این مطالعه جدید یکی از معدود پژوهشهایی است که بهطور ویژه شکلات تلخ و شکلات شیری را از نظر تاثیرات سلامتی مقایسه کرده است و همچنین جزو بزرگترین مطالعات در این زمینه به شمار میرود. محققان تاکید کردهاند که شکلات تلخ بهدلیل داشتن مقدار زیادی کاکائو، حاوی ترکیبات گیاهی مفیدی است که تاثیرات مثبتی بر سلامت دارد. در مقایسه با شکلات شیری، شکلات تلخ چندین برابر بیشتر فلاونوئید دارد که میتوانند در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نقش ایفا کنند.
مطالعات قبلی نشان دادهاند که فلاونوئیدها میتوانند با بهبود واکنش بدن به انسولین، تسهیل تجزیه قند و همچنین محافظت از سلولهای بتا (که مسئول تولید و آزادسازی انسولین از لوزالمعده هستند)، در کاهش خطر دیابت نوع ۲ موثر باشند.
بنابراین، با توجه به این تحقیقات، مصرف معتدل شکلات تلخ میتواند به عنوان یک عامل کمککننده برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در نظر گرفته شود. البته باید توجه داشت که مصرف بیش از حد شکلات، حتی شکلات تلخ، میتواند اثرات منفی بر سلامت داشته باشد و باید همیشه به اندازه و بهطور متعادل مصرف شود.