به گزارش قدس آنلاین، آیین گشایش این رویداد صبح روز ۱۸ آذر ۱۴۰۳ با آیینی همراه بود که در آن شماری از مسئولان سازمانهای دولتی و ۱۳ سازمان مردمنهاد حضور داشتند و کودکان و نوجوانان نیز با شرکت در کارگاههای هنری و کشیدن نقاشی و ساخت درناهای کاغذی با همسالان مظلوم خود در غزه و لبنان ابراز همدردی کردند.
نمایشگاهی نیز از آثار کودکان و نوجوانان در نگارخانه کانون برپا شده که تا روز ۱۹ آذر ادامه مییابد.
هنر بهترین راه حمایت از کودکان غزه
بر اساس این گزارش در آیین گشایش این برنامه مونا رحمانی، دبیر اجرایی رویداد به چگونگی شکلگیری شبکه هماهنگی سازمانهای غیر دولتی بشر دوستانه اشاره کرد و عنوان کرد: این ۱۳ سازمان مردمنهاد دارای فعالیتهای درون مرزی و برون مرزی هستند و هر زمان و هر مکانی که بتوانند به افراد نیازمند کمک خواهند کرد. حدود سه ماه گذشته با تاکید براینکه میبایست به کودکان غزه و لبنان کمک کرد در کنار یکدیگر قرار گرفتیم و بهترین راه را هنر دیدیم و در کنار یکدیگر این رویداد هنری را تدارک دیدیم.
مدیرعامل موسسه بین المللی کنشگران توسعه فردا در رابطه با چرایی استفاده از نماد هندوانه بیان کرد: به دلیل آنکه در توئیتر محدودیتهایی وجود دارد و پس از انتشار توئیتهایی در رابطه با حمایت از لبنان همه آنها پاک میشود، مخاطبان این فضا از توئیتر استفاده کردند چراکه نمایانگر سه رنگ پرچم این کشور است و به همین دلیل دیگر امکان ایجاد محدودیت برای این توئیتها وجود ندارد.
سازمانهای غیردولتی در جهان، اشغالگران را رسوا کردند
در ادامه پیام کاظم غریبنژاد معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی قرائت شد که او در این پیام ضمن تاکید بر اهمیت موضوع این رویداد گفته است: بر خود لازم میدانم در ابتدا از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمانهای غیر دولتی بشردوستانه ایران برای برگزاری این رویداد مردمی و ارزشمند تشکر کنم؛ رویدادی که قرار است به بخشی از مهمترین درد امروز جامعه بشری که همانا کشتار بیرحمانه زنان و کودکان غزه و لبنان از سوی رژیم صهیونستی است، بپردازد.
او با بیان این که بر اساس آمار دفتر حقوق بشر سازمان ملل بیش از ۱۸ هزار کودک در غزه و لبنان شهید شدهاند که از میان آنها سن حدود ۹۰۰ نفر زیر یک سال بود افزود: این رخدادهای غیر انسانی امروزه وجدانهای بشریت را دردمند ساخته، در حالی در جهان امروز زنان و کودکان بیشترین حمایتها را در مفاد و کنوانسیونهای بینالمللی برخوردارند که به دلیل معیارها و استانداردهای دوگانه کشورهای گروه غرب درعمل هیچ واکنشی از سوی این گروهها برای توقف ماشین کشتار جمعی رژیم صهیونیستی صورت نگرفته است.
به باور این مسئول قضایی اگر تلاش و وجدان انسانی برخی از سازمانهای غیر دولتی امروز نبود خبری از رسوایی رژیم صهیونیستی هم نبود؛ زیرا وقتی بحث نقش سازمانهای غیر دولتی مطرح میشود باید گفت اینگونه سازمانها به دلیل ساختار داوطلبانه و عدم وابستگی به دولت، نقش مهمی در دفاع از منافع عمومی ایفا میکنند. از نگاه من این سازمانها امروز یکی از بزرگترین گروهها و سازمانهای بینالمللی هستند که در طراحی و تدوین سیاستهای کشورها در عرصه جهان و افکار عمومی دارای نقش اثر گذاری هستند و درواقع به بازیگران اصلی در عرصه بینالملل در هنجار سازی تبدیل شدهاند.
غریبنژاد بر این اعتقاد است که هرچه سازمانهای مردم نهاد کشورمان توانمندتر و اقدامهای آنان در عرصه بینالملل منسجمتر باشد نه تنها کشورهایی همانند آمریکا و رژیم صهیونیستی را در مجامع بینالمللی بهدلیل اقدامهای غیر انسانی خود پاسخگو خواهند کرد بلکه تصویر درستی از جمهوری اسلامی به جهان مخابره خواهد شد.
