شناسهٔ خبر: 69898732 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پیش بینی واکسیناسیون رایگان ۹۵۰ هزار راس دام عشایری در لرستان

خرم آباد - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: نخستین مرحله واکسیناسیون رایگان تب برفکی و تب مالت دام های عشایری استان در سال جاری آغاز شده است و پیش بینی می شود ۹۵۰ هزار راس دام مایه کوبی شود.

صاحب‌خبر -

مصطفی زبردست روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: نخستین مرحله از خدمات رسانی بین دام های عشایری مستقر در مناطق قشلاق اطراف شهرستان های رومشکان، پلدختر و استان های ایلام و خوزستان در قالب رزمایش بزرگ جهاد دامپزشکی با واکسیناسیون رایگان تب برفکی و تب مالت شروع شده است.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه هر ساله اداره کل دامپزشکی خدمات رسانی دام های عشایری شامل واکسیناسیون تب برفکی، تب مالت، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله گوسفندی و بزی را در مناطق قشلاقی برای جمعیت دام عشایری انجام می دهد در این مرحله ۹۵۰ هزار راس دام علیه بیماری تب برفکی و تب مالت واکسینه خواهد شد.

وی ادامه داد: در اجرای این طرح رایگان، ۳۰ تیم واکسیناتور و پنج تیم بیماری یابی و آموزش فعالیت خواهند داشت.

زبردست با اشاره به اینکه ۱۵ هزار خانوار عشایری در این استان حضور دارند افزود: با توجه به نقش تولید کننده و مولد عشایر استان این اداره کل تا پایان سال خدمات گسترده ای به صورت رایگان در مناطق عشایری انجام خواهد داد و از تمام دامداران درخواست می شود همکاری لازم را با تیم های اعزامی دامپزشکی جهت واکسیناسیون دام ها داشته باشند.

مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون با بهره‌گیری از توان‌ بخش‌های دولتی، غیردولتی و خرید خدمت و استفاده از ۴۳ تیم در قالب ۱۰۶ نیروی واکسیناتور، سه میلیون و ۶۱۰ هزار و ۳۲۶ هزار راس دام سبک در سراسر استان به‌صورت رایگان علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک واکسینه شده است.

زبردست با بیان اینکه طاعون نشخوارکنندگان کوچک از جمله بیماری‌های ویروسی و به‌ شدت کشنده دام سبک است، تصریح کرد: در همین راستا اداره کل دامپزشکی لرستان با انجام عملیات ایمن‌سازی دام‌های حساس و رعایت موازین بهداشتی توسط دامداران، برای چهارمین سال پیاپی، کنترل این بیماری در استان را در اولویت کاری خود قرار داده است.

وی واکسیناسیون را مهمترین راه پیشگیری از طاعون دانست و گفت: در صورت بروز مواردی از بیماری، خطر اشاعه آن در حیات‌وحش و جمعیت نشخوارکنندگان وحشی نیز وجود دارد که مقدمات اقدامات کنترل بیماری در حیات‌ وحش نیز فراهم شده است.