنامه‌هایی که در‌خصوص آن لازم است سیاستگذاری شود، «غنی سازی» برنج و سایر غلات می‌باشد و ما می‌توانیم از تجربیات موفق برخی کشور‌ها در این زمینه استفاده کنیم؛ به همین دلیل یکی از محور‌های این کنگره، غنی‌سازی فرآورده‌های به‌دست آمده از غلات انتخاب شده است؛ علاوه بر این ضرورت استفاده از تکنولوژی‌های نوین تولید آرد کامل در کشور نیز در این کنگره بررسی و ارایه می‌شود.

رئیس نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده‌های غلات از مشارکت و حضور اساتید و دانشجویان از دانشگاه‌های سراسر کشور، تولیدکنندگان آرد و نان و غذا‌های ویژه، سیاستگذاران و مسوولان استانی و کشوری در این‌رویداد علمی خبر داد.

مظلومی گفت: این کنگره با مشارکت استانداری فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دانشکده تغذیه و علوم و غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان فارس، اتحادیه صنف نا‌نوایان شیراز، شهرداری شیراز، انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات آرد استان فارس و سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برگزار می‌شود.

دبیر علمی کنگره ملی نان کامل و فرآورده‌های غلات نیز با اشاره به اینکه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز محوریت اصلی امور علمی و اجرایی این کنگره را بر عهده داشته است، گفت: تاکنون بیش از ۵۵٠ نفر برای حضور در کنگره نان کامل و فرآورده‌های غلات نام‌نویسی کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود تعداد شرکت‌کنندگان به حدود ٧٠٠ نفر افزایش یابد.

سیاوش باباجعفری افزود: تاکنون ٣١۵ مقاله به کنگره ارسال شده است که از این تعداد ١٩۵ مقاله به‌صورت پوستر و ۵٤ مقاله به‌صورت سخنرانی، پذیرفته شده‌اند.

کاربرد هوش مصنوعی در حوزه پژوهش‌های صنعت غذا و تغذیه

دبیر اجرایی کنگره نیز در این نشست به اقدامات انجام شده از‌جمله فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای برگزاری نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده‌های غلات، تشکیل کمیته اجرایی، انجام تبلیغات شهری اشاره کرد و افزود: این کنگره در روز‌های دوازدهم و سیزدهم دی، در مجتمع فرهنگی، ورزسی و رفاهی ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار می‌شود.

عبدالحمید مصلی‌نژاد از برپایی ١٨ غرفه در حاشیه برگزاری این‌رویداد علمی خبر داد.

عنایت اله بریزی، مدیر علمی کنگره ملی نان کامل و فرآورده‌های غلات نیز گفت: در طی دو روز برگزاری کنگره، سخنرانی‌ها در ٨ پنل تخصصی انجام خواهد شد؛ همچنین همزمان با برگزاری کنگره سه کارگاه فرمولاسیون و پخت نان کامل، کاربرد هوش مصنوعی در حوزه پژوهش‌های صنعت غذا و تغذیه در بیماران سلیاک برگزار می‌شود.

فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل یک ضرورت است

مهرزاد جمشیدی، رئیس انجمن کارفرمایی صنایع آرد استان و مدیر‌عامل کارخانه آرد خوشه فارس نیز در این نشست خبری گفت: کارخانجات آرد استان فارس با داشتن تکنولوژی روز دنیا و با در اختیار داشتن کادر متخصص و تجربه گرانبها در آنالیز و ممیزی گندم‌های درجه‌بندی شده، توانایی تولید آرد کامل مورد نیاز استان فارس را دارند.

همچنین احمد اسدسنگابی، رییس اتحادیه صنف نا‌نوایان شیراز بیان کرد: با‌توجه‌به ضرورت بهبود کیفیت و سلامت نان به‌عنوان قوت غالب جامعه از سال ۱۴۰۰ تولید نان کامل به‌جایگزینی نان سبوس‌دار در دستور کار کارگروه‌های مختلف آرد و نان در سطح استان فارس قرار گرفت و از بهمن سال ۱۴۰۱ طرح تولید و عرضه نان کامل با مشارکت ۱۶ نانوایی در شهر شیراز آغاز شد.

رئیس دفتر بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این نشست خبری گفت: بررسی‌های انجام شده در ایران نشان می‌دهد که مردم ایران نان کامل را کمتر از نان سفید مصرف می‌کنند؛ بنابراین فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل یک ضرورت است.

مریم مهارت اضافه کرد:بر این اساس کنگره ملی نان کامل و فرآورده‌های غلات با هدف جمع‌آوری و اشتراک‌گذاری تجارب علمی و اجرایی برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران و اندیش‌مندان علمی و همچنین تشویق عموم مردم به مصرف نان کامل برگزار می شود.

انتهای پیام/