شناسهٔ خبر: 67073953 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

مردی که با رسیدساز جعلی کلاهبرداری می کرد به دام افتاد

رئیس پلیس آگاهی پایتخت از دستگیری مردی که با رسید ساز جعلی پایا اقدام به کلاهبرداری می‌کرد، خبر داد.  رئیس پلیس آگاهی پایتخت از دستگیری مردی که با رسید ساز جعلی پایا اقدام به کلاهبرداری می‌کرد، خبر داد. 

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا، سردار علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس آگاهی پایتخت اظهار کرد: با وقوع کلاهبرداری‌های متعدد از شهروندان تحت عنوان «رسید ساز جعلی پایا» موضوع رسیدگی به پرونده در دستور کار کارآگاهان پایگاه یکم پلیس آگاهی قرار گرفت. 

وی افزود: تحقیقات ابتدایی کارآگاهان نشان می‌داد، مرد جوان حدوداً ۳۰ ساله‌ای مال باختگان را از طریق سایت خرید و فورشی اینترنتی شناسایی کرده و پس از مراجعه به محل به عنوان خریدار، کالا را رؤیت و با توجه به بالا بودن مبالغ اموال باشگرد چرب زبانی تاکید داشته که پول را از طریق شبا به حساب فروشندگان واریز می‌کند.

این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه متهم در صحنه جرم رسید جعلی به مال باختگان نشان می‌داده است، عنوان کرد: در بررسی‌های بیشتر کارآگاهان نیز مشخص شد متهم بیشتر گوشی آیفون ۱۲ و ۱۳ و ۱۴، ps۵، ps۴ و اپل واچ به ارزش حدودا ۱۰ میلیارد ریال کلاهبرداری کرده است.

سردار گودرزی متذکر شد: با توجه به حساسیت موضوع کارآگاهان خیلی زود وارد عمل شدند و با بهره‌گیری از روش‌های علمی کشف جرم هویت متهم را شناسایی کردند که باعث شد تا مرد کلاهبردار در یک قدمی بازداشت قرار بگیرد. 

وی ادامه داد: در گام بعدی با اقدامات اطلاعاتی و پایش مستمر فضای مجازی، متهم که چند ماه متواری بود، شناسایی و دستگیر شد. در بررسی سوابق متهم، مشخص شد که وی با استفاده از خطوط تلفن همراه مختلف با طعمه‌های خود تماس می‌گرفته است.

 رئیس پلیس آگاهی پایتخت با بیان اینکه تا کنون بیش از ۲۰ نفر از مال باختگان این کلاهبردار شناسایی شده‌اند، گفت: متهم در تحقیقات ابتدایی صراحتا به جرم کلاهبرداری از شهروندان با شگرد «رسید ساز جعلی پایا» اعتراف کرد و تحقیقات تکمیلی نیز نشان داد، متهم با سوءاستفاده از اعتماد مال باختگان، خود را به عنوان خریدار معرفی می‌کرد و پس از رؤیت کالا، با توجه به بالا بودن مبالغ، اصرار به واریز وجه از طریق شبا به حساب فروشندگان داشت.

وی در محل با استفاده از نرم‌افزاری در گوشی خود، رسید بانکی جعلی پرداخت را به مالباختگان نشان می‌داد و پس از دریافت کالا متواری می‌شد. 

وی افزود: این پرونده به خوبی نشان می‌دهد که مجرمان سایبری دائماً در حال ابداع روش‌های جدیدی برای فریب قربانیان خود هستند. برای در امان ماندن از اینگونه کلاهبرداری‌ها، باید مراقب باشید و به هیچ وجه بدون اطمینان کامل از هویت طرف مقابل، اقدام به معامله یا واریز وجه نکنید. 

سردار گودرزی با توصیه‌های پیشگیرانه‌ای به شهروندان متذکر شد: از دریافت رسید‌های بانکی چاپی خودداری و تراکنش را از طریق پیامک یا اپلیکیشن بانک خود پیگیری کنید، معاملات خود را تا حد امکان حضوری انجام دهید، اطلاعات بانکی خود را به هیچ کس ندهید و در صورت معامله آنلاین، از افراد و سایت‌های معتبر استفاده کنید. 

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: با صدور قرار قانونی از سوی مرجع قضائی متهم برای کشف جرائم احتمالی و شناسایی سایر شکات در اختیار کارآگاهان پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.

انتهای پیام/

نظر شما