به گزارش خبرنگار ایکنا، سیدمحمد حسینی، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه تهران در پیشنشست دوازدهمین نشست قرآن، عترت و سلامت که امروز به همت گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی در این فرهنگستان برگزار شد، طی سخنانی با تشکر از جامعه پزشکی که در حادثه انفجار پیجرها در لبنان برای اعزام به این کشور و کمک به مجروحان اعلام آمادگی کردند، گفت: البته با توجه به کمبود امکانات مجروحان لبنانی به ایران منتقل و درمان شدند.
وی به توافق آتشبس در لبنان نیز اشاره کرد و گفت: شور و شوقی در لبنان برقرار است و آوارهها در حال بازگشت به خانههای خود هستند. در طول تاریخ داریم که وقتی یکی از سران کفار کشته میشد آنها شکست میخوردند و عقب مینشستند مثل زمانی که حضرت علی(ع) عمربنعبدود را کشت و سپاه کفار عقبنشینی کرد اما ببینید در لبنان سید حسن نصرالله و تعدادی از فرماندهان حزبالله شهید شدند اما مقاومت از هم نپاشید و همچنان ایستادگی کرده است و این از ویژگیهای سپاه حق است.
حسینی با اشاره به اینکه دفتر سلامت روان و اجتماعی در وزارت بهداشت اقدامات خوبی براساس علم روز و مبانی قرآن و عترت با تکیه بر نگاه بومی انجام داده و ۲۰ کتاب آماده کردهاند که ۱۰ کتاب برای عموم و ۱۰ کتاب برای آموزش به روانشناسان است، گفت: اکنون با تغییر دولت وقفهای در فعالیت این گروه ایجاد شده است. یکی از اقدامات فرهنگستان همین است که کارهای بینرشتهای خوب را حمایت کند و امیدواریم این کار خوب محدود به دولتها و اشخاص نباشد و مورد حمایت قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته برخی نسبت به تأثیر مسائل روح و روان بر جسم تردید میکردند، اما اکنون همه به این باور رسیدهاند، گفت: اینکه پیامبر اسلام(ص) مکارم اخلاق را مطرح و بر اهمیت آن تأکید فرمودند به این دلیل است که کینه، حسد، بغض و ... نه تنها بر سلامت روح که بر سلامت جسم نیز تأثیر دارد.
وی با بیان اینکه تربیت در اسلام تدریجی است، گفت: در روایات آمده است که در سه سالگی به کودک لا الله الا الله، در چهار سالگی محمد رسول الله، در پنج سالگی روبه قبله نشستن، در شش سالگی وضو گرفتن و بعد در ادامه نماز و ... را آموزش دهید. حضرت علی(ع) میفرمایند: غم و اندوه، تعادل جسم را برهم میزند و بدن آدمی را ویران میکند و در جای دیگری میفرمایند: اندوه ، نيمى از پيرى است.
حسینی به مسئله خودکشی حتی در میان جامعه پزشکی نیز اشاره کرد و گفت: اگر آدمها را طوری تربیت کنیم که در مشکلات از نظر روحی قوی باشند خودکشی کمتر میشود. اگر کودک درست تربیت شود و از همان کودکی با مشکلات مواجه و نحوه حل و یا کنار آمدن با مشکلات را بیاموزد و تمرین کند، دیگر در بزرگسالی در مواجهه با مشکلات از پا درنمیآید. خانوادهها نباید بچهها را گلخانهای پرورش دهند تا بتوانند در بزرگسالی در مقابل مشکلات مقاومت کنند.
وی افزود: افرادی که خودخواه هستند یا در دوران کودکی تحقیر شدهاند در بزرگسالی دچار مشکل میشوند. ممکن است تحقیر در اثر مشکل و نقص جسمانی در کودکی رخ دهد اما ورزشکاران جانباز و معلول را نگاه کنید، علیرغم مشکلات جسمانی به دلیل قدرت روانی در زندگیشان موفق هستند و افتخار کسب میکنند یعنی اگر کودک مشکل و نقص جسمی داشت با تربیت درست میتوانیم او را کودکی موفق تربیت کنیم. یعنی اگر روحیه بچهای که معلولیت دارد را تقویت کنیم بسیاری از مشکلات کودک کاسته میشود.
وزیر اسبق ارشاد تصریح کرد: اگر کودک کمرو یا گستاخ باشد، یعنی مشکل تربیتی دارد. این کودک در بزرگسالی نیز دچار مشکل رفتاری خواهدشد. افراد کینهتوز در بزرگسالی دچار مشکلات زیادی میشوند. اکنون نیز به خصوص بحث انزوا به عنوان یک خطر مطرح است. قبلا خانوادهها دارای چندین فرزند بودند، اما اکنون تک فرزندی و دو فرزندی و استفاده بیرویه از فضای مجازی باعث میشود بچهها حتی نتوانند نحوه برقراری ارتباط را یاد بگیرند.
وی با اشاره به حدیثی که در آن مطرح شده از آرزوهای دور و دراز و دست نیافتنی پرهیز کنید و بر کاری که در آن توان ندارید طمع نکنید، افزود: خانوادهها باید آموزش ببینند؛ مثلا برخی از خانوادهها از اینکه فرزندشان پرجنب و جوش است گلایه دارند در حالی که در حدیثی از امام باقر(ع) آمده است که بچه پرجنب و جوش خوب است و در بزرگسالی به فردی حلیم تبدیل میشود.
انتهای پیام