جوان آنلاین: اثری که هم اینک در معرفی آن سخن میرود، روایتی از خصال علمی و عملی شهید آیتالله سید عبدالحسین دستغیب، در قالب داستان است. این دفتر از سوی جهانگیر خسروشاهی به نگارش درآمده و انتشارات سوره مهر، به انتشار آن همت گماشته است. تارنمای ناشر در بازنمایی محتوای این کتاب، به نکات پی آمده اشارت برده است: «برای درک حقیقت، راهی بهتر از روبهرو شدن با آن نیست. حقیقت گاه به کلام درنمیآید، باید نشست کنارش، حتی در سلول تنگ یک زندان، تا همه آنچه روزی در زندگیات بزرگ میپنداشتی، در برابرت خرد و ناچیز شود. دوشنبهای که میآید، روایتی زیبا و تأثیرگذار از همین مجاورتهاست. مجاورت یک عضو سازمان کمونیستی با شهید آیتالله عبدالحسین دستغیب، در زندان ساواک. کمونیستی که پیش از این برای موافقت سازمانش با سفر او به آلمان شرقی یا روسیه، اوراقی را در مورد آیتالله دستغیب، جمع آوری و پروژهسازی کرده است. ساواک از او میخواهد که برای رهاییاش از زندان، هرچه در مورد این پرونده میداند در اختیار آنها قرار دهد، معاملهای پرسود به قیمت آزادی. او در همنشینی با این بزرگوار در زندان و در سفری دور و دراز با عالم درون، همه آنچه در آن پروندهها ذکر شده بود، با خود مرور میکند. شیوه روایتی که نویسنده را از تعریف قصهاش در یک محور خطی باز میدارد و قصه را در میان دو محور خود، یعنی زندگی آیتاللهدستغیب و قصه ترسها، تردیدها و تحولات درونی مرد کمونیست، به حرکت وا میدارد. داستان دوشنبهای که میآید، به جریان انقلاب اسلامی و آزادی زندانیها کشیده میشود. آقاشریف زندانی کمونیست که در آن روزهای زندان، چیزی جز پشیمانی نسبت به گذشتهاش در وجود خود نمیبیند، پس از آزادی، تصمیم میگیرد برای دیدار آیتالله به شیراز برود، اما به خاطر بیماری موفق نمیشود. در همین ایام با بمبگذاری منافقین در مسیر نماز جمعه آیتالله دستغیب به شهادت میرسد. در نهایت نیز او با حضور در مجالس ختم آن شهید، سازمان را متوجه تغییرات خود کرده و از سوی افراد سازمانش کشته میشود...».
در بخش دوم این معرفی، مروری اجمالی بر زندگینامه آیتالله دستغیب مغتنم مینماید: «آیتالله سید عبدالحسین دستغیب شیرازی، در ۱۸ آذر ۱۲۹۲ در شیراز متولد شد. درس را از مکتب خانه شروع کرد و با فراگیری قرآن و نصاب و خواندن چند کتاب منظوم و منثور فارسی، دوره مکتب را پشت سر گذاشت. پس از آن شروع به تحصیل علوم اسلامی نمود و درسهای ابتدایی حوزه علمیه را نزد پدر خواند. پس از فوت پدرش، تحصیلات را در مدرسه خان شیراز ادامه داد و نزد اساتیدی همچون: شیخ اسماعیل، ملا احمد دارابی و ملا علی اکبر ارسنجانی، دوره مقدماتی و سطح را به پایان رساند. در سال ۱۳۱۴ به نجف رفت و در طول هفت سال، به درجه اجتهاد نائل آمد. آیتالله محمدجواد انصاری همدانی، از اساتید اخلاق و عرفان وی بود که با شیخ حسنعلی نجابت شیرازی، در همدان به حضور او میرفتند. وی در طول عمر پربرکت خود، ریاست حوزه علمیه فارس، نمایندگی ولی فقیه در استان فارس، امام جمعه شیراز و نمایندگی استان فارس در مجلس خبرگان قانون اساسی را بر عهده داشت. آیتالله دستغیب در روز ۲۰ آذر سال ۱۳۶۰، زمانی که در حال حرکت به سمت محل برگزاری نماز جمعه بود، از سوی یکی از اعضای منافقین با بمب گذاری انتحاری ترور شد و به شهادت رسید...».
نگاهی به کتاب «دوشنبهای که میآید»
داستان زندگی مرد عرفان و جهاد
برای درک حقیقت، راهی بهتر از روبهرو شدن با آن نیست. حقیقت گاه به کلام درنمیآید، باید نشست کنارش، حتی در سلول تنگ یک زندان، تا همه آنچه روزی در زندگیات بزرگ میپنداشتی، در برابرت خرد و ناچیز شود. دوشنبهای که میآید، روایتی زیبا و تأثیرگذار از همین مجاورتهاست
صاحبخبر -
∎