شناسهٔ خبر: 67219695 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

احتمال انتقال بیماری های دامی با ذبح غیر بهداشتی زیاد است

همدان- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بر ذبح بهداشتی دام ها تاکید کرد و گفت: ذبح غیر بهداشتی دام ها می تواند خطر انتقال بیماری های دامی را افزایش دهد.

صاحب‌خبر -

دکتر فاطمه ترکمان اسدی روز یکشنبه با تاکید بر لزوم ذبح بهداشتی دام ها و ضرورت کاهش تماس غیرضروری با دام افزود: کشتارهای دام تا حد ممکن زیر نظر دامپزشکی انجام شود و افراد با داشتن هرگونه علایم به پزشک مراجعه کنند.

وی افزود: با ذبح غیر بهداشتی خطر انتقال بیماری تب مالت، تب کریمه کنگو و سایر بیماری های انگلی افزایش پیدا می کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه همدان یکی از استان های پر شیوع بیماری تب مالت در کشور است گفت: یکی از راه های انتقال این بیماری ذبح غیر بهداشتی دام آلوده است و تماس با خون، ترشحات، امعا و احشا این دام ها هم می تواند ناقل این بیماری باشد.

ترکمان اسدی انتقال ویروس تب کریمه کنگو و سایر بیماری های انگلی را از دیگر عواقب ذبح غیر بهداشتی دانست و بیان کرد: عامل و مخزن بیماری تب گریمه کنگو کنه است و کنه باعث انتقال این بیماری شده و انسان می‌تواند در مسیر انتقال بیماری قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: مردم باید دام زنده را از میادین عرضه مجاز و زیر نظر شبکه دامپزشکی بخرند همچنین افرادی که دام ذبح می کنند از وسایل حفاظت فردی مثل عینک، ماسک، دستکش و چکمه استفاده کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه توصیه به نخریدن گوشت و جگر خارج از نظارت شبکه دامپزشکی کرد و افزود: گوشت دام ذبح‌شده باید حداقل ۲۴ ساعت در یخچال و در دمای چهار درجه سانتیگراد نگهداری سپس قطعه قطعه و مصرف شود، جگر و سایر امعا و احشای دام نیز باید پس از ۴۸ ساعت نگهداری در یخچال در دمای چهار درجه سانتیگراد مصرف شود.

ترکمان اسدی تاکید کرد: خوردن گوشت و جگر به صورت خام یا نیم پز باید پرهیز کرد و مواد پروتئینی مانند گوشت و جگر باید به صورت به طور کامل پخته مصرف شوند.

نظر شما