شناسهٔ خبر: 70077060 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

کاربرد الیاف شیشه ای پلیمری در صنایع مختلف چیست؟

صاحب‌خبر -
الیاف شیشه ای که به عنوان فایبر گلاس نیز شناخته می‌شوند، جزو مهم‌ترین و ارزشمندترین فرآورده‌ های پلیمری هستند که در صنایع گوناگون، به خصوص در صنعت کامپوزیت‌های پلیمری جایگاهی ویژه دارند. این الیاف، از ترکیب اصلی سیلیس (دی‌اکسید سیلیکون) با سایر مواد معدنی که عموما شامل: آهک، سدیم کربنات، آلومینا و دیگر اکسیدها هستند ساخته می‌شوند. این مواد طی فرآیندهای مهندسی شده در دماهای بسیار بالا ذوب می‌شوند و به شکل شیشه مذاب درمی‌آیند سپس این شیشه مذاب از طریق روزنه‌های مخصوصی به الیاف نازک تبدیل می‌شود. فرآیند تولید الیاف شیشه شامل مراحل آماده‌سازی مواد، ذوب در کوره و تشکیل الیاف است. این تارهای بسیار نازک شیشه‌ ای قطر ثابتی بین ۵ تا ۲۵ میکرون با طول نامحدود دارند. برای خرید الیاف شیشه ای با قیمت رقابتی و کیفیت درجه یک تنها کافی است به وبسایت شرکت بازرگانی پرسال به آدرس persolco.com مراجعه نمایید.

مهم‌ترین ویژگی‌های الیاف شیشه ای پلیمری

الیاف شیشه ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند که کارکرد آن‌ها را در صنایع گوناگون، از دیگر نمونه‌های مشابه متمایز می‌کند. موارد زیر جزو مهم‌ترین خواص این الیاف شناخته هستند:
  • استحکام کششی بالا: الیاف شیشه به دلیل ساختار خاص خود، دارای مقاومت کششی بسیار بالایی هستند که آن‌ها را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای تقویت کامپوزیت‌ها در صنعت پلیمر تبدیل کرده‌است.

    وزن کم: این الیاف به دلیل سبک بودن، در صنایع مختلف مانند خودروسازی و هوافضا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    مقاومت در برابر حرارت و مواد شیمیایی: الیاف شیشه در برابر حرارت بالا (تا حدود هزار درجه سانتی گراد) و محیط‌های خورنده بسیار مقاوم هستند که این ویژگی خرید الیاف شیشه ای را برای استفاده در شرایط سخت مناسب می‌سازد.

    عایق الکتریکی: این الیاف خاصیت عایق الکتریکی مطلوبی دارند، به همین علت در صنایع الکتریکی و الکترونیکی به کار می‌روند‌.

    پایداری ابعادی: الیاف شیشه ای در برابر عوامل محیطی، تنش‌های حرارتی و رطوبتی ماهیت و ثبات ابعادی خود را حفظ می‌کنند.

    مقاوم در برابر پوسیدگی: الیاف شیشه ای در برابر نفوذ رطوبت و آفات بسیار مقاوم هستند و دچار پوسیدگی نمی‌شوند.
 

انواع الیاف شیشه ای پلیمری

الیاف شیشه به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند:
  • متداول‌ترین نوع الیاف شیشه‌ای با کاربردهای عمومی است که به دلیل استحکام کششی بالا و عایق قوی الکتریسیته، حدود ۹۰ درصد بازار فروش و خرید الیاف شیشه ای پلیمری را به خود اختصاص داده‌است. این کلاس از الیاف شیشه دارای درصد قلیایی بسیار کمی است.

    : این نوع الیاف شیشه ای دارای استحکام و مدول الاستیسیته بالایی است، به همین علت از آن در صنعت هوافضا استفاده می‌کنند. شما می‌توانید این محصول ارزشمند را با کیفیت ممتاز و تضمین اصالت کالا از شرکت بازرگانی پرسال، به عنوان واردکننده برتر انواع فرآورده‌های پلیمری در ایران اعم از: پلی آمید ۶، پلی کربنات، پودر آنتی اکسیدان و ... در ایران بخرید. این هلدینگ معتبر به ارائه محصولات اورجینال با قیمت بندر متعهد است.

    : الیاف شیشه‌ای سی‌ گلاس، بهترین انتخاب برای محیط‌های خورنده هستند، به همین دلیل عمدتا برای مصارفی چون مقاوم‌سازی بتن استفاده می‌شوند.
    : الیاف شیشه‌ای سری A درصد قلیایی بالایی دارند و امروزه کمتر در صنعت، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربردهای صنعتی الیاف شیشه ای پلیمری

الیاف شیشه ای به دلیل ویژگی‌های خاص و قیمت مناسب، در صنایع مختلف به طور گسترده‌ای استفاده می‌شوند. قیمت الیاف شیشه ای پلیمری به عوامل متعددی مانند: نوع، ابعاد و کاربرد آن‌ها بستگی دارد اما به‌طورکلی این الیاف نسبت به سایر مواد تقویت‌کننده مانند الیاف کربن قیمت کمتری دارند. موارد زیر جزو رایج‌ترین کاربردهای الیاف شیشه ای در صنعت است:
  • صنعت ساختمان‌سازی: تقویت بتن یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از الیاف شیشه در صنعت ساخت‌وساز است. از این الیاف به عنوان تقویت‌کننده در بتن و سیمان استفاده می‌کنند تا مقاومت کششی و سطحی مصالح ساختمانی را افزایش دهند، همچنین از الیاف شیشه به عنوان عایق حرارتی، رطوبتی و صوتی نیز در ساختمان‌ها استفاده می‌‌کنند.

    صنعت خودروسازی: الیاف شیشه ای پلیمری در ساخت قطعات داخلی و بدنه خودرو نیز نقش دارند. از این الیاف برای تولید بدنه خودروها، کمربندهای ایمنی، سرسیلندرها، دیسک‌های کلاچ و لنت‌های ترمز استفاده می‌شود.

    صنعت هوافضا: استحکام، مقاومت بالا و وزن سبک باعث شده تا الیاف شیشه ای در ساخت قطعات هواپیما، تجهیزات نظامی و غیرنظامی نیز به کار گرفته می‌شوند.

    صنایع دریایی: دوام و پایداری بالای بسیاری از بدنه قایق‌ها به خصوص بدنه قایق‌های تندرو و مسابقه‌ای نیز مدیون الیاف شیشه ای پلیمری است.

    صنایع الکتریکی: الیاف شیشه ای با خواص دی الکتریک بالا در تولید کابل‌های نوری و لوازم برقی استفاده می‌شوند.

    صنایع شیمیایی: مقاومت بالای الیاف شیشه در برابر خوردگی باعث شده تا از این محصول پلیمری به عنوان مقاوم‌کننده در محیط‌های خورنده و اسیدی استفاده کنند.

    صنعت تجهیزات ورزشی و پزشکی: الیاف شیشه گزینه اول در تولید بعضی وسایل ورزشی و اعضای مصنوعی بدن هستند.

    توری‌های مقاوم در برابر لغزش: توری‌های بافته شده از الیاف شیشه برای مقاومت در برابر لغزش در کارخانه‌های فرآوری مواد غذایی استفاده می‌شود.