علی کرمعلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: متخصصان حوزه مهندسی ژنتیک از تحولات جدیدی خبر میدهند که میتواند آینده بهداشت و کشاورزی را متحول کند، این فناوری پیشرفته با استفاده از تکنیکهای ویرایش ژن، به ترمیم سلولهای آسیبدیده و بازگرداندن عملکرد طبیعی آنها کمک میکند.
وی افزود: تکنیکهای ویرایش ژن میتوانند در تولید گیاهان مقاوم به خشکی و آفات مؤثر باشند و به افزایش تولید و کیفیت محصولات کشاورزی کمک کنند، با تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آبی، ایجاد گیاهان مقاوم به شرایط سخت میتواند امنیت غذایی را تضمین کند.
کارشناس ژنتیک گفت: برخی از منتقدان معتقدند که استفاده از این تکنیکها در محصولات غذایی ممکن است، عوارض ناخواستهای به همراه داشته باشد که سلامت انسان و محیط زیست را تحت تأثیر قرار دهد.
کرمعلی بیان کرد: ضرورت وضع قوانین سختگیرانه برای نظارت بر کاربردهای مهندسی ژنتیک احساس میشود تا از تأثیرات منفی احتمالی جلوگیری شود، نشستهای علمی و همکاری بینالمللی میتواند زمینهساز استفاده بهینه از این فناوری باشد.