به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، سیدمحمد مظلومی صبح امروز _سهشنبه چهارم دی_ در نشست خبری اظهار کرد: از بهمن سال گذشته طرح تولید و عرضه نان کامل در استان فارس با همراهی سازمانهای متولی از جمله دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجمن کارخانهجات تولیدکننده آرد، اتحادیه صنف نانوایان شیراز و اداره کل غله استان فارس با محوریت استانداری اجرایی شد.
وی افزود: در راستای تکمیل این فرایند، در کارگروه آرد و نان و گندم استان فارس برگزاری نخستین کنگره ملی نان کامل و فراوردههای غلات مصوب شد و در این راستا شورای سیاستگذاری این کنگره با تشکیل کمیتههای علمی و اجرایی شکل گرفت.
رئیس کنگره ملی نان کامل و فراوردههای غلات اضافه کرد: روند افزایشی بیماریهای مزمن و متابولیک همچون دیابت، سرطان، فشار خون، چاقی و اضافه وزن از یک سو و از طرفی اصلاح سبد غذایی جامعه و بهبود کیفیت نان سبب در دستور کار قرار گرفتن این کنگره شد.
مظلومی خاطرنشان کرد: در کشورهای توسعه پیدا کرده روی تولید غذاهای فراسودمند بر پایه غلات بسیار کار شده است و پیشبینیها از تجارت بزرگ این محصولات تا سال ۲۰۳۰ دارد.
وی عنوان کرد: پرداختن بهموضوع تولید غذاهای فراسودمند و تلاش برای غنیسازی برنج و سایر غلات نیز از دیگر اهداف برگزاری این کنگره عنوان کرد.
مظلومی اضافه کرد: یک تا دو درصد جمعیت ما مبتلا به بیماری سلیاک هستند و نمیتوانند پروتئین حاصل از غلات را هضم کنند، به همین دلیل سیاستگذاری برای حمایت از این بیماران بر پایه سایر غلات در این کنگره نیز در دستور کار قرار گرفت.
رئیس کنگره ملی نان کامل و فراوردههای غلات در خاتمه سخنانش اعلام کرد که دانشمندان، اساتید دانشگاه، سیاستگذاران و مجریان طرحهای نان و غلات در این کنگره دو روزه شرکت خواهند کرد.
سیاوش بابا جعفری، دبیر علمی این کنگره نیز خاطرنشان کرد: ۵۲۸ نفر تاکنون برای شرکت در این کنگره اعلام آمادگی کردهاند.
وی افزود: ۳۱۵ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است که پس از داوری مقرر شد که ۱۹۵ مقاله به صورت پوستر و ۵۴ مقاله بهصورت سخنرانی شفاهی ارائه شود.
بابا جعفری با اشاره به اجرای هشت پنل تخصصی در این کنگره عنوان کرد: برپایی چهار کارگاه تولید نان کامل و فراوردههای غلات، بستهبندیهای نوین حوزه نان و غلات، هوش مصنوعی در حوزههای مرتبط با نان کامل و سیلیاک نیز در حاشیه این کنگره پیشبینی شده است.