همواره یک دوئل صبحگاهی میان قهوه در مقابل چای وجود داشته است و گروهی، قهوه را برای یک بیداری پرانرژی ترجیح میدهند و عده دیگر چای را به عنوان یک نوشیدنی ملایمتر انتخاب میکنند.
به گزارش ایسنا، متخصصان با تجزیه و تحلیل فواید و مضرات قهوه و چای در مورد مزایای این دو نوشیدنی صبحگاهی به مطالعه پرداختهاند.
تنها در تعداد محدودی از کشورهای دنیا و در راس آنها فرانسه مصرف قهوه بیشتر از مصرف چای است. خوشبختانه هر دو نوشیدنی برای سلامتی ضرری ندارند چراکه مطالعات متعدد نشان دادهاند هر دوی این نوشیدنیها در صورت مصرف بهاندازه میتوانند از بیماریهای قلبی عروقی و برخی سرطانها به ویژه سرطانهای گوارشی به لطف مواد فعال خود مانند کافئین و پلی فنولهای آنتی اکسیدانی جلوگیری کنند. با این حال هر کدام از این نوشیدنیها مزایای خاص خود را دارد که کفه ترازو را بسته به نیاز فرد به نفع خود سنگین میکند.
فواید خوردن قهوه اما نه به مقدار زیاد!
قهوه از شهرت بدی برخوردار است زیرا میتواند شما را عصبانی کند، اضطراب را افزایش دهد و یا باعث لرزش شود، اما این موارد فقط در صورت مصرف بیش از حد آن (پنج تا شش فنجان در روز) اتفاق میافتد و نوشیدن آن در مقادیر متوسط مفید است. به عنوان مثال، اثر انقباضی آن روی عروق به پیشگیری از میگرن کمک میکند.
قهوه حافظه را بهبود میبخشد
به گزارش یورونیوز، مطالعات اپیدمیولوژیک و تجربی متعددی فواید این نوشیدنی را روی بیماریهای آلزایمر و پارکینسون نشان میدهد. در سال ۲۰۲۱، یک مطالعه تأثیر کافئین را بر عملکردهای شناختی بیمارانی که از اشکال اولیه یا متوسط این بیماریهای عصبی رنج میبرند، ارزیابی کرد.
با این حال قهوه یک دارو نیست.اگرچه تمرکز را بهبود می بخشد اما برای زنان باردار و جوانان در حال رشد توصیه نمی شود زیرا چرخه اولیه خواب را مختل می کند.
چای بنوشید به خصوص از نوع سبزش!
چای به لطف آسیاییها که مصرف کنندگان بزرگ آن هستند از اقبال خوبی برخوردار است و توانست یک انقلاب کوچک نیز در فرانسه ایجاد کند، امری که روز به روز بر نوشیدن چای سبز در فرانسه افزود.
اثر چای بر استرس
پیشتر در سال ۲۰۰۷، متخصصان ژاپنی نشان دادند که اثر کاهنده چای بر استرس ناشی از «تیانین» است. همچنین به دلیل این ترکیب است که چای مانند قهوه باعث افزایش سریع انرژی و هوشیاری نمی شود، چرا که تیانین موجود در چای اثر آرامش بخشی بر مغز دارد.
نقش مفید فلورایدِ موجود در چای
از جنبه نوشیدن هم چای می تواند مفید باشد چون سرشار از فلوراید است و به مبارزه با پوسیدگی دندان کمک میکند. اما باید مراقب اثر رنگی آن بود زیرا فلوراید بیش از حد باعث ایجاد لکههای زرد یا قهوهای روی دندانها می شود. هر چه برگهای چای بیشتر بر روی گیاه آن باقی بمانند، فلوراید بیشتری در آنجا انباشته میشود. بنابراین ترجیح داده می شود که چای سیاه را خیلی ارزان خریداری نکنید، زیرا اغلب از چایهای قدیمی تهیه میشوند.
چای بهتر است یا قهوه؟
همواره یک دوئل صبحگاهی میان قهوه در مقابل چای وجود داشته است و گروهی، قهوه را برای یک بیداری پرانرژی ترجیح میدهند و عده دیگر چای را به عنوان یک نوشیدنی ملایمتر انتخاب میکنند.
صاحبخبر -
∎
نظر شما