به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،مدیر نظارت و ارزیابی مواد خوراکی آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا و دارو معاونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:طرح تولید و عرضه نان کامل با همراهی سازمانهای متولی، اتحادیه صنف نانوایان، اداره غله و خدمات بازرگانی با محوریت استانداری فارس اجرا خواهد شد.
سیدمحمد مظلومی ادامه داد: برای تکمیل این فرایند، در کارگروه آرد، نان و گندم استان فارس جلسات متعددی در رابطه با کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات برگزار شد و شورای سیاستگذاری این کنگره با تشکیل کمیتههای علمی و اجرایی شکل گرفت؛ در ادامه اطلاعرسانیها انجام شد و متقاضیان زیادی برای شرکت در این کنگره ثبتنام کردند.
مظلومی با بیان اینکه در سالهای گذشته جامعه ایران از مصرف نان کامل فاصله گرفته و به سمت نان سفید و بیکیفیت سوق پیدا کرده است، گفت: باید به سمت تغذیه سالم برویم تا بتوانیم روند افزایشی بیماریهای مزمن و متابولیک مانند دیابت، سرطان، فشارخون، چاقی و اضافه وزن را کاهش دهیم و جامعه را به سمت اصلاح سبد غذایی هدایت کنیم.
او اظهار کرد: پرداختن به موضوع تولید غذاهای فراسودمند و تلاش برای غنیسازی برنج و سایر غلات از اهداف برگزاری این کنگره است.
رئیس کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات با اشاره به اینکه مصرف برنج سفید به عنوان یکی از غذاهای مهم سفره مردم ایران مورد توجه قرار دارد، گفت: تلاش برای غنیسازی برنج و سایر غلات در دستور کار قرار دارد.
مظلومی با بیان اینکه یک تا ۲ درصد جمعیت مبتلا به بیماری سلیاک هستند و نمیتوانند گندم، جو و غذاهای ویژه بر پایه سایر غلات را مصرف کنند، گفت: کارگاههایی در این کنگره برگزار خواهد شد که میتوانند این گروه از بیماران را راهنمایی کنند.
وی بیان کرد: این کنگره ۲ روزه در سطح بینالمللی برگزار خواهد شد و اندیشمندان، اساتید دانشگاه، سیاستگذاران و مجریان طرحهای نان و غلات در آن حضور خواهند داشت.
شناسایی ۱۵۰۰ نفر بیمار سلیاک در فارس
دبیر علمی کنگره نان ملی نان کامل و فرآوردههای غلات هم در این نشست بیان کرد: تاکنون ۵۲۸ نفر برای شرکت در این کنگره ثبتنام کردهاند و ۳۱۵ مقاله به دبیرخانه ارسال شده است و ۱۹۵ مقاله به صورت پوستر و ۵۴ مقاله به صورت سخنرانی خواهیم داشت.
سیاوش باباجعفری ادامه داد: در کنگره نان و غلات کامل ۸ پنل تخصصی داریم و پوسترها به صورت الکترونیک ارسال خواهند شد. ۴ کارگاه فرمولاسیون و نان کامل و غلات نیز به صورت عملی برای صنف تولیدکننده نان برگزار میشود.
رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه نان و غلات ۵۰ درصد از انرژی روزانه هر ایرانی را تأمین میکند، گفت: برگزاری این کنگره میتواند فرصت مناسبی برای سلامت محور کردن تغذیه باشد.
وی با بیان اینکه هزار و ۵۰۰ نفر بیمار سلیاک در فارس شناسایی شده است، گفت: یکی از پنلهای این کنگره مربوط به این بیماری است که این کارگاه میتواند به این بیماران کمک کند.
در این کنگره مقالات به صورت پوستر و تمام پوسترها به صورت الکترونیکی و بر روی نمایشگر اجرا میشود.
برای برگزاری این کنگره، بیش از ۲۰ دانشکده معتبر، کارخانههای معتبر، اساتید، دانشجویان و گروههای علمی دعوت به عمل آمده است.
در این کنگره ۸ پنل تخصصی به ترتیب: پنل اول، پنل پتانسیل گندمهای ایران برای تولید نان کامل؛ پنل دوم، تکنولوژی آردسازی و تولید آرد کامل؛ پنل سوم، تغذیه و اثرات سلامتبخش نان کامل؛ پنل چهارم، پنل سیاستگذاری تولید و مصرف نان کامل؛ پنل پنجم، ضرورت پرداختن به نان کامل و بومی ایران؛ پنل ششم، نان کامل و تولید فرآوردههای فراسودمند؛ پنل هفتم، نان و فرآورده غلات ویژه بیماران خاص و پنل هشتم نیز عوامل موثر بر افزایش کیفیت و ایمنی نان کامل را بررسی خواهد کرد.