شناسهٔ خبر: 70348921 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

روزانه چقدر می توانیم چربی بخوریم؟

بر اساس علم تغذیه تمام مواد غذایی به جز آب دارای کالری هستند. بنابراین باید میزان دریافت کالری روزانه ما براساس نیازمان باشد اگر بیش از این نیاز باشد منجر به اضافه وزن و به دنبال آن چاقی می شود.

صاحب‌خبر -

چربی در گذشته واژه‌ای منفی در حوزهٔ تغذیه بود. سال‌ها قبل، پزشکان توصیه می‌کردند که برای پیشگیری از افزایش وزن یا مشکلاتی مثل بیماری قلبی و دیابت، چربی رژیم غذایی خود را محدود یا حذف کنید.

اما اکنون پزشکان می‌دانند که همهٔ ‌چربی‌ها بد نیستند. در واقع، برخی چربی‌ها حتی سطح کلسترول را پایین می‌آورند و بدن را سالم نگه می‌دارند. هرچه می‌خوریم و نمی‌خوریم، هدف باید این باشد که مصرف چربی‌های خوب را افزایش دهیم و مصرف چربی‌های بد را به حداقل برسانیم.

نقش و مزایای چربی در بدن

مهم‌ترین مسئله در مصرف چربی‌ها این است که در رژیم غذایی‌مان تعادل خوبی بین چربی‌ها و دیگر مواد مغذی ایجاد کنیم و سالم‌ترین نوع چربی‌ها را در مقادیر و میزان مناسب بخوریم.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت ما باید طبق گایدلاین های تغذیه دنیا روزانه 25 تا 30 درصد از انرژی روزانه خود را از گروه چربی و روغن ها تامین کنیم. بنابراین چربی باید هر روز از طریق رژیم غذایی روزانه دریافت شود تا بدن برای ساخت یک سری از هورمون ها و فعالیت های خود که به چربی و به خصوص اسید های چرب نیاز دارند با مشکل مواجهه نشود.

متاسفانه یک فرهنگ غلط در بین مردم ما رواج دارد که غذاهای پر چرب زیاد مصرف می کنند. فست فود، پلو و خورشت  با روغن زیاد، کره و خامه و سر شیر سرشار از چربی و اسید های چرب اشباع هستند که می تواند سلامت ما را به خطر بیندازد؛ بنابراین باید مصرف غذاهای پر چرب را  بسیار محدود کنیم.

باید توجه داشت هر گرم کربوهیدرات و پروتئین 4 کیلو کالری انرژی دارد اما هر گرم روغن 9 کیلو کالری انرژی دارد؛ یعنی چیزی حدود دو برابر دو گروه غذایی قبلی. بنابراین دریافت زیاد غذاهای چرب و استفاده بیش از حد روغن در پخت غذا که نتیجه نهایی آن یک غذای چرب است می تواند منجر به افزایش وزن شود و اگر همین روند الگوی غذایی غلط ادامه پیدا کند حاصل مصرف این غذاها چیزی جز بیماری ها ی مختلف نیست.

 پس از امروز تصمیم بگیریم میزان روغن غذای خود را کمتر کنیم.

فارس