به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، یک متخصص سلامت ادعا کرده است تنها در عرض ۲۴ ساعت متوجه تأثیرات مثبت مصرف دانه چیا خواهید شد و فواید سلامتی بیشتری در طی دو هفته آینده رخ خواهد داد.
در روز سوم، محتوای فیبر بالا و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در دانههای چیا میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را تا حد زیادی کاهش دهد. پس از یک هفته، به دلیل ارتقاء متابولیسم چربی سالم توسط دانه چیا، شاهد کاهش چربی شکم خواهید بود. با گذشت دو هفته از مصرف به لطف آبرسانی و آنتی اکسیدانهای موجود در دانههای چیا، پوست درخشان و جوان به نظر خواهد رسید.
در پاسخ به ادعای این متخصص در فضای مجازی کاربران زیادی تجربه خود از مصرف دانه چیا را به اشتراک گذاشتند و پیشنهاد دادند برای طمع بهتر بجای آب، با ماست یا برنج مصرف شود. مصرف روزانه تنها ۲۸ گرم، یعنی حدود ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری دانه چیا توصیه میشود. تحقیقات محدود بر حیوانات و انسانها نشان داده است که مصرف روزانه دانه چیا میتواند منجر به کاهش وزن و محتوای مواد معدنی استخوانها میشود؛ بنابراین مصرف بیش از حد آن میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد.
اگر پیش از این هیچوقت دانیه چیا مصرف نکردهاید بهتر است با مقدار کمی در طول روز شروع کنید و مطمئن شوید آب زیادی مینوشید. دانه چیا نه تنها سرشار از مواد معدنی، چربی امگا ۳، آنتی اکسیدانها و فیبر است، بلکه به راحتی آماده میشود. با این حال هنوز به تحقیقات بیشتری درباره اثرات این دانه نیاز است. این دانهها مکمل خوبی برای اسموتیها، بلغور جو دوسر، ماست و محصولات پخته شده هستند.
تا امروز تأیید شده است دانههای چیا منبع انرژی طولانی مدت شگفت انگیزی هستند. مصرف این دانه به بدن کمک میکند تا در طول روز عملکرد بهتری داشته باشد و کالری بیشتری بسوزاند. چیا همانطور که اشاره شد یک منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، شبیه به دانه کتان، است. برای بهره بردن از اسیدهای چرب امگا ۳ دانه چیا بهتر است دانههای خاکستری تیره را انتخاب کنید.
در حالی که برخی از کاربران در مورد فواید پوستی دانههای چیا تردید دارند، نظرات دیگران فواید آن را تا حد زیادی تأیید میکند. عصاره دانه چیا همچنین دارای سطح بالایی از ویتامین اف است. یک مطالعه دیگر نشان داده است دانه چیا عملکرد پوست و آبرسانی بدن را تقویت میکند و از طریق مبارزه با برخی آنزیمهای بدن مربوط به پیری به سلامت کلی پوست کمک میکند. اگرچه غیرمعمول است، اما برخی افراد پس از مصرف دانیه چیا دچار واکنشهای آلرژیک شدند. علائم این واکنش آلرژیک شامل استفراغ، اسهال، و خارش زبان یا لب است. آلرژیهای شدید به دانه چیا میتواند منجر به آنافیلاکسی شود. آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید است که در صورت عدم درمان سریع میتواند منجر به مرگ شود.
∎