شناسهٔ خبر: 70076574 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل دفتر خاک وزارت جهادکشاورزی:

۷۸ درصد فرونشست‌ها عامل انسانی دارند

گرگان - ایرنا - مدیرکل دفتر خاک وزارت جهادکشاورزی با اشاره به این که فرونشست زمین در کشور به یک معضل تبدیل شده گفت: ۷۸ درصد فرونشست‌ها عامل انسانی دارد که مدیریت پیشگیری و کنترل این پدیده، نیازمند اجرای آمایش سرزمین است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، ناصر دواتگر روز سه‌شنبه در همایش بزرگداشت روزجهانی خاک در دانشگاه گلستان، اظهار کرد: خاک بر روی تمدن و فرهنگ تاثیرگذار است و بسیاری از فرهنگ‌ها با فرسودگی خاک از میان رفتند.

وی با اشاره به خدمات گسترده‌ خاک به جوامع و بشر گفت: یکی از مهم و تاثیر در حوزه کشاورزی و تامین امنیت غذایی است که باید بیش از این در حفاظت آن تلاش شود.

۷۸ درصد فرونشست‌ها عامل انسانی دارند

رییس جهادکشاورزی گلستان هم با اشاره به این که اقدام زیادی در بخش کشاورزی حفاظتی در استان انجام شده است، گفت: تلاش می‌کنیم این فعالیت ها را از لحاظ کیفی و کمی گسترش دهیم.

محمد برزعلی افزود: میانگین فرسایش خاک دنیا ۲.۴ تُن در هکتار و در ایران ۱۶.۵ تُن در هکتار است که برای حفظ خاک در کشور باید بیش ازگذشته تلاش کنیم.

۷۸ درصد فرونشست‌ها عامل انسانی دارند

پژوهشگر بین المللی کشاورزی حفاظتی هم با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در حفظ خاک، گفت: در این بخش باید بیش از گذشته برنامه‌ریزی شود.

محمداسماعیل اسدی افزود: برگزاری گرامیداشت همایش روز جهانی خاک با موضوع مراقبت از خاک با کشاورزی حفاظتی از جمله فرصت‌هایی است که تصمیم‌گیران را برای سرمایه‌گذاری در این حوزه حساس می‌کند.

وی با اشاره به پیشرفت‌های کشاورزی حفاظتی در ایران، گفت: با افزایش نگرانی علمی در مورد محدودیت کشاورزی سنتی مبتنی بر خاک‌ورزی که موجب فرسایش خاک و از دست دادن این منبع تجدیدناپذیر می‌شود، ضرورت پذیرش تکنیک‌های کشاورزی نوین با نگاه پایداری بیش از پیش احساس می‌شود.

استان گلستان به عنوان یکی از استان‌های حادثه‌خیز از خطر فرونشست زمین در امان نیست و این پدیده تا جایی پیش‌روی کرده که مسوولان و کارشناسان از آن به عنوان یک فاجعه یاد می‌کنند.

حفر بی‌رویه چاه‌های کشاورزی و استفاده نادرست از درست منابع آبی در مصارف کشاورزی بر فرونشست زمین در استان گلستان تاثیر زیادی گذاشته که ایجاد نگرش جدید به الگوی کشت منطقه و اصلاح روش‌های مدیریت منابع آب یکی از راهکارهای درازمدت کاهش افت سطح آب زیرزمینی به شمار می‌رود.

اقتصاد اصلی استان گلستان برپایه کشاورزی استوار بوده و سالانه به دور از خشکسالی حدود پنج میلیون تُن محصولات کشاورزی از این خطه تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.