او در پایان برای تمامی اعضای این رویداد ملی در تحقق اهداف والای آن و رساندن صدای حمایت کودکان و نوجوانان ایرانی از کودکان غزه و لبنان آرزوی موفقیت کرد.
اقدامهای رژیم صهیونیستی جنایت جنگی است
در ادامه این آیین؛ غلامحسین درزی مدیرکل امور زیست محیطی و توسعه پایدار وزارت امور خارجه بیان کرد: امروز به عنوان یک وظیفه انسانی در این آیین شرکت کردم تا حداقل سهم خود را ایفا کنم. براین اعتقادم شاید این حضورها بتواند ذرهای از سهم انسانی ما را در قبال این جنایات ایفا کند.
وی افزود: در پی نسلکشی صورت گرفته در غزه و لبنان، هزاران نفر جان خود را از دست دادند که بیش از ۷۰ درصد آنان کودکان و زنان بودند. در حقیقت جرایم ارتکابی رژیم صهیونستی که در مقابل دیدگان جهانیان صورت گرفته است، تمامی عناصر نسلکشی جرایم جنگی و جنایات علیه بشریت را شامل میشود. شمار فراوان افراد بیگناه کشته و زخمی شده و همچنین شدت تخریب مناطق مسکونی، اراضی کشاورزی و منابع آبی ناشی از حملات پی در پی رژیم صهیونیستی به غزه، نمود مشهودی از توطئه از پیش برنامهریزی شده برای نابودی یک ملت از طریق اخراج اجباری آنان از فلسطین است. این حجم از توحش علاوه بر توهین بر بشریت، بیاعتنایی کامل به ارزشها، هنجارها و تمدنها و اصول بنیادین حقوق بینالملل بهویژه حقوق بینالملل بشر دوستانه است.
مدیرکل توسعه پایدار و محیط زیست وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: هیچ فردی نباید نسبت به جنایات فجیع و گسترده رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین - که شدت و دامنه آن بیسابقه است – بیتفاوت بماند؛ از نظر قانونی و اخلاقی همه ما وظیفه داریم فعالانه برای اجبار رژیم صهیونیستی به توقف کامل ادامه جنایات و حملات وحشیانه و پایبندی به تعهدات بینالمللی در زمینههای بشر دوستانه و تامین اجازه دسترسی به نهادهای بین المللی برای ارزیابی خسارتهای وارده بر حیات غزه تلاش کنیم و راهحلهای مناسب برای مقابله این تهدیدات جدی را ارائه دهیم.
وی ادامه داد: در این راستا ما همه وظیفه داریم همواره از ملت فلسطین بر مبنای حقوق بینالملل و حق تعیین سرنوشت قاطعانه دفاع کنیم. براین اساس لازم است متخصصان برای پیگرد حقوقی و بینالمللی جنایتکاران صهیونیست و حامیان شناخته شده آنان نسبت به جمعآوری شواهد و مستندسازی اقدام کنند.
او تصریح کرد: تشکیل نشستهای این چنینی با مشارکت سازمانهای مردم نهاد و همچنین نهاد بینالمللی ذیربط برای بررسی محکومیت رژیم صهیونیستی به همراه تهیه طرحهای فوری برای بازسازی خسارات و آسیبهای وارده از جمله فوریترین اقدامهایی است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد. بیتردید در این دوران با همه مسائل موجود و رخداده بر ملت مظلوم فلسطین، نقشآفرینی سازمانهای مردم نهاد ملی و بینالمللی و اقدامهای آنان در رابطه با توقف نسلکشی در تاریخ ثبت خواهد شد.
در پایان آئین افتتاحیه نیز مروارید برزگر، مدیر عامل موسسه اقدام برای کاهش آلام بشر به عنوان یکی از اعضاء شبکه هماهنگی سازمانهای غیردولتی بشر دوستانه، ۱۳ سازمان بشردوستانه که در این شبکه حضور دارند را معرفی نمود.
بازدید از آثار به نمایش گذاشته شده، پرفورمنس، ویدئو آرت، نامهنویسی، کاشت نهال زیتون، ساخت اوریگامی درنا توسط کودکان حاضر در نمایشگاه از دیگر برنامههای آئین رسمی گشایش رویداد هنری بینالمللی حمایت کودکان ایرانی از کودکان بیپناه غزه و لبنان تحت عنوان «ما تمام نمیشویم» بود.
این رویداد با همراهی و همکاری ۱۳ سازمان مردمنهاد، شبکه ملی سازمانهای غیردولتی بشردوستانه و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد و در آیین گشایش آن شماری از مسئولان، متخصصان، مدیران عامل سازمانهای مردم نهاد، مدیران شبکههای خیران، اصحاب رسانه و شخصیتهای بینالمللی حضور داشتند.