به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ دکتر مریم پورآدینه گفت: بیماری تب خونریزی دهنده (کریمه کنگو) از بیماریهای کشنده و خطرناکی است که میتواند از طریق ترشحات، بافتها، مایعات بدنی و خون حیوان آلوده انتقال پیدا میکند.
وی افرادی که از طریق گزش کنه در معرض ابتلا به بیماری هستند، در یک تا سه روز و افرادی که در معرض خون و ترشحات آلوده هستند در مدت هفت روز علائم بیماری تب خونریزی دهنده را نشان میدهند.
پورآدینه با تاکید بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی در هنگام ذبح دام، افزود: به شهروندان توصیه میشود، دام را از مراکز تهیه و توزیع دامهای دارای مجوز اداره دامپزشکی خراسان شمالی خریداری و نسبت به سلامت دام اطمینان حاصل کنند.
وی ادامه داد: همچنین از خرید دامی که دارای علائمی مانند ترشحات از بینی و چشم، قرمزی چشم و لنگ زدن است، اجتناب کنند.
پورآدینه با تاکید بر اینکه ذبح دام در کشتارگاههای دارای مجوز انجام شود، گفت: اگر شهروندی ذبح دام را در منزل انجام میدهند باید پس از این اقدام محل ذبح به شکل دقیق شستشو و ضدعفونی شود.
پورآدینه گفت: گوشت حاصل از ذبح حیوان را باید تا ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا خطر احتمال ابتلا به بیماری کاهش پیدا کند.
علوم پزشکی خراسانشمالی
مردم توصیههای بهداشتی کشتار دام را جدی بگیرند
معاون مرکز بهداشت بجنورد به شهروندان توصیه کرد: برای پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده (کریمه کنگو) شیوه نامههای بهداشتی ذبح دام را رعایت کنند.
صاحبخبر -
∎
نظر شما