به گزارش مفدا مشهد، سلسله جلسات کتابخوانی همتایاران سلامت روان برگزار شد در این جلسه ضمن خوانش بخش های کوچکی از کتاب به بحث پیرامون مضامین آن همچون شر و ضرورت وجودی آن، نگاه های متفاوت به آن و نحوه ی واکنش به شر با توجه به فلسفه ی متفاوت افراد پرداخته شد.
داستان این کتاب بینظیر دربارهی شهری ساحلی به نام اوران در الجزایر است؛ شهری عادی با مردمانی عادی که به طور ناگهانی و بدون دلیل مشخصی، درگیر شیوع بیماری کشندهی طاعون میشود. واکنش مردم و مقامات دولتی نسبت به گسترش این بیماری، بیشترین قسمتهای این کتاب را به خود اختصاص داده است.کامو در کتاب طاعون اتفاقات شهری را به تصویر میکشد که بعد از شیوع یک بیماری وحشتناک، تمام راههای ارتباطی با آن قطع میشود. او در این رمان به بررسی حالات و روحیات افراد در زمانهای مختلف این دوره پرداخته است.قهرمان اصلی داستان پزشکی به نام ریو است. در شرایطی که وحشت و به دنبال آن نادیده گرفتن اصول اخلاقی فراگیر شده، سایهی مرگ بر شهر افتاده و هر کس تنها در پی نجات جان خودش است، دکتر ریو میخواهد مطابق اصول اخلاقی خویش به زندگی ادامه دهد و انسانیتش را تنها برای حفظ بقا از دست ندهد. او در بیمارستانها و مناطق قرنطینه شده به مداوای بیماران میپردازد، بدون آنکه ترس از دست دادن جان خود را داشته باشد و تا جای ممکن در جهت کاستن از رنج دیگران میکوشد.
موقعیت داستانیای که کامو در این رمان آفریده، به او این امکان را داده که به تأمل در موضوعات گوناگونی از قبیل ماهیت انسانی، وجود شر، بیعدالتی و تبعیض ساختاری در جوامع، رابطهی اخلاق فردی و وظیفهی اجتماعی و... بپردازد. کتاب طاعون، رمانی فلسفی به قلم نویسندهای ممتاز است که به بهترین شکل توانسته خلاقیت و استعداد ادبی خود را با نگاه انساندوستانه و دغدغهمندش پیوند بزند. از این منظر، این کتاب نمونهای درخشان از آمیختن فلسفه و ادبیات است.